Facebook Pixel

Gazelle

Gazelle accu revisie

Ook voor de elektrische fietsen van Gazelle, één van de bekendste fietsmerken in Nederland, kan een Gazelle accu revisie worden uitgevoerd. De fabrikant is begonnen met de Gazelle Innergy accu. En later is dit over gegaan naar een Panasonic accu en Gazelle Impulse accu. Gazelle staat al tientallen jaren bekend om zijn kwalitatief uitstekende producten, net als prestigieuze merken als Koga, Giant en Trek. Maar zelfs de accu van de elektrische fietsen van deze gerenommeerd merken zal na een aantal jaren gebruik in kwaliteit terug lopen. Dat merk je doordat je steeds minder ver kunt rijden met een volgeladen accu. Gelukkig is dat vrij eenvoudig te verhelpen door een Gazelle accu revisie uit te laten voeren.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 30

Pagina
per pagina
 1. Bosch Powerpack 400
  Rating:
  0%
  € 540,00
 2. Gazelle Innergy Refurbished
  Rating:
  0%
  Vanaf € 384,95
 3. Gazelle innergy achterlamp
  Rating:
  0%
  € 30,00
 4. Gazelle Panasonic acculader 36V
  Rating:
  0%
  € 110,00
 5. Gazelle Innergy Accu Gold Revisie
  Vanaf € 300,00
 6. Gazelle Innergy Accu Silver Revisie
  Vanaf € 300,00
 7. Gazelle Innergy Accu Bronze Revisie
  Vanaf € 300,00
 8. Bosch Fietsaccu Powerpack 500 Bagage Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 300,00
 9. Bosch Fietsaccu Powerpack 400 Bagage Revisie
  Vanaf € 300,00
 10. Bosch Fietsaccu Powerpack 300 Bagage Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 300,00
 11. Gazelle Easy Glider Accu Reviseren
  Vanaf € 275,00
 12. Gazelle Innergy laadconnector Reparatie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 75,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 30

Pagina
per pagina

De prijs van een Gazelle accu revisie

Als je een Gazelle accu revisie uit laat voeren wordt het accupack van je elektrische fiets open gemaakt. De oude oplaadbare cellen worden vervangen door nieuwe. Dat zijn altijd cellen van het modernste type. Die zijn veel flexibeler in gebruik dan de originele, vooral wat betreft het opladen van de accu. De nieuwe cellen werken uitstekend samen met het originele batterij management systeem van je fiets en met de oplader. Een Gazelle accu revisie kost bij KWS Seuren  tussen de 300 – 435 euro, afhankelijk van de gekozen capaciteit. Dat is best duur, maar veel goedkoper dan een nieuwe fietsaccu. Want die kosten tussen de 500 – 900 euro met een lagere capaciteit.


Effect van extra capaciteit bij een Gazelle accu revisie

Er bestaan de nodige misverstanden over het effect van extra capaciteit in je accupack. Toch is het heel simpel. Als je voor meer capaciteit kiest kun je met een volle accu verder fietsen. Extra capaciteit heeft geen effect op de snelheid. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de motor in je elektrische fiets beschadigt door extra capaciteit. Het leuke bij een Gazelle accu revisie is, dat je voor jouw model accu zelf kunt bepalen hoeveel capaciteit je laat plaatsen. Theoretisch kun je dus meer capaciteit laten plaatsen, tot wel het dubbele, dan toen de accu nieuw was.


Gazelle accu problemen

Er komen wel eens een aantal Gazelle accu problemen naar voren wanneer de accu een aantal jaren oud is. De meest voorkomende klachten die ontstaan zijn het verlies van de trapondersteuning tijdens een fiets rit. Ook komt het regelmatig voor dat de capaciteit van de elektrische fietsaccu afneemt na een aantal jaren. Dit is te merken doordat de oorspronkelijke kilometers op een lading niet meer gereden kunnen worden. Ook komt het wel eens voor dat de accu niet meer op laadt of er een storing in het display te zien is. Een veelvoorkomende oorzaak hiervan is een onbalans in de cellen. Vochtproblemen of defecte elektronica.


Gazelle accu goud, zilver, brons en platininum

Een van de meest verkochte gazelle accu's is de Gazelle accu goud. De meestvoorkomende accu is een accu van meer dan 400Wh. Ook zijn er veel met een lagere capaciteit en een van de laatste typen is de Platinum 15,5Ah. Hiervan is de accucapaciteit al snel meer dan 500Wh. De geschatte actieradius vanuit de fabrikant kwam op +- 100 km dit is een erg ruime schatting wat in de praktijk heel veel kan afwijken. DIt door verschillende factoren van buitenaf.


Gazelle elektrische fiets problemen: Zorg goed voor de fietsaccu

Het gebeurt vaak dat een fietsaccu kapot gaat door onoplettend gebruik. Om te voorkomen dat jouw accu na een Gazelle accu revisie snel achteruit gaat moet je de volgende voorzorgsmaatregelen nemen. Laad de accu elke maand tot minimaal 50% op, ook als de fiets niet wordt gebruikt. Daarmee voorkom je diepteontlading, waarbij de accu zo ver leeg loopt, dat hij niet meer kan worden opgeladen. Een andere belangrijke tip is de accu nooit op te laden als de temperatuur onder nul is. Laad een accu bij voorkeur altijd binnenshuis op. Indien de de acculader defect is hebben wij vaak de juiste lader op voorraad. 


Fiets accu Gazelle. Het gebruik na een Gazelle accu revisie

Door de nieuwe oplaadbare cellen die bij een Gazelle accu revisie in je accupack worden gezet is het niet meer nodig om de accu altijd volledig op te laden of te ontladen. Bij de nieuwe li-ion cellen is het juist goed om de accu tussentijds voor een deel op te laden. In het dagelijks gebruik is dat ook veel prettiger. Tussentijds opladen is ook goed voor de conditie van de accu. Als je dat regelmatig doet kan het accupack tot wel 2.000 keer een cyclus van opladen en ontladen doorstaan.


De Gazelle Innergy accu is een van de meest voorkomende

De Gazelle Innergy accu's die sinds 2011 geleverd zijn kunnen normaal gesproken gewoon gereviseerd worden. Soms komt het voor dat de elektronica (BMS) defect is. Deze elektronica kunnen wij ook vervangen. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een complete Gazelle Innergy accu te leveren, zodat u een tweede accu krijgt. Ook de nieuwere Gazelle Panasonic accu en de Impulse accu maken een grote opmars op het moment. De Gazelle Impulse en panasonic staan bekend om de problemen met de elektronica. De BMS van de Gazelle Panasonic kunnen wij vervangen of repareren en in dat geval is vaak geen volledige revisie nodig. Hierdoor zullen de kosten meevallen. 

Gazelle_innergy_accu_3_pack