Instructies na revisie of reparatie
Gebruik van uw accu
De accucapaciteit van uw fietsaccu zal na verloop van tijd enigszins afnemen. Dit is een normaal proces en wordt niet significant beïnvloed door zuinig of intensief gebruik. Het is belangrijk om uw accu regelmatig te gebruiken en op te laden, zelfs wanneer u deze niet vaak nodig heeft. Zo voorkomt u onnodige veroudering en behoudt de accu langer zijn prestaties.
Voorkom diepontlading
Een diepontlading kan ernstige schade aan uw accu veroorzaken. Dit gebeurt wanneer een accu volledig of bijna leeg wordt opgeslagen. Zorg ervoor dat u uw accu altijd opgeladen weglegt, bij voorkeur op een droge plek en bij kamertemperatuur (tussen 10 en 25 graden Celsius). Controleer maandelijks de lading en laad de accu indien nodig op om diepontlading te voorkomen.
1. Accu volledig opgeladen
De accu's die wij versturen, zijn volledig opgeladen en klaar voor gebruik. U kunt direct met uw gereviseerde of gerepareerde accu op pad.
2. Inrijden van de accu
Na revisie is het nodig om de accu in te rijden. Dit geldt niet altijd voor een gerepareerde accu, maar wij raden dit toch aan om de prestaties te optimaliseren. Voor het inrijden rijdt u de accu 4 tot 6 keer volledig leeg, tot de ondersteuning van de fiets voelbaar wegvalt. Laad de accu daarna steeds weer volledig op tot 100%. Door dit proces bereikt u de maximale actieradius en verbetert u de nauwkeurigheid van de accuweergave op uw fiets.
3. Opladen van de accu
Laad de accu tijdens de eerste keren opladen volledig op tot 100%. Als u gekozen heeft voor een hogere capaciteit, kan het opladen wat langer duren.
- Tip: Sluit eerst de lader aan op het stopcontact en daarna op de accu.
- Haal de accu van de lader zodra deze volledig is opgeladen. Ook al schakelen moderne laders automatisch uit, het is beter om de accu niet onnodig aangesloten te laten.
- Laad de accu bij voorkeur overdag op en gebruik een stabiele, niet-brandbare ondergrond. Vermijd opladen in de buurt van brandbare materialen en overweeg het installeren van een rookmelder in de laadruimte.
4. Actieradius
Nadat u de accu 4 tot 6 keer volledig heeft ingereden, zult u merken dat de actieradius verbetert en de accuweergave nauwkeuriger wordt. Dit betekent dat uw accu zijn optimale prestaties bereikt.
5. Waterschade
De meeste fietsaccu’s zijn spatwaterdicht, maar niet volledig waterdicht. Bij zware regenval kan er water in de accu komen. Zorg ervoor dat uw accu niet langdurig wordt blootgesteld aan water. Als de accu nat is geworden, laat deze dan een aantal dagen drogen bij kamertemperatuur. Leg de accu nooit direct op of tegen een verwarming, want condensvorming kan corrosie en schade aan het binnenwerk veroorzaken.
Vragen?
Heeft u nog vragen over uw accu of bestelling? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat voor u klaar om u verder te helpen.
Wij wensen u veel fietsplezier namens het gehele team van KWS Seuren!
Contact
![](https://kwsseuren.nl/themes/kwsseuren-kwsseuren/assets/images/content/kws-seuren-klantenservice.jpg)
Bellen
+31 (0)485 782 565
E-mailen
info@kwsseuren.nl
Vind antwoord op jouw vraag in ons helpcentrum
Wij hebben veel vragen al beantwoord voor je.
Naar het helpcentrumLaatste nieuws
![](https://d32di16e43fstg.cloudfront.net/media/Fotografie/Bedrijf/Bikes-Business-KWS-Seuren.jpg)
Status updates in je eigen account
KWS Seuren biedt nu de mogelijkheid om de status van uw batterijrevisie of reparatie online te volge...
![Accu revisie specialisten](https://d32di16e43fstg.cloudfront.net/media/Fotografie/Metaal%20en%20techniek/Metaal%20en%20techniek%20KWS%20Seuren.png)
KWS Seuren Metaal en techniek
Ontdek de overgang van de gebroeders Seuren van hobbyisten naar ondernemers. Van sleutelen aan bromm...
![KWS Seuren](https://d32di16e43fstg.cloudfront.net/media/Fotografie/Blog/Drie_broers_KWS_Seuren_Fietsaccu_s.jpg)
KWS Seuren Brand: 1 jaar later
Bijna een jaar geleden werd het bedrijf van de broers Koen, Wout en Stan Seuren verwoest door een br...