Facebook Pixel

Lishen

Lishen accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Lishen accu af. Dit terwijl de accubehuizing en elektronica nog in orde zijn. Zonde als je dan overweegt om een nieuwe fiets of accu te gaan kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. Lishen Trio 36V Revisie
    Rating:
    0%
    Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Lishen accu revisie

Een Lishen accu revisie geeft jouw oplaadbare fietsaccu een flinke boost, zodat je met een volle accu weer veel verder kunt fietsen. De fietsaccu’s van Lishen worden geproduceerd door een Chinees bedrijf en zitten in diverse elektrische fietsen. Net zoals de accu's van merken als Batavus en Bosch zullen ook deze accu’s na verloop van een aantal jaren in capaciteit teruglopen. Dat is een normaal proces, dat niet is te voorkomen. Door een Lishen accu revisie bespaar je flink wat geld, want dan is het niet nodig om een nieuwe accu te kopen.


Wat is een Lishen accu revisie?

Bij een accu revisie wordt je accu uit elkaar gehaald, gecontroleerd en de oplaadbare cellen worden vervangen door nieuwe. De behuizing wordt opnieuw gebruikt. Als er mankementen zijn, bijvoorbeeld aan connectoren of lampjes, worden die verholpen. Het batterij management systeem, een integraal onderdeel van de fietsaccu, wordt gecontroleerd en getest. Ook de oplader van de accu wordt goed gecontroleerd. Als alle componenten naar tevredenheid werken worden de nieuwe oplaadbare cellen geplaatst en kan de behuizing weer worden gesloten. Bij een Lishen accu revisie krijg je als het ware een nieuwe accu in een oud jasje.


Een nieuwe accu of een Lishen accu revisie?

Als je de keuze hebt tussen een Lishen accu revisie en een nieuwe accu is het financieel aantrekkelijk om voor de accu revisie te kiezen. Alleen als de behuizing van de fietsaccu heel zwaar beschadigd is kun je overwegen om een nieuwe accu te kopen. Realiseer je dat aan het kopen van een nieuwe accu risico’s verbonden zijn. Want die nieuwe accu kan een aantal jaren in een magazijn hebben gelegen. Dat is slecht voor de oplaadbare cellen. Je koopt dan dus een nieuwe accu, maar de cellen zijn beslist niet in dezelfde conditie als toen de accu werd geproduceerd. Bij een Lishen accu revisie krijg je wel nieuwe cellen.


Lishen accu revisie is specialistisch werk

Een Lishen accu revisie is een klus die door gespecialiseerde monteurs moet worden uitgevoerd. Voor een leek is het nauwelijks te achterhalen welke nieuwe oplaadbare cellen goed passen bij het oude batterij management systeem en de oude oplader. Soms is het ook lastig om de behuizing van een accu te openen. Die zijn immers niet ontworpen om het vervangen van de oplaadbare cellen mogelijk te maken. Je moet die behuizing zorgvuldig openen en sluiten. Als je het fout doet kan er zelfs brand ontstaan.


KWS Seuren Fietsaccu’s

Bij KWS Seuren Fietsaccu’s in de buurt van Nijmegen worden in de werkplaats jaarlijks duizenden accu's gereviseerd. Het bedrijf is daarin gespecialiseerd en geeft zelfs twee jaar garantie op een gereviseerde accu. Je kunt een Lishen accu revisie bestellen via de site. Na het afronden van de bestelling krijg je een e-mail toegezonden met instructies over het versturen van de accu en de oplader. Een accu revisie duurt ongeveer tien dagen. Dan krijg je de accu weer thuisbezorgd. Je hoeft hem dan alleen maar op te laden en dan is hij weer klaar voor gebruik.