Instructies na revisie of reparatie

Gebruik van uw accu 

De accucapaciteit van uw accu zal in verloop van tijd enigszins afnemen. Zuinig of juist intensief gebruik heeft hier weinig tot geen invloed op. Vooral belangrijk blijft het regelmatig gebruiken en laden van de accu, zelfs als deze minder wordt gebruikt.

Voorkom diepontlading 

Leg uw accu niet zomaar voor langere tijd weg. Iedere accu heeft een geringe zelfontlading. Als de accu helemaal leeg is of bijna leeg wordt weggelegd, is de kans op een schadelijke diepontlading het grootst. Sla uw accu dus altijd opgeladen op. Controleer maandelijks of de accu niet bijna leeg is en dus opgeladen moet worden. Bewaar de accu altijd op een droge plek en bij kamertemperatuur (tussen 10 en 25 graden Celsius).


1. Accu volledig opgeladen De accu's die wij versturen zijn volledig opgeladen. Op deze manier kunt u de accu direct gebruiken.

2. Inrijden van de accu Na revisie zal u de accu moeten inrijden. Het inrijden van de accu is van toepassing als de accu gereviseerd is. Als er alleen een reparatie aan uw accu is uitgevoerd, is dit vaak niet nodig. Wij adviseren dit echter toch uit te voeren om het maximale uit uw fietsaccu te halen.

Om ervoor te zorgen dat u de maximale actieradius van uw accu bereikt, dient u 4 tot 6 keer de accu volledig leeg te rijden tot de ondersteuning van de fiets voelbaar wegvalt.

3. Opladen van de accu Laad de accu de eerstvolgende keren op tot 100%. Als u voor een hogere capaciteit heeft gekozen, kan het laden van de accu langer duren. Tip: Sluit eerst de lader op het stopcontact aan en daarna pas op de accu.

4. Actieradius Na het 4 tot 6 keer leegrijden van uw accu, zult u merken dat de actieradius toeneemt en dat de indicator van de fiets nauwkeuriger wordt.

5. Waterschade De meeste fietsaccu's zijn spatwaterdicht. Bij een zware regenbui kan er echter toch water in de accu terechtkomen, aangezien de accu's nooit helemaal waterdicht zijn. Het is daarom belangrijk ervoor te zorgen dat de accu niet te veel wordt blootgesteld aan water. Mocht de accu nat geworden zijn, laat deze dan een aantal dagen op kamertemperatuur drogen, maar nooit direct op of tegen de verwarming. Condensvorming kan corrosie veroorzaken en het binnenwerk aantasten.


Wij wensen u namens het gehele team van KWS Seuren veel fietsplezier.

Mochten er vragen zijn over uw accu of bestelling, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Bel de klantenservice

+31 (0)485 782 565

Vind antwoord op jouw vraag in ons helpcentrum

Wij hebben veel vragen al beantwoord voor je.

Naar het helpcentrum