Facebook Pixel

Cannondale

Cannondale accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Een Cannondale fietsaccu zal net als alle andere accus na jaren van gebruik prestatieverslies vertonen. Vaak een gevolg van normale slijtage. Als behuizing en elektronica nog in een goede staat verkeren is de Cannondale fietsaccu revisie de durzaamste en voordeligste oplossing. De mogelijkheid om tijdens een accu revisie de accu capaciteit op te waarderen is natuurlijk mooi meegenomen want hiermee bepaal je zelf je nieuwe fiets-actieradius. Deze is in veel gevallen zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
 1. Bosch Powerpack 400
  Rating:
  0%
  € 540,00
 2. Bosch Fietsaccu Active / Performance 21Ah (745Wh) Nieuw
  Rating:
  0%
  € 899,00
 3. Bosch Fietsaccu Powerpack 500 Bagage Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 4. Bosch Fietsaccu Powerpack 400 Bagage Revisie
  Vanaf € 335,00
 5. Bosch Fietsaccu Powerpack 300 Bagage Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 6. Bosch Powerpack 300/400/500 Frame Accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 7. Bosch Powerpack 300 / 400 Classic Line
  Rating:
  0%
  Vanaf € 540,00
 8. Bosch Powerpack Frame accu Classic Line Nieuw!
  Rating:
  0%
  Vanaf € 540,00
 9. Bosch powerpack 500
  Rating:
  0%
  € 640,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina

Cannondale accu revisie

Als na lange tijd de actieradius van je Cannondale elektrische fiets krimpt, is het tijd voor een Cannondale accu revisie. Bij een Cannondale accu revisie wordt door de monteurs van KWS Seuren het gehele elektrische systeem van je fiets nagekeken. Als er defecten worden gevonden in het batterij management systeem of in de oplader worden die gerepareerd. Daarna worden indien nodig alle oplaadbare cellen in de accu vervangen door nieuwe exemplaren. Na een Cannondale accu revisie heb je de garantie dat je fiets net zo goed presteert als toen je hem nieuw kocht. En vaak zelfs nog beter.


De actieradius vergroten

Bij de aankoop van je fiets heb je destijds gekozen voor een bepaalde capaciteit van de accu. Dat deed je op basis van een inschatting hoeveel kilometers je op één acculading verwachtte te kunnen (of moeten) fietsen. In de praktijk blijkt dat de capaciteit soms toch wat aan de krappe kant is gekozen. Vooral als je je fiets enkele dagen achtereen nodig hebt en er weinig tijd is om de accu op te laden. Bij een Cannondale accu revisie kun je de capaciteit van de accu opwaarderen, tot wel twee keer zo hoog als origineel. Dan kun je met een volle accu dubbel zo ver fietsen.


Waarom kun je na een Cannondale accu revisie verder fietsen?

Ook als je er niet voor kiest om de capaciteit van de accu te verhogen is de kans groot dat je met de nieuwe accucellen verder kunt rijden dan voorheen. Dat komt doordat er een nieuw type cellen wordt gebruikt, dat efficiënter werkt. Een ander voordeel van deze li-ion-cellen is, dat je minder hoeft op te letten bij het opladen. Bij de ouderwetse NiCad cellen werd aanbevolen om de accu telkens volledig op te laden en weer volledig te ontladen. Bij de nieuwe batterijen is het geen enkel bezwaar als je de accu voor bijladen af en toe een half uurtje aan de lader hangt.


Gebruik van de fiets na een Cannondale accu revisie?

Aangeraden wordt om de eerste vijf keer na een Cannondale accu revisie de fietsaccu volledig op te laden en ook volledig te ontladen. Dat betekent dat je door moet fietsen totdat de trapondersteuning stopt. Hierdoor krijgt het accupack het snelst zijn maximale capaciteit. Tevens zorg je ervoor dat het display op je fiets nauwkeuriger aangeeft wat het resterende aantal kilometers is. Het is aan te bevelen om na de eerste keer opladen van de accu de resetknop in te drukken en de accu daarna verder op te laden. Hoe je moet resetten staat in de handleiding van je fiets.


Accuonderhoud na een Cannondale accu revisie

Na een Cannondale accu revisie stelt het onderhoud van de accu niet zoveel voor. Je kunt de fiets het beste gewoon gebruiken en de accu af en toe bijladen. Volledig op- en ontladen wordt niet aanbevolen, maar het kan geen kwaad. Het enige wat erg slecht is voor de accu is het opladen bij temperaturen onder nul. Dan gaat hij heel snel stuk. Je moet je accu ook goed beschermen tegen vocht. Zorg dus voor een goede waterdichte afdichting als je de fiets dagelijks gebruikt.