Facebook Pixel

BMZ

BMZ accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

De BMZ accuprestaties zullen na enkele jaren van gebruik afnemen ten gevolge van accuslijtage. Zeker als je fiets, net als de akkubehuizing en elektronica, nog in een goede staat verkeert is de voordelige BMZ accu revisie een betere oplossing dan een nieuwe fietsaccu. Een fietsaccu revisie brengt de prestaties van de accu minstens op het nivo van jaren geleden, echter, als gekozen wordt voor een grotere capaciteit is er winst. het bereik van de elektrische fiets zal evenredig toenemen. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 18

Pagina
per pagina
 1. BMZ 10INR19/66-5 36V
  Rating:
  0%
  Vanaf € 425,00
 2. BMZ E-bike battery integrated 37V 17Ah
  Rating:
  0%
  Vanaf € 350,00
 3. BMZ lader 36V
  Rating:
  0%
  € 105,00
 4. BMZ 36V 17,25Ah 10INR19
  Rating:
  0%
  Vanaf € 425,00
 5. Reevo accu 36V 9.3Ah (334Wh)
  Rating:
  0%
  Vanaf € 325,00
 6. BMZ Down tube V5 Fietsaccu 36V
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 7. BMZ 21179 / 18781 / 14091 36v accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 8. BMZ 15646TS 36v accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 9. BMZ 14164TS 25v accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
 10. BMZ 17454 36v accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 11. BROSE 36v accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 12. BROSE / GO SWISSDRIVE 36v accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 18

Pagina
per pagina

BMZ accu revisie

Met een BMZ accu revisie kan het accupack van vele merken elektrische fietsen worden opgewaardeerd. BMZ is een grote internationale leverancier van oplaadbare accu's voor elektrische fietsen. Deze accu's zijn van een uitstekende kwaliteit, maar na een aantal jaren gebruik is het onvermijdelijk dat je een keer een BMZ accu revisie moet laten uitvoeren. Het effect daarvan is dat de actieradius van je fiets weer wordt hersteld naar het nivo van toen de fiets nog nieuw was. Bij een BMZ accu revisie worden de oude oplaadbare cellen vervangen door nieuwe moderne cellen.


De nadelen van een nieuw accupakket

Eigenaren van elektrische fietsen hebben soms twijfels over de kwaliteit van een BMZ accu revisie. Zij denken dat een nieuw accupakket kwalitatief beter is. Dat is vaak een misvatting. Als je al een wat oudere elektrische fiets hebt is er soms nog wel een nieuw accupack verkrijgbaar. Maar de kans is groot dat de nieuwe accu al een aantal jaren in een magazijn heeft gelegen. Daar zitten dan dus nog oude cellen in, die na het moment van productie waarschijnlijk nooit meer zijn opgeladen. Die cellen verkeren dus niet in de beste conditie en dat zal zich ook niet verbeteren.


Wat krijg je met een BMZ accu revisie

Bij een BMZ accu revisie worden er nieuwe moderne li-ion cellen in je aietsaccu geplaatst. Als je wil, kan er zelfs meer capaciteit worden geplaatst dan dat er oorspronkelijk in heeft gezeten. Bij een BMZ accu revisie heb je de garantie dat je verse cellen krijgt, die in optimale conditie verkeren. Bij een BMZ accu revisie worden daarnaast je oplader en het power management systeem van het accupack gecontroleerd. Als dat nodig is, worden ze hersteld. Een accu revisie biedt daardoor een grotere garantie op een kwalitatief goed presterende accu. Een BMZ accu revisie is bovendien veel goedkoper dan een nieuwe fietsaccu.


Service bij een BMZ accu revisie

Voor een accu revisie moet je de accu, de oplader en alle andere accessoires opsturen naar KWS Seuren. Dat geldt voor accus van andere merken, dus ook voor Sachs, Samsung en Union. Soms wordt ook gevraagd om de fietscomputer mee te sturen. Je bent je accu ongeveer tien dagen kwijt. Als je hem terug krijgt zijn alle componenten grondig gecontroleerd en ingesteld op de nieuwe accucellen. Als je de accu in je fiets zet is hij klaar voor gebruik. Het wordt aanbevolen om de fiets na een accu revisie enkele keren volledig op te laden en te ontladen totdat de trapondersteuning stopt. Daardoor krijgt het accupack zijn maximale capaciteit.


Het onderhoud van een accupack

Door goed onderhoud gaat een accupack na een BMZ accu revisie weer jarenlang mee. Goed onderhoud wil zeggen dat je je accu beschermt tegen grote hoeveelheden regenwater en tegen lage temperaturen in de winter. Als je de elektrische fiets in de winter niet gebruikt moet de accu elke maand worden opgeladen. Het opladen van een accupack bij vorst is funest. Daardoor kan condensatievocht ontstaan en dat leidt onherroepelijk tot roest. Als een accu onverhoopt toch een keer van binnen vochtig wordt kun je hem het beste een aantal dagen bij kamertemperatuur laten drogen, nooit bij de kachel of verwarmingsradiator.