Facebook Pixel

Ruhrwerk

Ruhrwerk accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Vaak is Je E-bike nog in een prima staat als na enige jaren van gebruik de fietsaccu prestatieverlies begint te vertonen. Zonde is het om dan meteen te denken aan vernieuwen van de complete accu. De Ruhrwerk Accu revisie heeft hetzelfde effect als een neuwe accu maar is naast duurzamer ook aanzienlijk goedkoper. Tegelijkertijd biedt de accu revisie je de mogelijkheid om de capacitet van je fietsaccu op te laten waarderen, waardoor je je actieradius kunt laten groeien met een capaciteitsverhoging. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. Ruhrwerk accu 24V Revisie
    Rating:
    0%
    Vanaf € 275,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Ruhrwerk accu revisie

Als je een Ruhrwerk E-bike hebt is dat waarschijnlijk al een ouder exemplaar, die een Ruhrwerk accu revisie goed kan gebruiken. De E-bikes van Ruhrwerk zijn al een aantal jaren niet meer leverbaar. Dat geldt ook voor nieuwe accu’s van dat merk. Als je accu de geest geeft hoef je gelukkig niet te wanhopen, want bij KWS Seuren Fietsaccu’s kan je oude accu weer helemaal worden opgefrist. Na een Ruhrwerk accu revisie is de E-bike accu weer in dezelfde conditie als toen de fabriek verliet. Je kunt er dus weer jaren zorgeloos mee rijden.

Specialist in accu’s

KWS Seuren is gespecialiseerd in het repareren van fietsaccu’s. Het bedrijf heeft een werkplaats in de buurt van Nijmegen, waar speciaal gereedschap en meetapparatuur aanwezig is. Daardoor kan elke accu worden gerepareerd, zelfs als er geen nieuwe onderdelen meer voor verkrijgbaar zijn. Bij het bedrijf is de kennis aanwezig om de originele oplaadbare cellen te vervangen door moderne oplaadbare cellen. Die nieuwe cellen worden zo gekozen, dat ze goed samenwerken met het oude batterij management systeem en de oplader. Behalve dat de oplaadbare cellen worden vervangen, bestaat een Ruhrwerk accu revisie ook uit een volledige check-up van het elektrische systeem.


Ruhrwerk accu revisie is een impuls voor je E-bike

Voor eigenaren van oude elektrische fietsen, zoals van Keola en BionX, zijn de activiteiten van KWS Seuren een echte uitkomst. Het komt best vaak voor dat zo’n elektrische fiets nog prima in orde is, op de accu na. Nieuwe accu's zijn voor deze oude fietsen vaak ook niet meer verkrijgbaar. Een Ruhrwerk accu revisie is dan de enige oplossing. Het hangt dus van de creativiteit van bedrijven als KWS Seuren af, of je nog een aantal jaren plezier van je E-bike kunt hebben. Gelukkig lukt het in vrijwel alle gevallen om met succes een Ruhrwerk accu revisie uit te voeren. Daarbij worden de bestaande componenten zoveel mogelijk hergebruikt.

Extra aandacht voor het onderhoud van de accu

Als je weet dat een Ruhrwerk accu revisie de laatste optie is voor je E-bike, kan het geen kwaad om extra voorzichtig te zijn met het fietsaccu. Door de accu verstandig te gebruiken kun je de levensduur vaak met een aantal jaren verlengen en een Ruhrwerk accu revisie kunt uitstellen. Het belangrijkste is dat je de accu altijd oplaadt bij kamertemperatuur, liefst binnenshuis. Opladen bij temperaturen onder nul is funest. Vocht is ook schadelijk voor de accu. Bescherm je accu dus goed tegen regen.


Diepteontlading voorkomen

Een veel voorkomende oorzaak van een kapotte accu is diepteontlading. Dat kan ontstaatn als de accu maandenlang niet wordt opgeladen. Dat gebeurt vaak in de winter, als de fiets niet wordt gebruikt. De oplaadbare cellen ontladen dan zo ver dat de accu met de oplader niet meer kan worden opgeladen. Dat lukt soms alleen nog met een speciale voeding van KWS Seuren. Om diepteontlading te voorkomen moet je de accu elke maand tot minimaal de helft opladen. Dat moet elke maand gebeuren, ook als je de elektrische fiets niet gebruikt.