Facebook Pixel

Batavus

Batavus accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

De elektrische fiets, accubehuizing en elektronica zijn vaak nog in een uitstekende staat als er na jaren een afnemende accucapaciteit te bespeuren valt. Een versleten Batavus accu laat zich echter voordelig reviseren. Een Batavus accu revisie is net zo goed als een nieuwe accu maar enorm veel voordeliger. Een ander voordeel bij accu revisie is dat je nu ook de mogelijkheid hebt om de capaciteit van je Batavus accu beter bij je fietsgedrag te laten passen. mer capaciteit betekent meer fietskilometers.Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 36

Pagina
per pagina
 1. Ecomo accu M, L, XL, XXL - EN15194 - 24v - Refurbished
  Rating:
  0%
  Vanaf € 340,00
 2. Bosch Powerpack 400
  Rating:
  0%
  € 540,00
 3. Sparta/Batavus E-Motion 36V B-300/B-400 Refurbished Incl. lader
  Rating:
  0%
  Vanaf € 384,95
 4. e-motion accu C4 en C5 Refurbished
  Rating:
  0%
  Vanaf € 399,95
 5. Sparta Batavus ION Koga EBP 36V PMU3 14AH Nieuw
  Rating:
  0%
  € 800,00
 6. Bosch Powertube fietsaccu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 7. Batavus / Sparta acculader 5 polig model 2014-2015
  Rating:
  0%
  € 65,00
 8. Fietsacculader Sparta, Batavus, Koga 4 pins PMU4 36V 2A
  Rating:
  0%
  € 115,00
 9. Accu Lader Batavus / Koga 3 pins 2006-2013 NIMH
  Rating:
  0%
  € 95,00
  Niet op voorraad
 10. Bosch Fietsaccu Active / Performance 17Ah (624Wh) Nieuw
  Rating:
  0%
  € 749,00
 11. Bosch Fietsaccu Active / Performance 21Ah (745Wh) Nieuw
  Rating:
  0%
  € 899,00
 12. E-motion C1, C2, C3, CS2 Refurbished
  Vanaf € 315,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 36

Pagina
per pagina

Batavus accu revisie

Na een Batavus accu revisie kun je weer jarenlang met veel plezier op je elektrische fiets rijden. De actieradius van een elektrische fiets kan na verloop wat tijd teruglopen. Met een volle accu kun je steeds minder ver rijden. Dat kan komen doordat de accu versleten raakt, maar er zijn ook andere oorzaken. Als je kiest voor een Batavus accu revisie worden er nieuwe oplaadbare cellen in de accu gezet. Tevens controleren de monteurs van KWS Seuren de werking van de elektronica en de oplader. Je bent er dus bijna zeker van dat je fiets daarna weer als nieuw rijdt.


Verschillende merkaccus bij Batavus

Batavus is één van de grote producenten van elektrische fietsen. Er zijn veel modellen van het merk op de markt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van motoren en accu's van verschillende leveranciers. Zo zijn er E-bikes van Batavus met elektrische componenten van Sparta, Bosch, Phylion en Yamaha. KWS Seuren kan bij de meeste van deze merken een Batavus accu revisie uitvoeren. Van accu's die niet in aanmerking komen voor een revisie worden nieuwe exemplaren verkocht. Maar of je nu kiest voor een nieuwe accu of een Batavus accu revisie; je hebt altijd keuze in de capaciteit van je nieuwe fiets accu.

Waarom kiezen voor extra capaciteit?

De capaciteit van een accu is maatgevend voor de actieradius van je elektrische fiets. Als je een accu met meer capaciteit koopt kun je dus meer kilometers met een volle acculading fietsen. Capaciteit heeft geen invloed op je snelheid. Houd er rekening mee dat de actieradius door meer factoren wordt beïnvloed. Heuvelachtig terrein, tegenwind, ondersteuningsinstelling, totaalgewicht, bandenspanning, allemaal factoren die de reikwijdte van je elektrische fiets beïnvloeden. De opgave van de fietsfabrikant moet je vooral beschouwen als een indicatie. Het is zeker geen garantie.


Moderne techniek en extra capaciteit bij een Batavus accu revisie

Bij een Batavus accu revisie worden nieuwe elektrische cellen in je accu gemonteerd. De kwaliteit van de cellen is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Ze hebben geen last meer van het geheugeneffect, waardoor oude accu’s snel veel vermogen verloren. De nieuwe cellen bieden veel gebruiksgemak. Want het is niet meer nodig om je accupack telkens volledig op te laden en te ontladen. In combinatie met extra capaciteit kun je je fiets na een Batavus accu revisie een stuk flexibeler gebruiken. Vooral dat je hem minder lang aan de oplader hoeft te hangen is erg prettig.


Batavus accu revisie bestellen

Een Batavus accu revisie wordt door deskundige technici uitgevoerd in de werkplaats van KWS Seuren. Je moet je fietsaccu inclusief je oplader naar de werkplaats sturen. Eerst bestel je op de site van KWS Seuren een revisie van de juiste accu met de capaciteit van je wensen . Daarna stuur je de accu en alle accessoires gratis via PostNL op. De oplader en de elektronica worden geïnspecteerd en indien nodig gerepareerd, de bestaande accucellen worden getest en zonodig allemaal vernieuwd. Na ongeveer tien dagen krijg je je accu na de terug. De revisie wordt uitgevoerd met twee jaar garantie.