Trek en BionX

BionX is een aandrijfsysteem dat veelvuldig gebruikt werd door Trek. BionX verzorgde een aantal jaar het systeem voor de elektrische aandrijving. Dit systeem bestaat uit de motor met ingebouwde regelaar, display, sensoren en de accu.  Fietsenspeciaalzaken hebben de mogelijkheid het systeem van BionX uit te lezen en programmeren.

 Het systeem is zeer geavanceerd. De motor is opvallend stil en de ondersteuning verloopt zeer soepel door de krachtsensor. Daardoor is het een erg fijn systeem en kunnen vele merken dit nog steeds niet evenaren. 

Ontwikkelingen KWS Seuren

Sinds mei 2019 kunnen wij als enige in Nederland de capaciteit programmeren van de BionX systemen.

Dit houdt in dat het display overeenkomt na revisie. De capaciteit kan in de meeste gevallen verdubbeld worden. Hierdoor kunt u twee keer zover fietsen met uw fiets dan met een nieuwe originele accu. Voorheen was het zo dat het display snel aangeeft dat deze bijna leeg is, maar dat is verholpen. 

Wij hebben zelf het BionX Programma in bezit waardoor wij alles kunnen aanpassen op het gebied van software. Bijvoorbeeld mate van ondersteuning, uitlezen van accu motor en display. Maar ook bijvoorbeeld de maximale snelheid aanpassen.

Kortom wij kunnen alle BionX programmeren.

BionX bestaat niet meer

Helaas is het bedrijf failliet. Daardoor worden er geen nieuwe onderdelen meer geleverd. Op het moment dat de fiets het niet meer doet ligt dit vaak aan de accu. U kunt uw accu kosteloos aanbieden bij ons om het probleem te achterhalen. Na deze controle kunt u zelf beslissen wat u met uw accu wilt doen.

Naast accu’s leveren wij ook andere producten. Zoals laders, displays en andere toebehoren. Bekijk hier alle producten van BionX.

Alle producten

Staat uw accu er niet tussen, neem dan contact met ons op. Wij kunnen alle accu’s van BionX reviseren en programmeren. Het 48V systeem van BionX wordt ook veel gebruikt bij andere merken bijvoorbeeld KTM.

Wij reviseren de meeste merken

Voor bijna elk merk heeft KWS Seuren de kennis om de accu te reviseren. Kijk snel in het overzicht van merken voor uw accu revisie.

Fietsaccu reviseren

Wilt u weten of uw accu gereviseerd kan worden? Kijk dan eens in onze winkel. Staat uw accu er niet bij? Stuur dan een aanvraag via ons aanvraagformulier.

Aanvraagformulier

8 + 14 =

Meer over fietsaccu reviseren

Waarom reviseren?

Doordat wij gebruik maken van de nieuwste technologie is het in veel gevallen mogelijk een grotere capaciteit en dus bereik in uw accu te monteren. Bij een aantal accu’s is het zelfs mogelijk de capaciteit te verdubbelen. Voor een kleine meerprijs is het mogelijk veel meer capaciteit in uw fietsaccu te laten zetten.

Hoe werkt het?

Revisie van uw fietsaccu betekent dat uw huidige versleten accupakket vervangen wordt door een nieuw samengesteld accupakket. Voorzien van nieuwe cellen en in een aantal gevallen ook nieuwe elektronica. Er wordt hierbij de nieuwste technologie gebruikt en cellen van de hoogste kwaliteit.

Levensduur accu verlengen

Een accu levert in de tijd altijd wat af in capaciteit. Het maakt dus niet zoveel uit of de accu intensief gebruikt wordt of dat er ‘zuinig’ mee om wordt gegaan. Een accu die veel gebruikt wordt zal in de regel dus meer kilometers maken dan een accu die weinig gebruikt wordt. Vooral belangrijk blijft het regelmatig gebruiken en laden van de accu.