Facebook Pixel

Multicycle

Multicycle accu revisie

Als je een wat oudere Multicycle E-bike hebt is hij vaak nog prima in orde, maar met een Multicycle accu revisie kun je er zeker weer jaren mee vooruit. Multicycle is een Nederlands fietsmerk, net als Union en Batavus, dat producten maakt voor het hogere marktsegment. De kwaliteit van een accu zal echter altijd na verloop van een aantal jaren teruglopen. Bij een Multicycle accu revisie krijgt je accu een behandeling, waardoor de capaciteit weer wordt hersteld naar het niveau van toen de fiets nog gloednieuw was. De specialisten van KWS Seuren Fietsaccu’s kunnen zo’n accu revisie veilig voor je uitvoeren.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waaruit bestaat een Multicycle accu revisie?

Een Multicycle accu revisie is een reparatie die goed is voor het milieu. Bij een accu revisie wordt je accupack uit elkaar gehaald. De elektrische componenten en de behuizing worden gecontroleerd op mankementen. Als die worden gevonden worden ze hersteld en daarna zijn ze prima geschikt voor hergebruik. De oplaadbare cellen in oude accupacks zijn altijd versleten, dus die worden vervangen door nieuwe exemplaren. Daarna wordt het accupack weer voorzichtig in elkaar gezet. Na een deskundig uitgevoerde accu revisie heb je als het ware een nieuwe accu in de oude behuizing.


De valkuilen van een Multicycle accu revisie

Na een Multicycle accu revisie kun je weer jaren met veel plezier rondrijden op je E-bike. Een voorwaarde is dat de accu revisie door deskundige monteurs wordt uitgevoerd. Als de oplaadbare cellen worden vervangen door een verkeerd type kan er schade ontstaan aan de oplader, aan het batterij management systeem en aan de cellen. In extreme gevallen kan het accupack zelfs in brand vliegen bij het opladen. Bij KWS Seuren Fietsaccu’s hoef je daar niet bang voor te zijn. Als bewijs van kwaliteit en deskundigheid krijg je twee jaar garantie op een Multicycle accu revisie. Dat betekent dat klachten gratis worden verholpen.


Multicycle accu revisie online bestellen

Een accu revisie wordt door KWS Seuren gedaan vanuit een goed ingerichte werkplaats in de buurt van Nijmegen. Je moet daar je accupack en de oplader naartoe sturen. Het bestellen van een Multicycle accu revisie gebeurt online. Dat is niet moeilijk. Eerst kies je in het menu Fietsaccu Revisie en daarna selecteer je het merk Multicycle. Je krijgt nu de accupacks te zien die door Multicycle worden gebruikt. Kies de accu in jouw E-bike en selecteer welke capaciteit de accu na de revisie moet hebben. Na het afronden van de bestelling krijg je via e-mail instructies over het opsturen van het accupack en de oplader.


De eerste keer fietsen na een Multicycle accu revisie

Ongeveer tien dagen nadat je hem hebt opgestuurd voor een Multicycle accu revisie krijg je je accupack weer thuisgestuurd. Het eerste wat je moet doen is de accu helemaal opladen. Daarna kun je er weer mee fietsen. Vervelend na een accu revisie is dat de fietscomputer niet meer het juiste aantal resterende kilometers aangeeft. Dat is eenvoudig te herstellen. Laad daarvoor de accu eerst helemaal op en reset dan de fietscomputer. Hoe dat moet staat in de handleiding van je E-bike.

Menu sluiten
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.