Facebook Pixel

E-Bikez

E-bikez accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw E-bike kit accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

E-Bikez accu revisie

Met een E-Bikez accu revisie geef je de accu van je elektrische fiets een flinke oppepper. Net zoals bij elektrische fietsen van merken als Stella of Amslod raken ook de accu’s van de E-Bikez modellen na een aantal jaren uitgeput. E-Bikez is een Nederlandse fabrikant van elektrische fietsen. In de collectie zitten modellen uit het wat goedkopere segment en modellen uit het midden- tot hoge segment. Er zijn ook elektrische E-Bikez vouwfietsen verkrijgbaar, die je mee kunt nemen in de trein. Voor vrijwel alle modellen is een E-Bikez accu revisie mogelijk.


Wat is een accu revisie?

Bij een revisie denken de meeste mensen aan het uit elkaar halen van een apparaat. De onderdelen uit het apparaat worden gereinigd en daarna wordt het apparaat weer in elkaar gezet. Een E-Bikez accu revisie is net iets anders. Het accupack wordt wel uit elkaar gehaald, maar de oude oplaadbare cellen worden niet hergebruikt. In het accupack worden nieuwe oplaadbare cellen geplaatst. Dat zijn de modernste en beste cellen die verkrijgbaar zijn. Daarna wordt het batterij management systeem gecontroleerd. Tenslotte wordt het accupack weer netjes in elkaar gezet.


Veiligheid bij een E-Bikez accu revisie

Een accu revisie zoals zojuist beschreven is niet eenvoudig. Bij oplaadbare cellen speelt veiligheid een belangrijke rol. Oplaadbare cellen kunnen bij het opladen erg warm worden. Daar moet terdege rekening mee worden gehouden bij een E-Bikez accu revisie. Want als de accupacks op de verkeerde wijze in elkaar worden gezet kan er brand ontstaan. Het wordt daarom ten zeerste afgeraden om zelf te proberen een accu revisie uit te voeren. Je hebt er speciaal gereedschap voor nodig. Een accu revisie door een doe-het-zelver leidt bijna altijd tot ongelukken. Ga daarvoor naar een specialist, zoals KWS Seuren Fietsaccu’s.


Kwaliteit na een E-Bikez accu revisie

Na een E-Bikez accu revisie functioneert je accupack weer even goed als toen hij nieuw was. De actieradius is sterk toegenomen, zodat je met een volle fietsaccu veel meer kilometers kunt fietsen. Een voordeel van een E-Bikez accu revisie is, dat tegelijk met het vervangen van de oplaadbare cellen ook het batterij management systeem en de oplader zijn gecontroleerd. In elektrisch opzicht is je fiets dus weer in topconditie. Daarom wordt er op een E-Bikez accu revisie door KWS Seuren twee jaar garantie gegeven. Mocht de accu na die periode kapot gaan, aarzel niet om ook dan contact op te nemen.


De accu op niveau brengen

Wanneer je de accu na een E-Bikez revisie weer thuisgestuurd krijgt heeft hij nog niet zijn maximale capaciteit. Daarvoor moet de accu nog circa vijf keer een cyclus van opladen en ontladen doorlopen. Zorg ervoor dat de accu helemaal leeg wordt gefietst. Stop niet als het display op de fiets aangeeft dat de accu leeg is, maar rijd door totdat de trapondersteuning stopt. Pas dan is de accu echt leeg. Om het display weer het correcte aantal resterende kilometers aan te laten geven moet je hem resetten nadat de accu volledig is opgeladen. Doe dit volgens de gebruiksaanwijzing van

Menu sluiten
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.