Facebook Pixel

RAT

RAT accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

De RAT accu zal net als alle andere fietsaccu's na verloop van jaren prestatieverlies vertonen als gevolg van normale slijage. De fiets, accubehuizing en elektronica zijn dan vaak nog in een heel goede conditie. Het is eigenlijk zonde om meteen aan een nieuwe accu of zelfs aan een nieuwe fiets te denken. De RAT accu revisie is veel voordeliger en brengt de prestaties van de accu weer in nieuwstaat. Het is mogelijk om tijdens de accu revisie tegelijkertijd de capaciteit van de accu te verhogen. Je kunt zelf de kiezen welke capaciteit gewenst is en bepaalt daarmee ook de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina
 1. RAT Holland 24V
  Rating:
  0%
  Vanaf € 325,00
 2. PRO e-bike battery 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 3. Accu E-Bike Model N 36v Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 4. E-Bike Battery 36V 9000MAh Revisie
  Vanaf € 335,00
 5. Phylion RAP Tour 7 II Revisie
  Vanaf € 335,00
 6. RAT accu Holland HL Frame 36v Reviseren
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 7. E-Bike Battery 36V 13,4Ah (Nieuwe Smart Battery)
  Vanaf € 373,50
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

per pagina

RAT accu revisie

Als je bij RAT een elektrische fiets of een ombouwset voor je gewone fiets hebt gekocht, zal het na enkele jaren nodig zijn om een RAT accu revisie uit te laten voeren. Net zoals bij elk ander elektrisch apparaat met een oplaadbare accu, raken de oplaadbare cellen na enkele honderden keren opladen uitgeput. Bij een elektrische fiets kun je dat merken doordat je met een volle accu veel minder ver kunt fietsen dan toen de fiets nieuw was. Je hoeft dan niet een nieuwe accu te kopen, maar kunt een veel goedkopere RAT accu revisie uitvoeren.


Specialist in elektrische aandrijfsystemen

Een RAT accu revisie is één van de specialismen van KWS Seuren Fietsaccu’s. Het bedrijf is gevestigd in een klein plaatsje onder Nijmegen en heeft een werkplaats met gespecialiseerde gereedschappen en meetapparatuur. Elk merk elektrische fiets kan er worden gerepareerd, van de bekende merken als Sparta, Gazelle, Stella en Amslod tot heel onbekende E-bikes. Doordat het bedrijf jaarlijks duizenden accu revisies uitvoert heeft het daar veel ervaring in gekregen. Daarom wordt op elke accu revisie twee jaar garantie gegeven.


Het geheime succes van een RAT accu revisie

Na een RAT accu revisie is je accu vaak in een betere conditie dan een nieuwe accu. Dat komt doordat KWS Seuren altijd verse oplaadbare cellen in je fietsaccu plaatst van het modernste type dat leverbaar is. Daardoor neemt de capaciteit van je accu toe. Soms zelfs mee als toen je je fiets kocht. Als je kiest voor een nieuwe accu in plaats van een accu revisie moet je dat nog maar afwachten. Nieuwe accu’s hebben soms al jaren in een magazijn gelegen. Deze accu’s zijn wel nieuw, maar de cellen zijn beslist niet vers meer.


De prijs van een RAT accu revisie

De prijs van een RAT accu revisie is een andere reden waarom je beter niet voor een nieuwe accu kunt kiezen. Een RAT accu revisie kost tussen de 275 en 500 euro. Dat is een flink bedrag, maar veel goedkoper dan een nieuwe accu. Een nieuwe RAT accu kost tussen de 400 en de 800 euro. Een RAT accu revisie is dus zeker zo goedkoop. Zoals gezegd de kwaliteit van een RAT accu revisie is vaak beter dan die van een nieuwe accu.


RAT accu in conditie houden

Na een accu revisie moet je de accu gewoon gaan gebruiken. Door hem regelmatig aan de lader te hangen blijft hij het beste in conditie. Er zijn maar een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je een elektrische fiets hebt. Je mag de accu nooit opladen op een plek waar de temperatuur onder nul is. Het is ook erg slecht voor je accu als hij nat kan worden. Om een schadelijke diepteontlading te voorkomen moet je de accu elke maand een keer bij kamertemperatuur opladen, ook als je de fiets niet gebruikt.