Facebook Pixel

Bafang

Bafang accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Bafang accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.


2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bafang

Bafang TL-36104A 36V

Meer
Vanaf 335,00
Gratis Verzending

RAT

RAT holland down tube 36V

Meer
Vanaf 335,00
Gratis Verzending

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bafang accu revisie

Een Bafang accu revisie wordt toegepast op de elektrische fietsen van verschillende merken. Bafang is namelijk een leverancier van motoren voor elektrische fietsen. Merken als Gazelle en Cortina maken bijvoorbeeld gebruik van deze motoren. Voor de Bafang motoren zijn speciale accupacks ontwikkeld. Met een Bafang accu revisie kun je zo’n accu nieuw leven inblazen. Een Bafang accu revisie zorgt ervoor dat de accu wordt uitgerust met de modernste elektrische cellen en dat het vermogen weer helemaal up-to-date wordt gebracht. Je E-bike voelt dan weer als nieuw aan.


Hoe bestel je een Bafang accu revisie?

Een Bafang accu revisie bestel je op de site van KWS Seuren Fietsaccu’s. Het is handig als je van tevoren checkt welk type accu er in jouw elektrische fiets zit. Op de site navigeer je naar het merk Bafang en dan zie je meteen dat er twee typen accu’s zijn waarvoor een Bafang accu revisie kan worden uitgevoerd. Eerst kies je het juiste type accupack. Daarna kun je aangeven hoeveel vermogen de accupack moet kunnen leveren. Als je huidige accu al vanaf het begin te snel leeg was, kun je bij deze Bafang accu revisie kiezen voor wat meer vermogen.


Bafang accu kopen. Hoe wordt je accupack verstuurd?

Zodra je het bestelproces op de site hebt afgerond, ontvang je van KWS Seuren een e-mail met daarop een label. Dat moet op de doos worden geplakt waarmee je de accupack naar KWS Seuren wilt versturen. Check goed in de bijgevoegde documentatie of je alle benodigde accessoires hebt bijgevoegd. Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om ook de oplader en – als die aanwezig is – een sleutel voor het accupack mee te sturen. Als je dat vergeet loopt je Bafang e-bike accu revisie vertraging op en dan ben je je accupack meer dan de gebruikelijke tien dagen kwijt.


Bafang accu opladen

Uw Bafang accu opladen gaat doormiddel van bijgeleverde acculader. Het beste is om de accu op te laden als de accu leeg is. Controleer regelmatig of de accu nog opgeladen is. Doe dit ongeveer 1 x per maand. Dit voorkomt een diepte-ontlading. De accu's van Bafang zijn in de meeste gevallen een 36V accu. Deze zijn op te laden met een 42V acculader. Ook zijn er een aantal 48V bafang accu's en 43V systemen op de markt. Voornamelijk middenmotor aandrijvingen. 


Bafang accu laadt niet op

Indien de bafang accu niet meer laad kan dit verschillende oorzaken hebben. Een daarvan is het niet laden  door een defect acculader. Ook komt het wel eens voor dat de elektronica van de bafang accu een fout heeft. Door het vervangen van de printplaat kan het euvel dan nog worden opgelost. Indien


Amslod Bafang accu, met Amslod middenmotor

De Bafang accu wordt op verschillende modellen fietsen gebruikt. De meest voorkomende zijn de Brinckers fietsen. Maar ook de Amslod fietsen, voornamelijk uitgevoerd met een middenmotor in het frame verwerkt.  De Bafang 36V wordt het meest gebruikt bij fietsen van brinckers.  De 43V accu's worden tegenwoordig meer gebruikt in de fietsen  van Amslod.


Wat gebeurt er na de Bafang accu revisie

Als je accu is gereviseerd wordt hij naar je teruggestuurd. Het wordt aanbevolen om de accu de eerste vijf keren helemaal op te laden en vervolgens helemaal te ontladen. Dat wil zeggen dat je moet doorfietsen totdat de trapondersteuning stopt. Dit is om twee redenen nodig. Ten eerste krijgt de accu door die vijf keer maximaal opladen en ontladen zijn maximale vermogen. Ten tweede heeft de elektronica in je fiets daardoor de kans om zichzelf opnieuw in te regelen. Daardoor zal het nog resterende aantal kilometers op de resterende acculading nauwkeuriger worden aangegeven.


Problemen oplossen na een Bafang accu revisie

Bij elke accu revisie kan het weleens gebeuren dat de accupack, ondanks uitgebreide controles, toch niet goed functioneert. Dat gebeurt niet alleen bij Bafang, maar ook bij merken als Giant, Bosch, Batavus, etc. Omdat KWS Seuren twee jaar garantie geeft op een accu revisie, zullen de monteurs hun uiterste best doen om die problemen op te lossen. Als het nodig is zullen ze de gehele fiets controleren. Het gebeurt maar heel zelden dat een mankement niet wordt gevonden. Want onze monteurs hebben al zoveel elektrische fietsen van een gereviseerd accupack voorzien, dat ze alle mogelijke defecten al een keer voorbij hebben zien komen.

Menu sluiten
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.