Facebook Pixel

Ecotraveller

Ecotraveller accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Slijtage van je fietsaccu zal na verloop van jaren zijn intrede doen en dat levert een aanzienlijk prestatieverlies van je accu op. Meestal zijn de behuizing van de accu en de bestaande elektronica nog in een goede staat en staat een revisie niets in de weg. Reviseren van de fietsaccu is veel voordeleiger dan een nieuwe fietsaccu en bovendien duurzamer. Bij de accu revise heb jemeteen de mogelijkheid om simpelweg de actieradius van je E-Bke te vergroten door de accucapaciteit te verhogen. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
 1. Phylion 36V XH370-10J Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 2. Saxonette 36V Aluminium Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 3. Stella Accu 36V Type 2 Revisie (inclusief nieuwe lader)
  Vanaf € 335,00
 4. Nieuwe Stella Accu 36V inclusief nieuwe lader
  Rating:
  0%
  € 455,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina

Ecotraveller accu revisie

Om te voorkomen dat je tijdens een lange fietstocht zonder stroom komt te staan kun je een Ecotraveller accu revisie laten uitvoeren. Een accu revisie wil zeggen dat de oplaadbare batterijen in je fietsaccu worden vervangen door nieuwe exemplaren. Die hebben meer capaciteit, wat betekent dat je met een volle accu verder kunt fietsen. Die extra capaciteit krijg je doordat de kwaliteit van de nieuwe cellen beter is. Je kunt er ook voor kiezen om cellen met meer capaciteit dan de originele oplaadbare cellen in te laten bouwen. Dat is wel iets duurder.


Het gewicht na een Ecotraveller accu revisie

Het is belangrijk dat de accu’s van Ecotraveller niet teveel wegen. Een E-bike van Ecotraveller is een vouwfiets, die je gemakkelijk moet kunnen meenemen in de trein, net zoals de elektrische fietsen van Dahon en sommige modellen van E-Bikez. Bij een Ecotraveller accu revisie hoef je niet bang te zijn dat de gereviseerde accu zwaarder is dan de originele. Nieuwe oplaadbare li-ion-cellen zijn kleiner en ze wegen minder dan de oude cellen in je accu. Met een accu na een Ecotraveller accu revisie hoef je dus minder zwaar te tillen als je gedurende een treinreis moet overstappen.


Voordelen van een Ecotraveller accu revisie

Als de accu van je elektrische fiets het zwakte vertoont kun je een nieuwe fiets kopen.  De tweede optie is een nieuwe accu kopen. Dat heeft als voordeel dat je je nieuwe accu de volgende dag al in huis hebt. Maar een nieuwe accu is behoorlijk prijzig. Een Ecotraveller accu revisie is veel goedkoper. Je krijgt nieuwe cellen in je accu en als bonus worden alle elektrische componenten nagekeken. Een accu is na een Ecotraveller accu revisie gegarandeerd zo goed als nieuw.


Ecotraveller accu revisie bij KWS Seuren Fietsaccu’s

KWS Seuren Fietsaccu’s is gevestigd in Beugen, een klein plaatsje net onder Nijmegen. In de uitstekend uitgeruste werkplaats is alle apparatuur aanwezig om een Ecotraveller accu revisie veilig uit te voeren. Niet alleen revisie, maar ook andere reparaties aan het elektrische systeem van een E-bike kunnen uitgevoerd worden. Het is zelfs mogelijk om een accu, die door diepteontlading niet meer met de originele lader kan worden opgeladen, met een speciale lader te herstellen. Zo’n reparatie is vele malen goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe accu of een accu revisie.


Een accu revisie bestellen

Voor een accu revisie moet je de accu en de oplader opsturen. Je kunt een Ecotraveller accu revisie bestellen op de site van KWS Seuren Fietsaccu’s. Eerst zoek je het model accu op dat in je fiets wordt gebruikt. Daarna kies je hoeveel capaciteit het accupack na de revisie moet hebben. Tenslotte rond je de bestelling af. Je krijgt via e-mail instructies hoe je de accu en de accessoires gratis via PostNL kan versturen. Houd er rekening mee dat een accu revisie ongeveer tien werkdagen in beslag neemt.