Facebook Pixel

Bolton

Bolton accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

De Bolton accu revisie is DE oplossing voor een fietsaccu met prestatieverlies. Na verloop van jaren treed prestatieverlies van de fietsaccu op, een normaal verschijnsel, vaak gebaseerd op normale slijtage. De Bolton accu revisie is zonder meer veel voordeliger als een nieuwe accu, en biedt bovendien de mogelijkheid het bereik van de elektrische fiets aan te passen. Door tijdens de revisie een grotere accucapaciteit te kiezen, laat het bereik van de fiets een evenredige groei zien.  Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. Kemp Starley accu LIFEPO4 36V
    Rating:
    0%
    Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Bolton accu revisie

Een Bolton accu revisie is ideaal als je ooit een Bolton elektrische fiets hebt gekocht. Deze fietsen zijn inmiddels wat ouder, net zoals sommige modellen van Trek en Sparta. De kans is groot dat je na jaren van gebruik met een volle acculading steeds minder ver mee kunt fietsen. Dat komt waarschijnlijk doordat de accu versleten is. Bij oudere elektrische fietsen is het steeds moeilijker om er een nieuwe accu bij te kopen. Bovendien is het maar de vraag of die nieuwe accu wel echt nieuw is. Hij kan wel jaren in een winkel op de plank hebben gelegen. Met een Bolton accu revisie krijg je gegarandeerd nieuwe moderne oplaadbare cellen in je fietsaccu.


Wanneer kun je een Bolton accu revisie doen?

Er zit een duurzame gedachte achter een Bolton accu revisie. De fiets is misschien al een aantal jaren oud en de elektrische cellen zijn uitgeput. Maar de behuizing van de accu is nog prima in orde. En ook de elektronische power management regeling doet het nog uitstekend. Er is dus geen enkele reden om die onderdelen weg te gooien en te vervangen. Bij KWS Seuren Fietsaccu’s is men gespecialiseerd in een Bolton accu revisie. De oude oplaadbare batterijen in de fietsaccu worden vervangen door het nieuwste type li-ion-cellen.


Zorgvuldige procedure

Het is bekend dat oplaadbare accu’s tijdens het opladen erg heet kunnen worden. Zo heet, dat de behuizing en de componenten die er tegenaan liggen kunnen smelten. In het ergste geval kan er zelfs brand ontstaan. Bij een Bolton accu revisie wordt daarom zorgzaam te werk gegaan. De behuizing van het accupack wordt open gemaakt en de oplaadbare cellen worden verwijderd. Met een speciale techniek worden de nieuwe cellen passend in het accupack gemonteerd. Daarna wordt de behuizing weer zodanig afgesloten dat de onderdelen in de fietsaccu niet oververhit kunnen raken tijdens het opladen.


Controles na een Bolton accu revisie

Na het vervangen van de oplaadbare cellen door nieuwe moderne exemplaren is de Bolton accu revisie nog niet voltooid. Er wordt een volledige cyclus doorlopen van het opladen van de fietsaccu en het volledig ontladen van de cellen. Daarbij wordt gecontroleerd of de temperatuur in het accupack niet te hoog wordt. Ook wordt gekeken of de bestaande power management regeling goed samenwerkt met de nieuwe oplaadbare cellen. Pas als alle controles naar tevredenheid zijn afgerond wordt het accupack teruggestuurd naar de eigenaar van de elektrische fiets.


Jarenlang fietsplezier na een Bolton accu revisie

Door een Bolton accu revisie kun je weer vele jaren zonder problemen rondfietsen op je elektrische fiets. Het is zelfs mogelijk dat je fiets een nog grotere actieradius heeft dan toen je hem nieuw kocht. Om de accu’s in je fiets in goede conditie te houden kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Laad de fietsaccu elke maand minimaal één keer op, ook als je de fiets niet gebruikt. Het is beter om de accu’s niet volledig op te laden, maar tot maximaal 85 procent. Laat hem ook liefst niet volledig ontladen, maar houd een marge van 20 procent. Het belangrijkste is dat je je fietsaccu nooit oplaad bij vorst maar gewoon op kamertemperatuur.