Facebook Pixel

Levensduur verlengen van uw fietsaccu (Tips)

Levensduur verlengen van uw fietsaccu (Tips)

Hoe lang gaat een fietsaccu mee?

Levensduur accu elektrische fiets? Dat is een veelgehoorde vraag. Een fietsaccu gaat achteruit door het toenemende aantal herladingen. Gemiddeld 500 tot 600 cycli. Daarnaast slijt de lithium fietsaccu ook door leeftijd. Fietsaccu's met Lithium ion technologie gaan 5 tot 10 jaar mee. Daarna zijn fietsaccu's doorgaans versleten en toe aan vervanging of revisie.

Levensduur accu verlengen na revisie

Na revisie gaat uw fietsaccu weer jaren mee, hieronder volgen enkele tips om maximaal gebruik van uw gereviseerde accu te kunnen maken. Na revisie bij KWS Seuren ontvangt u van ons een instructieblad met daarin alle weetjes. Wij zullen deze hier ook toelichten.

Maximale actieradius

Resetten na revisie

Het laden van uw fietsaccu bij kamertemperatuur

Gebruik van de fietsaccu in de winter?

Kan mijn fietsaccu tegen water?

Opladen na revisie

Na revisie adviseren wij u uw accu volledig te laden. Zo kunt u de eerste keer fietsen optimaal gebruik maken van uw accu. Daarnaast begint u daardoor meteen met het resetten van de elektronica.

Wanneer laden?

De nieuwste technologie accucellen hebben geen geheugen meer, deze hoeven dus niet meer constant aan de lader of helemaal leeg gefietst te worden. U kunt de accu gerust tussentijds opladen voordat u weer een lange fietstocht wil gaan maken.  Het is niet schadelijk om uw accu in meerdere etappes (zonder tussentijds op te laden) leeg te fietsen.

Indien de accu vol is kan de lader uit de accu gehaald worden. Dit voorkomt dat de accu wordt overladen.

Voorkomen van een diepteontlading

Veiligheid bij het laden van uw fietsaccu

Gebruik uw fietsaccu

Vragen?

Wij reviseren de meeste merken

Voor bijna elk merk heeft KWS Seuren de kennis om de accu te reviseren. Kijk snel in het overzicht van merken voor uw accu revisie.

Aanvraagformulier

Neem contact met ons op