Facebook Pixel

BinBike

Binbike accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na jaren van gebruik kan uw elektrische fiets er nog top uitzien net als de accu, en toch wordt het bereik van je fiets steeds kleiner. De Binbike accu presteert steeds minder en dat is het moment om een Binbike accurevisie te overwegen. In vergelijking met de prijs van een nieuwe Binbike accu valt meteen het grote prijsverschil op ten gunste van de revisie. Kwalitatief gezien ligt het voordeel ook bij de Binbike accu revisie. Bovendien biedt de accurevisie de optie om meer capaciteit te kiezen. meer capaciteit betekent meer fietskilometers op een acculading. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
 1. Crystalyte Accu Adventure Box 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 2. Crystalyte Accu Adventure Rack 36V 10Ah/17Ah Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

BinBike accu revisie

Je hebt meer plezier van je BinBike elektrische fiets na een BinBike accu revisie. Bij zo’n revisie wordt de capaciteit van je accu minstens opgewaardeerd naar het niveau van toen hij nieuw was. Dat is mogelijk door de oude elektrische cellen te vervangen. Tegelijk met het vervangen van de cellen worden ook het power management systeem en de oplader van het accupack gecontroleerd. Eigenlijk kun je een BinBike accu revisie dus beschouwen als een soort APK voor je elektrische fiets. Na zo’n revisie heb je de zekerheid dat de fiets weer prima functioneert en dat je er veilig op kunt rijden.


Hoe vaak is een BinBike accu revisie nodig?

BinBike is een elektrische fiets die volledig in België is ontwikkeld. Hij wordt ook bij onze zuiderburen geassembleerd. De accu zit bij sommige modellen in een handig tasje. Daardoor kan hij gemakkelijk binnenshuis worden opgeladen. Dat is een super slimme oplossing, want een accu van een elektrische fiets gaat het snelst kapot als hij bij lage temperaturen wordt opgeladen. Als je ervoor zorgt dat het accupack van jouw fiets alleen bij kamertemperaturen wordt opgeladen is een BinBike accu revisie pas na vele jaren nodig.


Door beter gebruik een BinBike accu revisie voorkomen

De levensduur van een fietsaccu kan ook worden verlengd door een accu op de juiste manier te gebruiken. Tegenwoordig zitten er in nieuwe accupacks van merken als Giant, Bosch en Raleigh li-ion cellen. Die zijn erg flexibel in gebruik. Als je ze telkens helemaal oplaadt en ontlaadt gaan ze zo’n 500 cycli mee. Maar als je je accu niet helemaal leeg rijdt en niet altijd helemaal oplaadt, kan zo’n accu tot wel 2500 cycli mee gaan voordat er een BinBike accu revisie nodig is. Voor optimale prestaties wordt aanbevolen om de accu niet verder op te laden dan tot 75 – 85 procent en niet verder te ontladen dan 30 procent.


BinBike accu revisie bestel je online

Voor een BinBike accu revisie moeten het accupack en de oplader worden opgestuurd naar de werkplaats van KWS Seuren. Je bent de accu gemiddeld een dag of tien kwijt. Een BinBike accu revisie kun je bestellen via de site. Zoek tussen de verschillende merken accu’s de BinBike accu's op. Je ziet dan meteen of de accu uit jouw elektrische fiets geschikt is voor revisie. Selecteer ook meteen naar welk vermogen de accu moet worden op gewaardeerd. Daarna kun je de bestelling afronden. De instructies om je fietsaccu en de oplader te versturen krijg je via e-mail.


Garantie op een BinBike accu revisie

Op een BinBike accu revisie wordt, zoals op alle accu revisies, twee jaar garantie gegeven. Die ruime garantietermijn is een indicatie voor de uitstekende prestaties die door deze gereviseerde accu's kunnen worden geleverd. Uiteraard blijf je als eigenaar van de elektrische fiets zelf verantwoordelijk voor het correct gebruik van de accu. Vooral in de winter is wat extra aandacht nodig. Let op dat je je accu elke maand oplaadt tijdens een winterpauze, of als je je fiets maar spaarzaam gebruikt. Het opladen moet bij kamertemperatuur.