Bosch fietsaccu's

De Bosch fietsaccu is tegenwoordig een van de meest verkochte fietsaccu's. Bosch is hierin sterk een opmars aan het maken om de gehele e-bikemarkt te bedienen. De fabrikant Bosch produceert zelf geen e-bikes maar zit voornamelijk in het stukje aandrijving. Dit gaat van elektrische motor tot de e-bike accu en het display. Bosch E-bike Systems speelt hierin ook erg in op de wensen van de klant. Het is namelijk zo dat er verschillende typen ondersteuningen zijn. Voor zowel de recreatieve fietser, de sportieve fietser maar ook is er gedacht aan een cargo line voor bakfietsen.

Bosch Fietsaccu

Na een Bosch fietsaccu revisie kunnen veel elektrische fietsen nog voor duizenden kilometers fietsplezier zorgen. Veel merken elektrische fietsen maken gebruik van de motoren van Bosch. Daardoor zitten er ook in heel veel merken elektrische fietsen accu’s van Bosch. Na vele jaren van intensief gebruik kunnen deze accu’s langzamerhand op raken. Met een Bosch accu revisie is het mogelijk om de conditie van de accu’s te herstellen. Soms heeft een accupack na een Bosch accu revisie zelfs nog meer vermogen dan toen het nieuw was. Dan kun je met een volle batterij dus verder fietsen dan ooit tevoren.

Een nieuwe accu of een Bosch Powerpack 400 accu revisie

Het klinkt misschien raar, maar met een nieuwe Bosch Powerpack accu heb je een grotere kans op problemen dan met een accupack na een Bosch Powerpack 400 accu revisie. Dat komt doordat het hele elektrische circuit van een elektrische fiets bij een Bosch Powerpack accu 400 revisie wordt nagekeken. Als er nog een ander probleem is dan een versleten accu, dan wordt dat meteen gerepareerd. Als je een nieuwe accu koopt wordt die bij je thuis afgeleverd en vindt er geen verdere inspectie van je elektrische fiets plaats. Verborgen mankementen blijven dus aanwezig, waardoor je minder plezier hebt van je elektrische fiets. Bij een reparatie of revisie bij KWS Seuren controleren wij de accu altijd van te voren.

Bosch Powerpack 400 Problemen: Bosch Fietsaccu

Als specialist in het reviseren en repareren van fietsaccu's komt KWS Seuren vaak in aanraking met problemen rondom de Bosch Powerpack 400. Deze accu wordt gebruikt in diverse merken elektrische fietsen die uitgerust zijn met Bosch-motoren. Hoewel de Bosch Powerpack 400 een betrouwbare energiebron is, vertoont hij na jaren intensief gebruik tekenen van slijtage. Gelukkig kan een revisie van de accu in veel gevallen de levensduur verlengen, soms zelfs met verbeterde prestaties.

Bosch Powertube 500 vervangen door 625

Het rechtstreeks vervangen van de Bosch Powertube 500 door een Powertube 625 is niet altijd mogelijk vanwege hun lengteverschillen. Echter, in sommige gevallen, wanneer er extra ruimte is in het frame van de fiets voor een 400 of 500 accu, kan een 625 batterij toch passen mits er een schuif verzet wordt. Het is belangrijk om de juiste versie - verticaal of horizontaal - te kiezen, aangezien deze niet onderling uitwisselbaar zijn. Als je fiets een Powertube 625 ondersteunt, kun je ook een Powertube 400 of 500 gebruiken. De Powertube reeks van Bosch wordt netjes in het frame geïntegreerd, waardoor ze van buitenaf niet zichtbaar zijn.

Bosch accu fiets. Zorg goed voor je accu

Als je Bosch accu na een Bosch accu revisie, of aankoop van een nieuwe weer in topconditie verkeert moet je hem goed onderhouden. Dat is niet zo heel ingewikkeld. Het belangrijkste is dat je het accupack beschermt tegen extreem veel water door regenbuien. Ook kan een accu er heel slecht tegen als je hem bij lage temperaturen oplaadt. Voor alle zekerheid kun je een accupack het beste elke maand een keer op- of bijladen bij kamertemperatuur. Ook als je de fiets totaal niet gebruikt is dat essentieel. Daarmee wordt voorkomen dat de cellen ten prooi vallen aan een diepteontlading. Dan blijft er zo weinig spanning over dat ze beschadigen.

Twee jaar garantie op een Bosch Powerpack accu revisie

Bij KWS Seuren Fietsaccu’s wordt op een accu revisie van Bosch Powerpack 400, Halfords, Sachs, Gazelle en alle andere accupacks twee jaar garantie gegeven. Als er binnen die twee jaar problemen ontstaan aan het elektrische systeem van je E-bike zullen de monteurs van KWS Seuren dat onderzoeken. Zij hebben zoveel ervaring dat ze het probleem vrijwel altijd kunnen oplossen. Als het gaat om een probleem dat niet te maken heeft met de Bosch Powerpack 500 accu revisie, kan dat ook worden verholpen. Het valt dan alleen niet onder garantie.

BMS/Elektronica defect van uw Bosch accu fiets

De BMS van de Bosch Powerpack fietsaccu staat er om bekend dat deze regelmatig kapot gaat. De accu geeft dan een error code of doet helemaal niets meer. Een van deze error codes is de code 640. Wanneer dit het geval is kunnen wij deze ook vervangen door een nieuwe originele BMS van Bosch. Vaak is een revisie dan niet eens nodig. Wij controleren dit altijd bij binnenkomst van uw accu en nemen contact met u op voor de mogelijkheden. Wij denken met u mee!

Bosch Accu Fiets

De Bosch fietsaccu is een prominente keuze in de e-bikemarkt, met een breed scala aan accu-opties voor verschillende typen fietsers en fietsen. Bosch, hoewel geen producent van e-bikes, levert essentiële aandrijvingscomponenten zoals de motor, accu en het display. Bij KWS Seuren kunnen we Bosch fietsaccu's reviseren of repareren, waardoor de levensduur van uw e-bike aanzienlijk wordt verlengd. Na een revisie kan uw accu zelfs beter presteren dan voorheen. Goed accuonderhoud is cruciaal voor een optimale levensduur, waarbij het beschermen tegen extreme weersomstandigheden en regelmatig opladen bij kamertemperatuur aanbevolen is. Met een tweejarige garantie op een Bosch Powerpack accu revisie bij KWS Seuren, en de mogelijkheid om defecte BMS/Elektronica te vervangen, bent u verzekerd van een betrouwbare en langdurige oplossing voor uw Bosch accu fiets.

Bosch Powertube 500 verticaal

De Bosch PowerTube 500Wh Verticaal 36V 13.4Ah fietsaccu maakt deel uit van de oorspronkelijke serie in-frame fietsaccu's van Bosch. Dankzij de plaatsing van de Bosch Powertube 500Wh in het frame, geniet de fietsaccu van extra bescherming, wat resulteert in een over het algemeen langere levensduur van de Bosch batterij PowerTube 500 Verticaal. Deze PowerTube wordt veelvuldig toegepast in hoogwaardige elektrische fietsen van diverse fietsmerken. Enkele van deze merken zijn onder andere Conway, Gazelle, Koga, Flyer, Riese & Muller, Trek, Kalkhoff, en nog veel meer. KWS Seuren levert de Powertube accu als nieuw, maar ook refurbished en kan er ook reparaties op uitvoeren.

Elektrische fiets ondersteuning valt uit: Bosch

Het uitvallen van de ondersteuning op een elektrische fiets met een Bosch-systeem kan diverse oorzaken hebben, en een gedetailleerd onderzoek van de accu en het elektrische circuit kan vaak de achterliggende problemen onthullen. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen:

  • Algemene Slijtage: Accu's kunnen hun capaciteit verliezen na intensief gebruik.
  • Batterijproblemen: Zorg voor een volledig opgeladen batterij die goed geplaatst is.
  • BMS/Elektronica defect: Risico op errorcodes en uitval van ondersteuning.


Software- en Communicatieproblemen

  • Algemene Softwareproblemen: Bugs of glitches kunnen uitgelezen worden en meestal verholpen bij een update.
  • Bosch Foutcode 430: Lege interne accu van het display, vaak door apart opladen.
  • Bosch Foutcode 414: Verbindingsproblemen gerelateerd aan vocht en corrosie, op contactpunten.


Sensorproblemen

  • Bosch Foutcode 503: Probleem met de snelheidssensor, meestal door verkeerde uitlijning van sensoren.
  • Overige Sensorproblemen: Defecte sensoren voor trapkracht en cadans kunnen ook problemen veroorzaken waardoor fiets uitvalt.


Voor het voorkomen of oplossen van deze problemen is regulier onderhoud en inspectie door een erkend dealer of gespecialiseerd bedrijf aan te bevelen. Bij KWS Seuren kan de accu grondig worden nagekeken en, indien nodig, gereviseerd worden. Eventuele software- en sensorproblemen kunnen hier ook worden geïdentificeerd, uitgelezen worden en opgelost.