Bosch active line e-bike accu's

Een overzicht van alle technische gegevens van de Bosch e-bike accu’s. De naam die het meest opvalt binnen de range fiets accu’s is de Bosch Powerpack, in twee uitvoeringen. De meest populaire van deze twee is de Bosch bagagedrager accu en op de voet gevolgd door de Bosch frame accu.

Type

Positie

Spanning

Capaciteit

Energie inhoud

Gewicht

Powerpack 300 

Frame

36V

8,2Ah

300Wh

ca. 2,6 Kg

Powerpack 400

Frame

36V

11Ah

400Wh

ca. 2,6 Kg

Powerpack 500

Frame

36V

13,4Ah

500Wh

ca. 2,7 Kg

Powerpack 300

Bagage

36V

8,2Ah

300Wh

ca. 2,6 Kg

Powerpack 400

Bagage

36V

11Ah

400Wh

ca. 2,6 Kg

Powerpack 500

Bagage

36V

13,4Ah

500Wh

ca. 2,7 Kg

Powertube 400

Inframe

36V

11Ah

400Wh

ca. 2,9 Kg

Powertube 500

Inframe

36V

13,4Ah

500Wh

ca. 2,9 Kg

Powertube 625

Inframe

36V

16,7Ah

625Wh

ca. 3,5 Kg

Powertube 750

Inframe

36V

20,1Ah

750Wh

ca. 4,4 Kg

DualBattery

Frame / Bagage / Inframe

2x 36V

Combinatie van accu’s

Verschillend

Minimaal 5,2 Kg

Verschil Bosch active line en active line plus

Het belangrijkste verschil tussen de Bosch Active Line en de Active Line Plus zit in de prestaties en het rijgedrag:

 1. Maximaal Ondersteuningsniveau: Beide systemen bieden aanzienlijke ondersteuning, maar de Active Line Plus biedt tot 270% ondersteuning tegenover 250% bij de Active Line.

 2. Aandrijfkoppel: De Active Line Plus heeft een hoger maximaal aandrijfkoppel van 50 Nm, vergeleken met 40 Nm bij de Active Line. Dit betekent dat de Active Line Plus krachtiger is, vooral merkbaar bij heuvelachtige ritten.

 3. Rijgedrag: De Active Line biedt een harmonieus rijgedrag, terwijl de Active Line Plus zowel harmonieus als dynamisch is, wat zorgt voor een krachtiger en responsiever gevoel tijdens het fietsen.

 4. Gewicht: De Active Line Plus is iets zwaarder dan de Active Line, wat duidt op de robuustere bouw en de verhoogde vermogenscurve.

KenmerkActive Line (Naafversnelling)Active Line (Derailleur)Active Line Plus (Naafversnelling)Active Line Plus (Derailleur)
Max. ondersteuningsniveau250 %250 %250 %270 %
Max. aandrijfkoppel (Nm)40 Nm40 Nm50 Nm50 Nm
Startrijgedragharmonieusharmonieusharmonieus dynamischharmonieus dynamisch
Max. ondersteuning tot25 km/h25 km/h25 km/h25 km/h
Terugtrapfunctieoptioneelneeneeoptioneel
Loopondersteuning met terugrolbeveiligingjaxxx
Schakelherkenningneejaneeja
Gewicht (Kg)circa 2,9 kgcirca 2,9 kgcirca 3,2 kgcirca 3,2 kg
Nom. vermogen250 W250 W250 W250 W
Max. vermogen290 W290 W415 W415 W

Opvoeren van de Bosch active line (Plus)

Het opvoeren van een Bosch Active Line of Bosch Active Line Plus e-bike kan worden gedaan met een zogenaamde tuning kit of speedchip. Deze kits wijzigen de snelheidsbegrenzing van de elektrische fiets, die standaard ingesteld staat op 25 km/u, om hogere snelheden te bereiken. Het installeren van een tuning kit heeft geen invloed op de mechanische of elektronische onderdelen van de fiets, maar het manipuleert de snelheidsgegevens die naar de begrenzer en het display worden gestuurd. De onderdelen zijn wel onderheviger aan slijtage door een hogere snelheid.

Belangrijk om te weten:

 • Software Updates: Het is belangrijk om geen software-updates van de fabrikant te installeren na het monteren van een tuning kit, aangezien dit de chip onbruikbaar kan maken. Of de elektronica geblokkeerd wordt.
 • Wetgeving: In Nederland is het niet toegestaan om met een opgevoerde e-bike op de openbare weg te rijden.
 • Verschillende types chips: Er zijn diverse tuning chips beschikbaar, waarvan sommige de snelheidsweergave op het display halveren (bijvoorbeeld 20 km/u op het display terwijl je in werkelijkheid 40 km/u rijdt), terwijl nieuwere modellen de correcte snelheid weergeven.
 • Aan/Uit Schakelen: Veel moderne chips kunnen worden in- en uitgeschakeld, vaak door de walk assist-knop op het display ingedrukt te houden.

Bosch Active Line Power Pack 300, 400 en 500 Wh

De drie bekende vermogens types van de bagagedrager accu vinden hun oorsprong in de specifiek geleverde capaciteit in Wh. Het vermogen van een fietsaccu is met een simpel rekensommetje te berekenen, je neemt de opgegeven accuspanning weergegeven in V (Volt) en vermenigvuldigt dit met de accucapaciteit in Ah (Ampère/uur).

Voorbeeld: de Bosch heeft een spanning van 36V en een capaciteit van 11Ah: 36 X 11 = 396Wh. Gemakshalve wordt dit afgerond naar 400 en zo ontstaat de naam Bosch Powerpack 400. Hieruit volgt dat de Bosch Powerpack 500 de grootste actieradius biedt. En de Bosch Powerpack 300 de laagste capaciteit in de serie.

Bosch Active Line Power Pack 300, 400 en 500 Wh

Als specialist in het reviseren en repareren van fietsaccu's heeft KWS Seuren veel ervaring met Bosch Powerpack 400 problemen. Deze accu, die in diverse merken elektrische fietsen met Bosch-motoren wordt gebruikt, vertoont soms verschillen in betrouwbaarheid en prestaties vanwege de uiteenlopende cellen in de accupacks. Daardoor kunnen specifieke Bosch accu fiets problemen ontstaan die de een meer dan de ander beïnvloeden. Desondanks is de Bosch Powerpack 400 een overwegend betrouwbare energiebron die, na jaren van intensief gebruik, gebaat kan zijn bij een vakkundige revisie om de levensduur en prestaties te verbeteren.

Bosch Active Line (Plus) Problemen

De Bosch Active Line en Active Line Plus motoren zijn over het algemeen betrouwbaar, maar gebruikers hebben enkele problemen gemeld die het overwegen waard zijn:

 1. Het soms uitvallen van de motor: Fietsen geven aan dat de motor soms plotseling uitvalt. Dit kan vaak worden opgelost door de fiets uit te schakelen, het display te verwijderen en opnieuw te bevestigen, wat de stroomtoevoer herstelt. Bij sommige gebruikers werd het probleem erger na het vervangen van de motor onder garantie.

 2. Geen motorondersteuning: In sommige gevallen functioneert de Intuvia display naar behoren, maar biedt de motor geen ondersteuning. Dit kan leiden tot het niet werken van de walk assist en het niet tonen van snelheid op de display die de ondersteuning aangeeft.

 3. Sensor Problemen: Er wordt gesuggereerd dat problemen met de torque sensor kunnen leiden tot verminderde ondersteuning

 4. Klikkend motorgeluid: Sommige Bosch Active Line Plus motoren produceren een klikkend geluid na een bepaald aantal gereden kilometers. Dit probleem kan verergeren in warmere temperaturen en lijkt onafhankelijk van de motorstatus.

 5. Lagerproblemen: Bij een klikkend geluid kunnen de lagers de oorzaak zijn, zoals de pedaallagers of de lagers in de aandrijfeenheid. Dit probleem kan ook voorkomen in het bottom bracket of de naaf.

 6. Onderhoudsaanbevelingen voor Fietsenmakers: Fietsenmakers kunnen verschillende controles uitvoeren zoals het controleren van het koppel van de crankarmbout, de afstelling van de aandrijflijn, en de bouten. Het controleren van de montagebouten van de aandrijving op het juiste koppel kan ook nuttig zijn.

 7. Problemen met ondersteuning en verlichting: Er zijn gevallen waarbij de motor geen ondersteuning biedt en de verlichting niet werkt. Dit kan tijdelijk zijn, waarbij de motor na ongeveer 20 minuten weer normaal functioneert.

 8. Onderbrekingen in Motorondersteuning: Soms ervaren gebruikers plotselinge onderbrekingen in de motorondersteuning, die later weer normaal functioneert. Dit kan gerelateerd zijn aan vocht of externe factoren.

 9. Accugerelateerde Problemen: Problemen met motorondersteuning kunnen soms worden opgelost door de accu te vervangen. Dit suggereert dat een defect van de BMS, cellen of andere problemen binnen de accu een rol kunnen spelen.

Bosch bagagedrager accu

Bosch Powerpack Bagage

De Bosch bagage fiets accu is geleverd in 3 modellen uit dezelfde serie. Het grote verschil zit hem in de capaciteit. De geleverde capaciteiten zijn onder andere de Bosch Powerpack 300, de Bosch Powerpack 400 Wh en de Bosch Powerpack 500 Wh met de hoogste actieradius.

Bosch powerpack 300 400 500 in fiets

Bosch Powerpack Frame

Net zoals de bagage uitvoering is deze Bosch Powerpack Frame in 3 varianten beschikbaar, te weten de 300Wh, de 400Wh en de 500Wh variant. Ook bij deze Bosch frame accu is de Active line dezelfde uitvoering als de Performance Line. Het enige verschil zit hem in dit geval in het uiterlijk (de kleur).

Bosch powertube 500

Bosch Powertube

De Bosch Powertube is het jongste model van Bosch en wordt in het fietsframe geplaatst in directe nabijheid van de middenmotor. Hierdoor kan bekabeling tussen aandrijving en accu komen te vervallen wat een nog betrouwbaarder geheel oplevert. De plaatsing in het frame biedt de accu betere bescherming tegen weersinvloeden, diefstal en wordt zowel in een horizontale als in een verticale uitvoering verkocht in 3 capaciteiten; 400, 500 en 625Wh.

Bosch powertube 500 en 625

Lengte Bosch Powertube 625, 400Wh en de 500Wh

De Bosch powertube 400Wh en de 500Wh hebben dezelfde lengte. De Bosch powertube met 625Wh is een langere accu die niet altijd in de fiets past.

Horizontaal bosch accu

Bosch Powertube Horizontaal

De Bosch Powertube accu is te herkennen aan de vorm van de in en uitgang van de fietsaccu. Deze loopt in lijn met de breedte van de accu.

Bosch 750 Powertube Smart

Bosch Powertube 750 Smart

Bosch heeft weer een innovatieve krachtpatser toegevoegd aan zijn assortiment elektrische fietsaccu's - de Bosch PowerTube 750. Dit nieuwe en indrukwekkende model is de grootste en krachtigste accu die Bosch tot nu toe heeft uitgebracht en wordt geleverd met een reeks opmerkelijke functies die elke e-bike-ervaring naar een hoger niveau tillen. 

Compatibiliteit met Bosch Smart System

De Bosch PowerTube 750 maakt gebruik van het geavanceerde smart systeem van Bosch, waardoor je profiteert van geoptimaliseerde prestaties en connectiviteit. Dit betekent dat je e-bike intelligenter is dan ooit tevoren, met functies zoals efficiënt energiebeheer en naadloze synchronisatie met je smartphone of ander smart devices.

Bosch verticaal

Bosch Powertube Verticaal

De verticale Bosch Powertube accu is ook te herkennen aan de in en uitgang van de fietsaccu. Deze zit in tegengestelde richting van de horizontale accu.

Op zoek naar een nieuwe, refurbished of revisie van uw Bosch fiets accu? Bekijk ons aanbod van Bosch fietsaccu's.