Facebook Pixel

B’Twin

Btwin accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

De B'twin fietsaccu revisie is de olossing voor je, na verloop van jaren, verzwakte fietsaccu. Na jaren van gebruik zal normale slijtage van je fietsaccu resulteren in zwakte wat betekent dat je accu steeds sneller leeg raakt. Vaak zijn behuizing en elektronica nog prima in orde. Het is toch zonde om in dit geval een nieuwe fiets of accu gaat kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de verzwakte delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
 1. B'twin accu 8298480 Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
 2. B’Twin accu 740473442 Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

B’Twin accu revisie

Met een B’Twin accu revisie kun je weer jarenlang vooruit met je B’Twin E-bike. Dit merk elektrische fiets is wat minder bekend. Het is een merk dat E-bikes in het wat goedkopere segment maakt. Dat betekent niet dat het fietsen van een mindere kwaliteit zijn. Vooral na een B’Twin accu revisie kun je met deze elektrische fietsen evenveel plezier beleven als met een wat duurdere fiets van Giant, Batavus of Gazelle. Bij een B’Twin accu revisie heb je de mogelijkheid om de actieradius van je elektrische fiets aanzienlijk te verhogen.


Wanneer is een B’Twin accu revisie zinvol?

Bij elke elektrische fiets zal de actieradius na een aantal jaren afnemen. Dat betekent dat je met een volle accu steeds minder ver kunt fietsen. Als dat in de wintermaanden gebeurt, kan dat het gevolg zijn van de lage temperaturen, en zal je verbetering bemerken bij stijgende temperatusren. Als de actieradius zich echter niet herstelt heeft het zin om een B’Twin accu revisie te overwegen. Het elektrische systeem van je fiets wordt dan meteen goed gecontroleerd en indien nodig gerepareerd.


Welke controles zijn onderdeel van een B’Twin accu revisie?

Als je je accu opstuurt voor een B’Twin accu revisie, wordt als eerste gecontroleerd of het elektrische systeem correct functioneert. Het is immers niet altijd aan de accu te wijten dat je minder ver kunt fietsen met je elektrische fiets. De monteursvan kws seuren kijken eerst naar het Batterij Management Systeem. Dat regelt het laden en ontladen van je accu. Ook de oplader wordt gecontroleerd. Als één van beiden kapot is wordt dat gerepareerd. Vaak is een accu revisie dan niet meer nodig en worden veel kosten bespaard.


Wat is een B’Twin accu revisie?

Een echte accu revisie wil zeggen dat de oplaadbare cellen uit je fietsaccu worden vervangen door nieuwe. Deze nieuwe cellen zijn veel modernere cellen als de oude. Ze wegen minder en hebben een grotere capaciteit. Daardoor heb je de kans om extra capaciteit in je accu te laten monteren. Een grotere capaciteit is volstrekt veilig. Er wordt geen schade veroorzaakt aan de motor van je elektrische fiets. Als je extra capaciteit laat installeren kun je na de B’Twin accu revisie een stuk verder fietsen op je elektrische fiets op één accu lading. het betekent helaas niet dat je harder kunt fietsen.


Hoe werkt je fiets na een B’Twin accu revisie

In principe werkt je elektrische fiets na een accu revisie op dezelfde manier als daarvoor. Als je extra vermogen hebt laten plaatsen zal het wel wat langer duren voordat de accu volledig is opgeladen. Dat is niet erg, want een accu kan na een B’Twin accu revisie wat flexibeler worden gebruikt. Het is bij moderne oplaadbare cellen niet meer nodig om de accu volledig te ontladen of volledig op te laden. Het wordt alleen aangeraden om dat de eerste paar keer na een accu revisie wel te doen. Daardoor krijgt de accu sneller zijn maximale capaciteit.