Nieuwbouw na brand

De broers hebben besloten voor nieuwbouw te gaan langs de Provincialeweg in Beugen, niet ver van McDonald's en de A77. ,,De grond is van ons", zegt Wout Seuren. ,,De gemeente Land van Cuijk ziet ons hier na de brand graag terugkeren met het oog op werkgelegenheid. Wij willen uiteraard ook graag terug. Die plek is een toplocatie, een mooie zichtlocatie ook.”

Januari

Zoals de planning nu is, moet begin van het nieuwe jaar, in januari, begonnen worden met de nieuwbouw van KWS Seuren in Beugen. Wout Seuren: ,,De tekeningen zijn bijna klaar. De bouwvergunning moeten we nog aanvragen. Verwachting is als we snel in het nieuwe jaar kunnen beginnen met bouwen, dat ons nieuwe pand in Beugen volgend jaar augustus, september ergens klaar is.”

Later dat jaar wil het bedrijf dan weer de oversteek over de Maas maken, terug naar Beugen. ,,Tegen die tijd is dat voor ons ook het beste. Als het weer slechter wordt, hebben we het namelijk minder druk. Met mooi weer hebben we het juist hartstikke druk met het repareren van kapotte accu’s die binnengebracht worden.”

Tijdelijk in Gennep

Het bedrijf dat fietsaccu's reviseert, zit sinds vorig najaar in een pand aan de Stiemensweg in Gennep. De plaats waar de broers vandaan komen en waar ze ooit als jonge jongens op de zolderkamer van het ouderlijk huis begonnen te sleutelen aan elektronische apparaten. Wout Seuren: ,,Toen vorig jaar bleek dat we hier terecht konden, wisten we al dat dit tijdelijk zou zijn. We mogen hier tot november 2024 blijven zitten. Hier zit de bestemming ‘opslag’ op namelijk. Maar we waren blij dat we snel iets anders hadden en dat we enkele weken na de brand alweer konden doordraaien.”

Want KWS Seuren is een bedrijf dat snel groeit. De onderneming werkt onder meer nauw samen met pizzaketen Domino's, die veel fietsende bezorgers kent.

Nieuwe webshop Duitsland

We hebben net in Duitsland onze nieuwe website gelanceerd. We hopen ook in Duitsland flink te gaan groeien

-Wout Seuren, KWS Seuren

Telde KWS Seuren een jaar geleden nog 25 medewerkers, inmiddels zijn dat er al 30. ,,We zullen verder doorgroeien. We hebben in Nederland overal klanten, tot aan Friesland en Groningen toe.”De Seurens halen inmiddels 10 procent van hun omzet uit België. ,,En we hebben net in Duitsland onze nieuwe website gelanceerd. We hopen ook in Duitsland flink te gaan groeien”, zegt Wout Seuren.

Oorzaak brand

De oorzaak van de brand is nooit duidelijk geworden, aldus Seuren. ,,Duidelijk is wel dat de brand in ons kantoor, de ruimte van de administratie, ontstaan is.”

Bron: Gelderlander