Facebook Pixel

SR Suntour

SR Suntour accu revisie

Na een SR Suntour accu revisie kun je met je E-bike weer alle uitdagingen aan. Bij een SR Suntour accu revisie wordt de capaciteit van je fietsaccu hersteld naar het originele niveau. Als je dat wil, kun je tegelijkertijd met de revisie de accu zo laten aanpassen dat de accucapaciteit met 30 – 100 procent wordt verhoogd. Dat betekent dat je meer kilometers kunt rijden met een volledig opgeladen accu dan voorheen. Een SR Suntoer accu revisie moet door specialisten worden uitgevoerd. Dat kan bij de KWS Seuren Fietsaccu’s in de buurt van Nijmegen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. Spiked accu EBBA14-ST3609UP 36V Revisie
    Rating:
    0%
    Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

SR Suntour accu revisie bij KWS Seuren

KWS Seuren Fietsaccu’s is dé specialist op het gebied van fietsaccu's. Fietsaccu's  behoren immers tot de meest kwetsbare onderdelen van een elektrische fiets. Vaak geven ze al na een jaar of vijf de geest. De oplaadbare cellen zijn dan zo ver versleten dat het nauwelijks nog lukt om de accu ver genoeg op te laden voor een fatsoenlijke fietstocht. Als alternatief voor een nieuwe accu heeft KWS Seuren meegewerkt aan de ontwikkeling van een SR Suntour accu revisie. Dat is een servicebeurt, waarbij fietsaccu’s worden voorzien van nieuwe oplaadbare cellen.

 

Het voordeel van een SR Suntour accu revisie

Het grootste nadeel van een nieuwe accu voor je E-bike is de prijs. De accu bepaalt voor meer dan 30 procent de aanschafprijs van een elektrische fiets. Bij de wat duurdere modellen, zoals van Gazelle of Sparta, betaal je voor de accu zomaar 900 euro. Als zo’n accu al binnen vijf jaar versleten is moet je voor een nieuwe accu opnieuw 900 euro neertellen. Een SR Suntour accu revisie kost tussen 300 en 500 euro, afhankelijk van de capaciteit van de cellen die je laat plaatsen. In de meeste gevallen is een SR Suntour accu revisie dus minder dan half zo duur als een nieuwe accu.

 

SR Suntour accu revisie

Een SR Suntour accu revisie is via de website van KWS Seuren te bestellen. Je selecteert het juiste type accu en geeft je voorkeur aan voor de te plaatsen capaciteit. Daarna rond je de bestelling af. Voor een SR Suntour accu revisie moeten de accu en oplader worden opgestuurd. Hoe dat moet, wordt uitgelegd in een e-mail die je na je bestelling van KWS Seuren krijgt. Je bent de accu voor een revisie ongeveer tien dagen kwijt. In die periode kun je niet met trapondersteuning fietsen. Op een accu revisie bij KWS Seuren krijg je twee jaar garantie.

 

Onderhoud na een SR Suntour accu revisie

Als eigenaar van een elektrische fiets heb je flink wat invloed op de levensduur van je fietsaccu. Door de accu op de juiste manier te gebruiken kan een accu jaren langer meegaan. Voor het juiste gebruik neem je de volgende richtlijnen in acht. Laad de accu elke maand op tot ongeveer 50 procent of meer. Laad de accu alleen op bij kamertemperatuur. Dat maandelijks opladen moet ook worden gedaan als de elektrische fiets niet wordt gebruikt. Voorkom dat er vocht in de accubehuizing kan raken. Bescherm de accu dus goed tegen regenbuien.