Facebook Pixel

Koga

Koga accu revisie

Ook bij de geavanceerde E-bikes van Koga is het na verloop van een aantal jaren noodzakelijk om een Koga accu revisie uit te laten voeren. Oplaadbare accu’s hebben de eigenschap dat hun vermogen om op te laden na verloop van tijd terugloopt. Ze worden alsmaar minder ver opgeladen, met als gevolg dat de prestaties van de fiets afnemen. Bij een elektrische fiets merk je dat doordat je met een opgeladen accu steeds minder kilometers kunt rijden. Dat is niet te voorkomen. Slijtage van de accu treedt bij elke E-bike op, ook bij de duurdere modellen van Giant en Trek.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 20

Pagina
per pagina
 1. Ecomo accu M, L, XL, XXL EN15194 Refurbished
  Rating:
  0%
  Vanaf € 340,00
 2. Bosch Powerpack 400
  Rating:
  0%
  € 540,00
 3. e-motion accu C4 en C5 Refurbished
  Rating:
  0%
  Vanaf € 399,95
 4. Bosch Powertube fietsaccu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 5. Fietsacculader Sparta, Batavus, Koga 4 pins PMU4 36V 2A
  Rating:
  0%
  € 85,00
 6. Accu Lader Batavus / Koga 3 pins 2006-2013 NIMH
  Rating:
  0%
  € 95,00
  Niet op voorraad
 7. Bosch Fietsaccu Powerpack 500 Bagage Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 375,00
 8. Bosch Fietsaccu Powerpack 400 Bagage Revisie
  Vanaf € 375,00
 9. Bosch Fietsaccu Powerpack 300 Bagage Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 375,00
 10. E-Series 300/400/500 Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 11. E-motion accu C4 en C5 Revisie
  Vanaf € 335,00
 12. Batavus Sparta C1/C2/C3 hendel/handvat
  Vanaf € 11,50
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 20

Pagina
per pagina

Koga accu revisie als alternatief voor een nieuwe accu

Een Koga accu revisie is een lastige klus. Accu’s van elektrische fietsen zijn niet ontworpen om te worden opengemaakt. Een fabrikant van E-bikes gaat er immers van uit dat bij een uitgeputte accu een compleet nieuwe accu zal worden aangeschaft. Maar dat hoeft niet. Bij KWS Seuren Fietsaccu’s kan bij nagenoeg elke fietsaccu een accu revisie worden uitgevoerd. Vooral bij oudere elektrische fietsen is dat een uitkomst, want voor die fietsen is meestal geen nieuwe accu meer verkrijgbaar. Een accu revisie kan alleen door deskundige monteurs worden uitgevoerd.


De complexiteit van een Koga accu revisie

Bij een Koga accu revisie wordt eerst gecontroleerd of er wellicht een andere oorzaak is voor de terugval in de prestaties van de E-bike. Als dat niet het geval is, dus als de oplader, de fietscomputer en het batterij management systeem geen mankementen vertonen, wordt de accu voorzichtig open gemaakt. De oude oplaadbare cellen worden vervangen door nieuwe en daarna wordt de accu weer deskundig afgesloten. Er is veel kennis van zaken nodig om de juiste vervangende oplaadbare cellen voor een Koga accu revisie te selecteren. Die moeten immers goed kunnen samenwerken met de bestaande elektrische componenten van de E-bike.


Koga accu revisie geen klus voor doe-het-zelvers

Het vervangen van de oplaadbare cellen in een fietsaccu is geen klus die door een doe-het-zelver moet worden uitgevoerd. Hoe handig iemand ook is; hij beschikt niet over de juiste meet- en testapparatuur om te bepalen welk type nieuwe cellen moet worden geplaatst. Daardoor is de kans groot dat er elektrische componenten van de E-bike kapot gaan. Als de fietsaccu niet correct wordt afgesloten gemonteerd kan er zelfs brand ontstaan. Want oplaadbare cellen worden erg heet tijdens het opladen. Laat een Koga accu revisie daarom over aan specialisten van KWS Seuren Fietsaccu’s. Je kunt een accu revisie bestellen via de website.


Verder fietsen na een Koga accu revisie

Eén van de leukste aspecten van een Koga accu revisie is, dat je meer capaciteit kunt laten installeren dan er vroeger in zat. Dat doe je tijdens het bestellen van de accu revisie. Door voor extra capaciteit te kiezen, kun je de afstand die je met een volle accu kunt rijden verdubbelen ten opzichte van toen de fiets nieuw was. De prijs voor een upgrade van je accu bij een Koga accu revisie valt enorm mee. Vergeleken met de aanschaf van een nieuwe accu valt die zelfs volledig in het niet.