Facebook Pixel

Hollandia

Hollandia accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na jaren van gebruik zal de capaciteit van uw Hollandia accu afnemen. De E-Bike, de accubehuizing en de elektronica daarentegen zijn dan vaak nog prima in orde. Het is zonde om nu meteen op zoek te gaan naar een nieuwe fiets of accu. Voor een lager bedrag kunnen wij de versleten en defecte delen in de fietsaccu vervangen. Hierbij kies je zelf de nieuwe capaciteit en bepaaltje daarmee de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
 1. Phylion XH-370 JCEB360 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 300,00
 2. Accu E-Bike Model N 36v Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 3. Phylion Joycube accu 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 4. Prophete accu Trio 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 5. Phylion Joycube accu JCEB-11 36V 11Ah Nieuw
  Rating:
  0%
  € 375,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina

Hollandia accu revisie

Voor een upgrade van de actieradius van je E-bike moet je een Hollandia accu revisie bij KWS Seuren Fietsaccu’s laten uitvoeren. Dat is veel goedkoper dan een nieuwe accu. Onder de merknaam Hollandia worden E-bikes van onder de 1.000 euro verkocht. Je vindt de fietsen van dit merk bij enkele dealers, maar ook vaak bij supermarkten en bouwmarkten. Bij een Hollandia accu revisie worden de versleten oplaadbare NiCad cellen vervangen door moderne oplaadbare Li-Ion cellen. Je kunt kiezen voor dezelfde capaciteit als in je fietsaccu zit, maar een Hollandia accu revisie is ook een mooie gelegenheid om de capaciteit van je accu op te waarderen.


Waarom een Hollandia accu revisie?

De E-bikes van Hollandia worden niet op veel plaatsen verkocht. Als je op zoek gaat naar reserveonderdelen, zoals bijvoorbeeld een nieuwe accu, zijn die erg moeilijk te vinden, tenzij je weet dat Hollandia gebruik maakt van accu’s van Phylion en Prophete. Het is veel gemakkelijker en goedkoper om een Hollandia accu revisie te laten uitvoeren. Voor een Hollandia accu revisie moet je de fietsaccu en oplader van je E-bike opsturen naar de werkplaats van KWS Seuren Fietsaccu’s. Daar wordt je accu gecontroleerd en weer helemaal in orde gemaakt. Dat duurt ongeveer tien werkdagen. Daarna wordt de accu weer bij je thuis afgeleverd.


Betere kwaliteit na een Hollandia accu revisie

De oplaadbare cellen die bij een accu revisie in de fietsaccu worden geplaatst zijn van een veel betere kwaliteit dan de oorspronkelijke cellen. Dat komt doordat de producenten van oplaadbare cellen de afgelopen jaren veel innovaties hebben doorgevoerd. Het effect daarvan is dat nieuwe oplaadbare cellen veel vaker een cyclus van opladen en ontladen kunnen doorlopen dan de oud. Ze wegen een stuk minder en ze zijn een stuk kleiner. Dat zijn allemaal voordelen waar je van kunt profiteren bij een Hollandia accu revisie.


Regelmatig je fietsaccu kort opladen

Bij de oude Ni-Cad accu’s kreeg je het advies om de accu altijd helemaal op te laden voordat je ging fietsen. Het beste was het om de accu helemaal leeg te rijden voordat je hem opnieuw ging opladen. Dat is uiteraard niet erg praktisch in het dagelijks gebruik. Het is daarom prettig dat je de nieuwe Li-Ion-cellen af en toe een uurtje aan de oplader kunt hangen. Dat is zelfs bevorderlijk voor de levensduur van de accu. Als je een Li-Ion accu regelmatig half oplaadt kan hij wel 2000 cycli van opladen en ontladen doorstaan.


Beschermen van je accu na een Hollandia accu revisie

Als je de accu weer thuis krijgt na een accu revisie verkeert hij in topconditie. Er is een aantal manieren waarmee je ervoor kunt zorgen dat de accu zo lang mogelijk in een goede conditie blijft. Ten eerste is dat de temperatuur tijdens het opladen. Die mag niet onder nul zijn. Laad de accu het liefst binnenshuis op bij kamertemperatuur. Voorkom ook dat de accu te ver leeg raakt. Laad hem daarom elke maand een keer op tot minimaal 50 procent. Dat moet elke maand, dus ook in de wintermaanden, als je de E-bike minder vaak of niet gebruikt.