shimano fiets accu

Met de e-bike accu op pad

De populariteit van e-bikes blijft groeien. De elektrische fiets is inmiddels populairder dan de gewone fiets. De hulpmotor is handig met wind tegen en bij langere afstanden. Het belangrijkste attribuut van de e-bike is de accu.

Verleng de levensduur van je accu

De prijs van een nieuwe fietsaccu is pittig. Met een paar simpele tips verleng je de levensduur. 

Tip 1: stal je fiets als het kan binnen en bewaar de batterij droog en op kamertemperatuur. Ook moet je de batterij niet helemaal leeg opbergen, als je ’m langere tijd niet gebruikt. Het risico is dat de accu niet meer oplaadt als je deze weer nodig hebt. En als de fietsaccu toch aan vervanging toe is, kun je deze laten reviseren. Toch goedkoper dan een nieuwe. Mocht je verder willen fietsen, dan kun je ervoor kiezen om je accu te upgraden naar een hogere capaciteit.

Ruim vier jaar geleden boden drie passievolle en technisch onderlegde broers van de familie Seuren concreet antwoord op deze hulpvraag van de fietsende consument. Binnen de snel groeiende ontwikkelingen werd de uiteraard kwaliteit omarmd en kozen zij voor kwaliteits cellen die voldoen aan hun norm. De innovatie op e-bike gebied staat niet stil. Heden ten dage kunnen de broers je zelfs helpen met een refurbished accu’s. Dit is bij uitstek de oplossing in een situatie waar geen nieuwe accu verkrijgbaar is voor je vertrouwde fiets. Uiteraard heeft een refurbished accu ook zo zijn voordelen als je überhaupt géén andere fiets wil kopen of dat je simpelweg verder wil fietsen met je huidige fiets.

Juist door het feit dat deze gespecialiseerde broers de circulaire economie hoog in het vaandel hebben staan, bieden ze je betaalbare oplossingen. In sommige situaties kan een reparatie voldoende zijn om je accu weer naar behoren te laten werken. Het stellen van de juiste diagnose is daarom noodzakelijk om de accu met kleine, betaalbare reparaties te herstellen. Mocht je merk accu minder courant zijn, kunnen zij je helpen met een passende oplossing of zo nodig zelfs met een nieuwe accu of oplader. In de wetenschap dat een accu gemiddelde 5 tot 7 a 8 jaar meegaat, is het fijn om te weten dat bij de cel keuze van de broers ze je 2 jaar garantie bieden. Zorgeloos verder fietsen en bewust ouder worden gaat prima samen.