Facebook Pixel

Cortina

Cortina accu revisie

Met een Cortina accu revisie is het accupack van je Cortina elektrische fiets weer als nieuw. Dit merk heeft een heel groot assortiment elektrische fietsen op de markt gebracht. Ze zijn vooral aantrekkelijk vanwege de lage prijs. In de fietsen van Cortina worden verschillende merken accu’s en motoren gebruikt, zoals bijvoorbeeld Bafang, Avancer en Economo. Met een Cortina accu revisie kun je je accu's vernieuwen en opwaarderen. Met een opgewaardeerde accu is het mogelijk om met één volle accu verder met de fiets te fietsen, tot twee keer zo ver als voorheen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina
 1. Cortina Ecomo 36V fietsaccu revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 365,00
 2. Cortina S3/S4 24V 2A met RCA/Tulp/Coax stekker
  Rating:
  0%
  € 75,00
 3. Lader Cortina Ecomo 36V 5 pins
  Rating:
  0%
  € 65,00
 4. Bafang accu 340 43V Nieuw
  Rating:
  0%
  € 399,00
 5. Bafang accu 750 43V Nieuw
  Rating:
  0%
  € 599,00
  Niet op voorraad
 6. Bafang accu 450 43V Nieuw
  Rating:
  0%
  € 499,00
 7. Avancer accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 250,00
 8. Ecomo accu M, L, XL, XXL EN15194 Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 305,00
 9. bafang accu 43v Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 10. Cortina Ecomo 2A XLR 3-Pins 24V
  Rating:
  0%
  € 55,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

per pagina

De voordelen van een Cortina accu revisie

Als je fietsaccu aan het einde van zijn leven is, kun je een nieuwe accu kopen, echter, dat is een kostbare grap. Bovendien kan het zo zijn dat de prestatiedip niet perse aan de fietsaccu te wijten is. Er kan ook een fout in één van de andere onderdelen zitten. Daarom kun je beter kiezen voor een Cortina accu revisie. Dan krijg je nieuwe cellen in je accu, maar eerst wordt gecontroleerd of de andere elektrische componenten nog goed functioneren. Een Cortina accu revisie is een flink stuk dan een nieuwe accu, terwijl je toch de garantie krijgt dat je fiets daarna jarenlang weer optimaal rijdt.


Hoe bestel je een Cortina accu revisie?

Voor een Cortina accu revisie moet je de accu opsturen. De revisie duurt tien werkdagen. Het bestellen van een Cortina accu revisie doe je op de site van KWS Seuren. Zoek eerst het accupack op dat in jouw fiets zit. Selecteer daarna naar welke capaciteit de accu moet worden opgewaardeerd en rond de bestelling af. Via e-mail krijg je een verzendlabel toegestuurd om op de verpakking te plakken. Daarmee kun je de accu kosteloos via PostNL verzenden. Vergeet niet om alle elektrische accessoires mee te sturen. In de e-mail kun je vinden welke dat zijn.


Wat doe je na een Cortina accu revisie?

Als je de accu krijgt thuisgestuurd na een Cortina accu revisie moet hij eerst volledig worden opgeladen. Het wordt aangeraden om de fiets daarna zolang te gebruiken totdat de trapondersteuning stopt. De accu is dan helemaal leeg. Herhaal deze cyclus de eerste vijf keer dat je de accu oplaadt. Dan heeft het accupack zijn maximale capaciteit opgebouwd. Daarna kun je je fiets gewoon gebruiken en de accu af en toe een uurtje bijladen, bijvoorbeeld totdat de accu 75% is geladen. Als je de fietsaccu op die manier gebruikt heeft hij de hoogste levensduur.


De fietsaccu beschermen

De twee belangrijkste oorzaken van een kapotte fietsaccu, ook na een Cortina accu revisie, zijn het opladen bij temperaturen bij vorst, en de accu gedurende lange tijd niet opladen. Door opladen bij vorst ontstaat er condens en iets later roest in de accu. Dat is funest en betekent het einde van de accu. Na een lange tijd niet opladen wordt de spanning in de cellen zo laag dat de accu niet meer kan worden opgeladen met de oplader. Dat heet diepteontlading. Als dat is gebeurd kun je de accu opsturen naar KWS Seuren. Daar kan de accu soms met een speciaal oplaadapparaat worden hersteld.