Facebook Pixel

Floretti

Floretti accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

De Floretti accu revisie komt in beeld als je fietsaccu na jaren van gebruik zwakker en zwakker wordt. Zeker als je fiets, de elektronica en de accubehuizing nog in goede staat zijn is het een goed idee om de veel goedkopere accu revisie te verkiezen boven een nieuwe accu of zelfs een nieuwe elektrische fiets. Bij de accu revisie heb je meteen de mogelijkheid om de accucapaciteit te laten verhogen waardoor je een veel grotere actieradius krijgt. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. Floretti accu 25,2V Revisie
    Rating:
    0%
    Vanaf € 275,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Floretti accu revisie

Een Floretti accu revisie kan het aantal jaren waarmee je op je E-bike kunt rijden aanzienlijk vergroten. Net zoals sommige modellen van Sparta en Giant worden de elektrische fietsen van Floretti al een aantal jaren niet meer gemaakt. Er zijn bijna geen reserveonderdelen meer verkrijgbaar. Een nieuwe accu is dus nergens meer te koop. Mocht je er een vinden moet je jezelf afvragen is het een gebruikte accu of hoe lang heeft hij al in het magazijn gelegen. De tweede vraag die je jezelf zou moeten stellen is: "krijg ik waar voor mijn geld?" De Floretti accu revisie vernieuwt de inwendige accucellen waardoor je als het ware een nagelnieuwe fietsaccu krijgt tegen een voordelige prijs.


Liever een Floretti accu revisie dan een nieuwe accu

Als je bij toeval een nieuwe accu vindt voor je Floretti E-bike moet je daar niet teveel geld voor neerleggen. Want accu’s voor de Floretti E-bike worden al jaren niet meer gemaakt. Deze ‘nieuwe’ accu heeft dus oplaadbare cellen die al een aantal jaren oud zijn. Doordat ze al jaren op de plank hebben gelegen is hun capaciteit sterk verminderd. Een Floretti accu revisie is de betere optie. Bij een Floretti accu revisie krijg je nieuwe moderne oplaadbare cellen in je accu pakket. Als je een beetje goed voor de accu zorgt, kun je daar jaren mee vooruit.


Wat gebeurt er bij een Floretti accu revisie?

Bij een Floretti accu revisie worden de onderdelen van de fietsaccu die nog goed werken opnieuw gebruikt. Dat betekent dat het batterij management systeem en de oplader niet vervangen hoeven te worden. Alleen de oude oplaadbare cellen worden vervangen door nieuwe. Je krijgt dan moderne li-ion-cellen. Die zijn kleiner, wegen minder en aan het gebruik worden minder strenge eisen gesteld. Na een Floretti accu revisie beschik je dus over een accu van een betere kwaliteit dan toen de accu nieuw was. In de meeste gevallen kun je met een volle acculading een grotere afstand fietsen dan voorheen.


Het onderhoud van een fietsaccu

Het is niet zo moeilijk om de accu van je fiets na een Floretti accu revisie in een goede conditie te houden. Het belangrijkste is dat hij regelmatig wordt gebruikt. Het is bij de nieuwe li-ion-cellen niet meer nodig om het accupack telkens volledig op te laden en te ontladen. Als de accu regelmatig tot circa 80 procent wordt opgeladen, is dat voldoende. Ook als de elektrische fiets over een langere periode niet wordt gebruikt, moet de accu elke maand worden opgeladen. Daarmee wordt een schadelijke diepteontlading voorkomen. Je moet de accu in geen geval continu aan de oplader hangen.


Vocht is funest voor een fietsaccu

Het grootste gevaar voor een fietsaccu na een Floretti accu revisie van kws seuren is vocht. Bescherm je fietsaccu daarom goed tegen regenbuien. Door de accu op te laden bij temperaturen onder nul kan er condensatievocht in de accu ontstaan. Dat is zeer schadelijk. Laad je accu, vooral in de winter, liefst op bij kamertemperatuur. Je zal merken dat je met je elektrische fiets in de wintermaanden aanzienlijk minder ver kunt rijden met een volle accu. Dat is normaal. Een fietsaccu heeft bij lage temperaturen een lagere capaciteit. Dit herstelt zich als het weer wat warmer wordt.