Facebook Pixel

Kreidler

Kreidler accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Kreidler accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
 1. Samsung SDI-3610F - SDI-3611A 36V
  Rating:
  0%
  Vanaf € 300,00 € 247,93
 2. Samsung SDI-3613A - SDI-3614 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00 € 276,86
 3. SAMSUNG SDI-3610B 36v accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00 € 276,86
 4. Samsung SDI-2510A 24v accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00 € 227,27
 5. Phylion 36V XH370-10J Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 300,00 € 247,93
 6. Shimano Accu Steps E-series Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 300,00 € 247,93
 7. Samsung SDI-3610C 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 300,00 € 247,93
 8. Samsung SDI-3610E 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 300,00 € 247,93
 9. Shimano Steps BT-E6010 Accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00 € 276,86
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina

Kreidler accu revisie

Eén van de leukste dingen bij een Kreidler accu revisie is dat je de capaciteit van de fietsaccu kunt vergroten. Het effect daarvan is dat je met een volgeladen accu veel verder kunt fietsen. Dat geldt niet alleen voor de E-bikes van Kreidler, maar voor elke E-bike. Dus ook bij een elektrische fiets van Gazelle of Giant is het mogelijk om de actieradius van je fiets flink te vergroten. Toch is uitbreiden van de accu capaciteit niet de belangrijkste reden voor een accu revisie. De belangrijkste reden om een Kreidler accu revisie uit te laten voeren is dat de accu versleten is.


Waardoor ontstaat slijtage van de accu?

Een elektrische fiets die regelmatig wordt gebruikt wordt behoorlijk vaak aan de oplader gehangen. Het advies is, vooral bij oudere typen E-bikes, om de accu alleen op te laden als bij bijna leeg is. Als hij wordt opgeladen moet dat totdat de accu helemaal vol is. Erg handig is dat niet. In de praktijk komt het vaak voor dat een accu nog lang niet leeg is als hij wordt opgeladen. Dat gaat ten koste van de levensduur. De elektrische cellen in het accupack verliezen langzaam hun capaciteit en de accu raakt steeds sneller leeg. Een Kreidler accu revisie is dan een goede oplossing.


Wat gebeurt er bij een Kreidler accu revisie?

Een Kreidler accu revisie bestaat uit een aantal onderdelen. Eerst wordt gecontroleerd of alle elektrische componenten van de E-bike nog in orde zijn. Daarna wordt geïnspecteerd of de behuizing helemaal intact is. Eventuele mankementen worden hersteld. Vervolgens wordt het accupack voorzichtig open gemaakt om de oplaadbare cellen te vervangen. De keuze van het type nieuwe cellen is erg belangrijk, want die moeten compatible zijn met de oude oplader en het batterij management systeem. Na het sluiten van het accupack wordt het complete systeem getest met een volledige oplaad- en ontladingscyclus.


Een Kreidler accu revisie bestellen

Een Kreidler accu revisie wordt uitgevoerd in de centrale werkplaats van KWS Seuren Fietsaccu’s. Daar moet je je accupack naartoe sturen. Voordat je dat kunt doen moet de Kreidler accu revisie worden besteld via de website. Zoek eerst het merk Kreidler op en selecteer dan het type accupack in je E-bike. Kies daarna de gewenste capaciteit en sluit het bestelproces af. Je krijgt een e-mail met aanwijzingen over het opsturen van de componenten. Het verzenden van je accupack is gratis bij PostNL.


Het eerste gebruik van de E-bike na een Kreidler accu revisie

Ongeveer tien dagen nadat je je accupack hebt opgestuurd voor een Kreidler accu revisie heb je je accupack weer terug in huis. Eerst moet je de accu volledig opladen en daarna kun je ermee gaan fietsen. Het is aan te bevelen om eerst de fietscomputer te resetten. Die geeft aan hoeveel kilometers je nog kunt rijden op de resterende lading van je accu. Maar omdat er nieuwe cellen in het accupack zitten klopt daar helemaal niets meer van. Hoe je de fietscomputer moet resetten staat in de handleiding van je E-bike.