Wat is de oorzaak van deze storing?

Hoog-Voltage (HV) systeem. Na het optreden van de storing meldt de auto isolatiefouten op de HV-batterij.

  • Foutcode P0AA6 duidt op een isolatiefout in het hoogspanningssysteem van de batterij van uw hybride of elektrische voertuig.
  • Deze fout kan leiden tot verminderde prestaties van de batterij en vormt een veiligheidsrisico.
  • Vaak veroorzaakt door vochtinfiltratie of beschadiging van batterijcellen en -kabels.
  • Kan ook het resultaat zijn van slijtage, vooral in voertuigen die de garantieperiode hebben overschreden.

Onze Aanpak

  • Grondige diagnose om de exacte oorzaak van de fout te bepalen.
  • Voorstel van een op maat gemaakte oplossing, variërend van reparatie tot vervanging, afhankelijk van de ernst van het probleem en de staat van uw voertuig.

P0AA6 en P0E74

De codes "P0AA6" en "P0E74" zijn gerelateerd aan problemen met de batterij van hybride en elektrische voertuigen (EV). Hier is wat elke code betekent:

P0AA6: 

Deze code duidt op een "Storingsfout in de Spanningssysteemisolatie van de Hybride Batterij." Het wijst op een probleem binnen het hybride aandrijfsysteem dat een fout in de isolatie van het hoogspanningsbatterijsysteem veroorzaakt. Dit is een kritieke fout in hybride of elektrische voertuigen die snel aangepakt moet worden om veiligheid en de juiste werking van het voertuig te waarborgen [6].

P0E74: 

Deze code staat voor een "Interne Isolatiefout." Net als P0AA6, heeft het betrekking op problemen met de isolatie van de hoogspanningsbatterij in hybride of elektrische voertuigen. Een interne isolatiefout suggereert een probleem binnen het batterijpakket zelf, wat de algehele prestaties en veiligheid van het voertuig kan beïnvloeden [5].

Deze codes vereisen doorgaans professionele diagnose en reparatie door een gecertificeerde technicus of een gespecialiseerde hybride/EV-monteur. Deze codes negeren kan leiden tot veiligheidsrisico's en potentiële schade aan de hoogspanningscomponenten van het voertuig.

Als u deze foutcodes tegenkomt, is het raadzaam om hulp te zoeken om de onderliggende problemen te diagnosticeren en aan te pakken.

Volkswagen of Audi met foutcode

De foutcode "P0AA6" is gerelateerd  aan problemen in het hoogspanningsbatterijsysteem van hybride of elektrische voertuigen, met name bij VAG-modellen zoals de Volkswagen Golf GTE en Audi E-tron. Deze foutcode kan ontstaan door de intreding van water, vocht of condensvorming. Een auto met deze code kan niet verder rijden vanwege het veiligheidsrisico dat dit met zich meebrengt.