Facebook Pixel

Cumberland

Cumberland accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Cumberland accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Geoby

Geoby 24V

Meer
Vanaf 275,00
Gratis Verzending

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cumberland accu revisie

Na een Cumberland accu revisie krijg je van jouw elektrische fiets een extra zetje in de rug. De nieuwe elektrische cellen in je accupack zorgen voor extra vermogen en meer flexibiliteit bij het opladen van je fiets. Cumberland produceert al een aantal jaren diverse modellen fietsen. Die worden gekenmerkt door een goede prijs – kwaliteit verhouding. Ze zijn daarom behoorlijk populair. Als de accu wat ouder wordt neemt het vermogen langzaam af, net zoals bij E-bikes van Stella en Amslod. Je kunt dan kiezen voor een nieuwe accu of voor een Cumberland accu revisie.


Een nieuwe accu of een Cumberland accu revisie?

Om er zeker van te zijn dat je Cumberland elektrische fiets na een accuwissel weer uitstekend presteert is het slimmer om een Cumberland accu revisie te laten uitvoeren dan een nieuwe accu te kopen. Ook bij een accu revisie krijg je nieuwe oplaadbare cellen in je accupack, maar die zitten in de oude behuizing. Als dat kan wordt het bestaande batterij management systeem gebruikt. Het voordeel van een Cumberland accu revisie is dat er een controle van alle elektrische componenten wordt uitgevoerd. Als een nieuwe accu na de bezorging niet werkt moet je zelf op zoek naar een reparateur.


Wat is een Cumberland accu revisie?

Bij een Cumberland accu revisie moet je de accupack, de oplader en eventuele andere elektrische accessoires opsturen naar KWS Seuren Fietsaccu’s. Eerst wordt gecontroleerd of er mankementen in het elektrisch systeem zitten. Als dat zo is worden die gerepareerd en daarna worden de oude oplaadbare cellen in het accupack vervangen door nieuwe. Dat is een precies klusje, waar speciale apparatuur voor nodig is. Een accu wordt bij het opladen enorm heet. Als het accupack verkeerd in elkaar wordt gezet kan er zelfs brand ontstaan.


De accu retour na een Cumberland accu revisie

Nadat de oplaadbare cellen zijn vervangen vindt er een controle plaats van de werking van het elektrische systeem. De accu met de nieuwe cellen wordt een keer volledig opgeladen met de originele oplader en vervolgens volledig ontladen. Als dat goed verloopt, is de accu in orde en dan krijg je hem thuis gestuurd. Je kunt hem meteen in de fiets zetten en opladen. Aanbevolen wordt om een gereviseerde accu de eerste paar keren volledig op te laden en volledig te ontladen. Daarna is het het beste om hem bij het dagelijks gebruik af en toe bij te laden tot ongeveer 85 procent.


Reset na een Cumberland accu revisie

In vrijwel alle gevallen zal de computer in je fiets na een Cumberland accu revisie niet meer correct aangeven wat het resterende aantal kilometers is. Dat is te herstellen door de accu volledig op te laden en de fietscomputer vervolgens te resetten. Meteen daarna moet de accu weer aan de oplader worden gehangen. Pas als de computer opnieuw aangeeft dat de accu vol is kun je gaan fietsen. De computer zal nu een betere inschatting maken van de resterende afstand. Het kan nodig zijn om het resetten van de fietscomputer nog een paar keer te herhalen.

Menu sluiten
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.