Facebook Pixel

Shinga

Shinga accu revisie

Als de actieradius van je elektrische fiets steeds kleiner wordt, kun je een Shinga accu revisie uit laten voeren. Met een accu revisie krijgt je E-bike zijn oorspronkelijke capaciteit terug. Het gevolg is dat je op je elektrische vouwfiets van Shinga weer veel langere tochten kunt maken. Een Shinga accu revisie kan worden uitgevoerd door de specialisten van KWS Seuren Fietsaccu’s. Zij hebben een jarenlange ervaring opgebouwd in het reviseren van fietsaccu’s. De kwaliteit van hun accu revisies is zo goed, dat er twee jaar garantie op wordt gegeven.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
 1. Accu E-Bike Model N 36v Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 2. Samsung accu SDI / Veldia 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 3. E-Bike Battery 36V 9000MAh Revisie
  Vanaf € 335,00
 4. Lacros Shinga E-Bike Battery 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 5. E-Bike Battery 36V 13,4Ah (Nieuwe Smart Battery)
  Vanaf € 460,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina

Een Shinga accu revisie komt vaak voor

De accu’s die in de E-bikes en elektrische vouwfietsen van Shinga worden gebruikt zitten ook in de E-bikes van veel andere merken, zoals Rivel, Kalkhoff, Greenway en Ansmann. Het zijn voor de specialisten van KWS Seuren dus bekende producten, die zeer geschikt zijn voor een accu revisie. Bij deze accu’s is het mogelijk om de accucapaciteit te verhogen. Een standaard accu heeft na een Shinga accu revisie dan ongeveer anderhalf keer zoveel capaciteit als origineel. Als gevolg hiervan zal je actieradius ook met een factor anderhalf toenemen.

 

De effecten van een krachtiger accu

Er bestaan veel misverstanden over de effecten van het opwaarderen van een accu bij een Shinga accu revisie. Een hardnekkig fabeltje is dat een krachtiger accu schadelijk is voor de motor in de E-bike. Dat is niet juist. Alleen als er oplaadbare cellen gebruikt zouden worden met een hoger voltage zou dat schadelijk zijn voor de motor. Met een krachtiger accu kun je ook niet harder fietsen. Het enige waar meer vermogen voor dient is het vergroten van de actieradius. Je kunt dan met een volgeladen accu veel meer kilometers rijden, soms wel twee keer zoveel als toen je de E-bike kocht.

 

Bescherm je accu tegen diepteontlading

Een Shinga accu revisie heeft alleen zin als je de accu goed verzorgt. Vooral bij vouwfietsen is dat belangrijk. Vouwfietsen worden doorgaans niet het hele jaar door gebruikt. Soms staan ze maandenlang in een stalling. Al die tijd loopt de accu langzaam leeg. Dat is een normaal verschijnsel. Als je de accu te lang niet oplaadt treedt diepteontlading op. Dan zijn de cellen zo ver leeggelopen, dat de accu niet meer kan worden opgeladen. De oplaadbare cellen gaan kapot als dat gebeurt. Je kunt diepteontlading voorkomen door de accu elke maand op te laden tot minimaal 50 procent.

 

Onderhoud na een Shinga accu revisie

Er zijn nog meer manieren om je fietsaccu na een Shinga accu revisie langer mee te laten gaan. Het opladen van de accu moet bij voorkeur bij kamertemperatuur worden gedaan. Opladen bij temperaturen onder het vriespunt is funest voor de elektrische cellen. Maak er daarom een gewoonte van om de accu altijd binnenshuis op te laden. Vocht is ook erg slecht voor de accu. Een accu kan wel tegen een paar spatjes water, maar je moet het goed beschermen tegen regenbuien. Als je deze tips opvolgt en diepteontlading voorkomt kun je jaren langer plezier hebben van je accu na een Shinga accu revisie.