Facebook Pixel

Raleigh

Raleigh accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

De raleigh fiets accu zal na verloop van jaren prestatieverlies vertonen als gevolg van normale slijtage. De fietsaccubehuizing en elektronica zijn dan vaak nog in een prima conditie. Het simpelweg vervangen van de accu vraagt echter nog al een investering. Zonde eigenlijk. Maar gelukkig is er de mogelijkheid van revisie, een veel goedkopere oplossing met de kwaliteit van nieuw. Tegelijkertijd met de revisie van de accu kunnen wij de prestaties van de fietsaccu op een hoger niveau te brengen. U kiest zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt daarmee de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
 1. Tranz-X JD-PST BL-03 24V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
 2. Impulse accu 36V (Gazelle, Kalkhoff, Raleigh) Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 3. BMZ Impulse accu EVO RS Integrale 36V
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 4. Panasonic Flyer Next Generation accu 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 5. Flyer Next Generation accu 36V Refurbished
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina

Raleigh accu revisie

Bij een Raleigh accu revisie krijg je nieuwe oplaadbare cellen in de accu van je elektrische fiets. Dat is noodzakelijk als je een aantal jaren op je Raleigh elektrische fiets hebt gereden. In de fietsen van dit Britse merk worden uitsluitend accu’s van accuspecialisten gebruikt, zoals TranzX, Panasonic en Flyer. Als je op de site van KWS Seuren Fietsaccu’s kiest voor een Raleigh accu revisie, zie je alle merken accu’s die in deze fietsen worden gebruikt. Je hoeft dan alleen nog maar het type accu in jouw elektrische fiets op te zoeken en aan te geven hoeveel capaciteit je accu na de revisie moet hebben.


Waarom is een Raleigh accu revisie nodig?

De capaciteit van een fietsaccu bepaalt hoe ver je met een volledig opgeladen accu kunt fietsen. Dat heeft niets te maken met de snelheid. Als de capaciteit van je accu minder wordt kun je minder ver rijden. Dat zal gebeuren als je de accu enkele honderden keren op- en ont-laden is. De oplaadbare cellen zijn op een zeker moment uitgeput en kunnen bijna niet meer worden opgeladen. Door bij een Raleigh accu revisie nieuwe cellen te laten monteren wordt de capaciteit van je accu hersteld en kun je weer net zo ver fietsen als toen de fiets nieuw was.


Actieradius is niet objectief

De actieradius, het aantal kilometers dat je met een volgeladen fietsaccu kunt fietsen, is niet voor iedereen gelijk. Het is het aantal kilometers dat door leverancier wordt gebruikt om de capaciteit van de accu aan te geven. Maar de opgave van de leveranciers is vaak gebaseerd op gunstige omstandigheden. Zoals bijvoorbeeld een fietser van gemiddeld gewicht, die niet de maximale trapondersteuning gebruikt en fietstochten maakt op vlak terrein zonder tegenwind. Neem die actieradius dus altijd met een korreltje zout en selecteer een nieuwe fiets op basis van andere kenmerken.

Actieradius vergroten met een Raleigh accu revisie

Als je desondanks een nieuwe elektrische fiets hebt gekocht met een iets te zwakke accu, heb je met een Raleigh accu revisie de kans om de accu op laten te waarderen. Dat kan bij KWS Seuren. Bij het bestelproces heb je de gelegenheid om aan te geven hoeveel capaciteit de accu moet hebben na de Raleigh accu revisie. Dat kan veel verschil maken. Als je de maximum capaciteit kiest, is het goed mogelijk dat je meer dan twee keer zo ver op je fiets kunt rijden dan toen je hem nieuw kocht.


Prijsverschil tussen een nieuwe accu en een Raleigh accu revisie

Het alternatief voor een Raleigh accu revisie is een volledig nieuwe accu. Ook dan kun je kiezen voor een accu met een grotere capaciteit. Maar nieuwe accu’s zijn veel duurder dan een Raleigh accu revisie, want een nieuwe accu kost tussen de 500 en 900 euro. Voor een accu revisie ben je maar 250 tot 500 euro kwijt. Een Raleigh accu revisie is dus veel goedkoper als een nieuwe accu. Het resultaat van een accu revisie bij KWS Seuren is even goed als van een nieuwe accu. Op een revisie wordt twee jaar garantie gegeven.