Facebook Pixel

Esolex

E-Solex accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw E-Solex accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

E-Solex accu revisie

Met een E-Solex accu revisie zorg je ervoor dat een klassiek brommertje niet uit het straatbeeld verdwijnt. De E-Solex is de elektrische versie van de ooit zo veel voorkomende Solex brommers. De E-Solex rijdt op een accu en is in dat opzicht vergelijkbaar met een elektrische fiets. De motor is weggewerkt in het achterwiel. De kenmerkende motor op de originele exemplaren zit er nog wel maar die is nep. Het is een opbergvakje geworden. Met deze E-Solex heb je in de standaarduitvoering een actieradius van 45 kilometer. Met een E-Solex accu revisie heb je de kans om die actieradius te vergroten.


Waarom een E-Solex accu revisie uitvoeren?

Bij de E-Solex is een belangrijke reden om een E-Solex accu revisie uit te laten voeren de beperkte actieradius. Bij een E-Solex accu revisie krijg je nieuwe oplaadbare li-ion-cellen in het accupakket. Je kunt ervoor kiezen om meer capaciteit te laten inbouwen dan in het originele pakket zat. Daarmee kun je de actieradius vergroten, tot maximaal het dubbele van de originele actieradius. Een andere reden voor een E-Solex accu revisie is dat de originele accu uitgeput raakt. Daardoor kun je steeds minder ver rijden op je elektrische Solex.


Hoe werkt een E-Solex accu revisie?

Als je een accu revisie wilt laten uitvoeren door KWS Seuren Fietsaccu’s moet je de accu en de oplader opsturen. In de werkplaats wordt de accu eerst onderzocht. Want als er defecten zijn aan de behuizing, het batterij management systeem of de oplader moeten die eerst worden verholpen. Pas dan wordt het accupack open gemaakt. De oude cellen worden vervangen door nieuwe exemplaren. Daarna wordt gecontroleerd of de accu met de bestaande oplader en het bestaande batterij management systeem kan samenwerken. Tenslotte wordt de behuizing weer goed afgesloten. Daarna kan de gereviseerde accu naar de eigenaar worden teruggestuurd.


Een fietsaccu is kwetsbaar

Bij een E-Solex accu revisie moet zorgvuldig te werk worden gegaan. De constructie is niet ontworpen om er nieuwe cellen in te zetten. Daarom is speciale aandacht nodig voor de koeling van de accu. Die kan namelijk erg warm worden bij het opladen. Als de behuizing van de accu verkeerd wordt afgesloten kan zelfs brand ontstaan. Accu’s zijn ook erg gevoelig voor vocht. Ze moeten goed worden beschermd tegen regenwater. Opladen bij koud weer kan condens veroorzaken binnen in de accu. Ook daarvan gaan ze kapot. Laad een accu daarom bij voorkeur op bij kamertemperatuur.


Garantie op een E-Solex accu revisie

Het team van KWS Seuren Fietsaccu’s heeft zoveel ervaring opgebouwd met de E-Solex accu revisie, dat de kwaliteit van de gereviseerde accu’s niet ter discussie staat. Als bewijs daarvan wordt een garantie van twee jaar gegeven. Als er binnen die periode iets kapot gaat aan de accu zal het bedrijf dat kosteloos repareren. Ook als er iets anders defect raakt aan het elektrische systeem van de E-Solex, of aan E-bikes van merken als Stella, Amslod of Gazelle, kun je bij KWS Seuren terecht. Deze specialisten rusten niet voordat ze jouw elektrische fiets weer in volledig werkende staat naar je terug kunnen sturen. Uiteraard zijn niet alle reparaties gratis.

Menu sluiten
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.