Facebook Pixel

Cortina

Cortina accu revisie

Met een Cortina accu revisie is het accupack van je Cortina elektrische fiets weer als nieuw. Dit merk heeft een heel groot assortiment elektrische fietsen op de markt gebracht. Ze zijn vooral aantrekkelijk vanwege de lage prijs. In de fietsen van Cortina worden verschillende merken accu’s en motoren gebruikt, zoals van Bafang, Avancer en Economo. Met een Cortina accu revisie kun je de accupacks vernieuwen en opwaarderen. Met een opgewaardeerde accu is het mogelijk om met één volle accu verder met de fiets te rijden, tot twee keer zo ver als voorheen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
 1. Cortina Ecomo 36V fietsaccu revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 2. Cortina S3/S4 24V 2A met RCA/Tulp/Coax stekker
  Rating:
  0%
  € 75,00
 3. Lader Cortina Ecomo 36V 5 pins
  Rating:
  0%
  € 65,00
 4. Bafang accu 340 43V Nieuw
  Rating:
  0%
  € 399,00
 5. Bafang accu 450 43V Nieuw
  Rating:
  0%
  € 499,00
 6. Avancer accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 250,00
 7. Ecomo accu M, L, XL, XXL EN15194 Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
 8. bafang accu 43v Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 9. Cortina Ecomo Snellader 3A XLR 3-Pins 24V
  Rating:
  0%
  € 55,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina

De voordelen van een Cortina accu revisie

Als je accupack aan het einde van zijn leven is kun je een nieuwe accu kopen. Dat is een kostbare grap, vooral omdat het niet altijd aan de accu ligt als je minder ver kunt fietsen op je elektrische fiets. Er kan ook een fout in één van de andere onderdelen zitten. Daarom kun je beter kiezen voor een Cortina accu revisie. Dan krijg je nieuwe cellen in je accupack, maar eerst wordt gecontroleerd of de andere elektrische componenten nog functioneren. Een Cortina accu revisie kost dus minder dan een nieuwe accu, terwijl je de garantie krijgt dat je fiets daarna jarenlang weer optimaal rijdt.


Hoe bestel je een Cortina accu revisie?

Voor een Cortina accu revisie moet je het accupack opsturen. De revisie duurt tien werkdagen. Het bestellen van een Cortina accu revisie doe je op de site van KWS Seuren. Zoek eerst het accupack op dat in jouw fiets zit. Selecteer daarna naar welk vermogen de accu moet worden opgewaardeerd en rond de bestelling af. Via e-mail krijg je een label toegestuurd om op de verpakking te plakken. Daarmee kun je het accupack kosteloos via PostNL verzenden. Vergeet niet om alle elektrische accessoires mee te sturen. In de e-mail kun je vinden welke dat zijn.


Wat doe je na een Cortina accu revisie?

Als je de accu krijgt thuisgestuurd na een Cortina accu revisie moet hij eerst volledig worden opgeladen. Het wordt aangeraden om de fiets daarna zolang te gebruiken totdat de trapondersteuning stopt. De accu is dan helemaal leeg. Herhaal deze cyclus de eerste vijf keer dat je de accu oplaadt. Dan heeft het accupack zijn maximale capaciteit opgebouwd. Daarna kun je je fiets gewoon gebruiken en het accupack af en toe een uurtje bijladen, bijvoorbeeld totdat de accu 75% is geladen. Als je het accupack op die manier gebruikt heeft het de hoogste levensduur.


De fietsaccu beschermen

De twee belangrijkste oorzaken van een kapotte fietsaccu, ook na een Cortina accu revisie, zijn opladen bij temperaturen onder nul en de accu gedurende lange tijd niet opladen. Door opladen bij temperaturen onder nu ontstaat er roest in de accu. Dat is funest en betekent het einde van de accu. Na een lange tijd niet opladen wordt de spanning in de cellen zo laag dat de accu niet meer kan worden opgeladen met de oplader. Dat heet diepteontlading. Als dat is gebeurd kun je de accu opsturen naar KWS Seuren. Daar kan de accu soms met een speciaal oplaadapparaat worden hersteld.