Facebook Pixel

Simplex

Simplex accu revisie

Met een Simplex accu revisie geef je je elektrische fiets weer een flinke energie. Een accu revisie is als het ware een onderhoudsbeurt voor je fietsaccu. Alle elektrische componenten worden gecontroleerd en de oplaadbare cellen worden vervangen door nieuwe, verse exemplaren. Het effect van een Simplex accu revisie is meteen te merken. Al tijdens de eerste fietstocht merk je dat de accu veel langer volhoud dan daarvoor. Een Simplex accu revisie moet je laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf, zoals KWS Seuren Fietsaccu’s.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
 1. Panterra ED2 25.9V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
 2. Panterra accu Simplex 26V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

Simplex accu revisie wordt vaker uitgevoerd

De accu’s die in een Simplex E-bike zitten worden ook gebruikt in de elektrische fietsen van Victoria en Montego. Bij KWS Seuren zijn het dus bekende producten om te reviseren. Simplex is een bekende naam in de Nederlandse fietsindustrie. Het merk bestaat al jaren en heeft onder andere relaties met het eveneens legendarische merk Locomotief. Sinds de jaren zestig acteert Simplex onder de vleugels van Gazelle. De merknaam is in 2000 verkocht aan een groep van 150 vooraanstaande fietshandelaren in de Benelux. Als fietser is dat alleen maar fijn. Simplex is een fietsmerk met een grote historie en het bedrijf maakt nog steeds kwalitatief uitstekende rijwielen.

 

Een Simplex accu revisie verhoogt het fietplezier

Als je regelmatig met een groep bekenden een flinke fietstocht wil maken is het vervelend als jouw accu dat niet volhoudt. Want als je met een lege accu staat, moet de hele groep mee om ergens koffie te drinken, zodat jij je accu ondertussen kunt bijladen. Met een Simplex accu revisie is dat te voorkomen. Je accu en oplader worden bij zo’n revisie technisch helemaal nagekeken. Eventuele storingen worden verholpen. Tenslotte worden de oude oplaadbare cellen vervangen door de modernste die verkrijgbaar zijn. Daarna kun je weer een flinke fietstocht maken zonder de accu bij te laden.

 

Een Simplex accu revisie of een nieuwe accu

Er is maar één reden waarom je beter kunt kiezen voor een Simplex accu revisie in plaats van een nieuwe accu. Dat is de prijs. Een nieuwe accu kost tussen de 500 en de 800 euro. Een accu revisie kost tussen 275 en 375 euro, afhankelijk van de capaciteit die je laat inbouwen. Een nieuwe accu is dus bijna twee keer zo duur, terwijl het effect van een accu revisie hetzelfde is als van een nieuwe accu. Het enige nadeel van een accu revisie is, dat deze tien dagen duurt. Een nieuwe accu heb je meestal de volgende dag al in huis.

 

Vermijd diepteontlading na een Simplex accu revisie

Er zijn een paar tips die helpen om de levensduur van je fietsaccu te verlengen na een Simplex accu revisie. Voorkom dat er diepontlading kan ontstaan. Dan raken de cellen zo ver ontladen dat de accu niet meer op de normale wijze kan worden opgeladen. Laad de accu daarom elke maand een keer op tot minimaal 50 procent. Doe dat het hele jaar door, dus ook als je de E-bike maandenlang niet gebruikt. De accu moet altijd bij kamertemperatuur worden opgeladen.