De elektronica van een accu wordt gesoldeerd

Fietsaccu reparatie

Komt uw accu in aanmerking voor een fietsaccu reparatie? In sommige gevallen werkt de fietsaccu niet meer door een defect in de connectoren en/of de elektronica/BMS. Vaak kunnen we een defect aan de fietsaccu dan toch repareren en is het niet meteen noodzakelijk de accu te reviseren of te vervangen.

Print Bosch

Bij reparatie van uw fietsaccu kunt u denken aan:

  • Reparatie onderdelen (bijv. laadpoort of laadconnector)
  • Vervangen aan/uit schakelaar
  • Vervanging losse componenten
  • Vervaning printplaat (indien het pakket voldoende capaciteit heeft)
  • Vervangen indicator
  • Vervangen of reparatie van behuizing
  • Vervangen lamp

Wat zijn de kosten van het repareren van een fietsaccu?

De kosten van het repareren van een fietsaccu variëren afhankelijk van de aard van de reparatie. Kleine reparaties, zoals het vervangen van een zekering of een kabel, kunnen enkele tientallen euro's kosten. Meer complexe reparaties, zoals het vervangen van de batterij of de controller, kunnen honderden euro's kosten. In alle gevallen worden de kosten van te voren medegedeeld.

Hoe lang duurt het om een fietsaccu te repareren?

De reparatietijd van een fietsaccu varieert ook afhankelijk van de aard van de reparatie. Kleine reparaties kunnen meestal binnen een dag worden gerepareerd. Meer complexe reparaties kunnen enkele dagen of zelfs weken duren. Verder is de doorlooptijd afhankelijk van drukte op het moment dat de reparatie uitgevoerd moet worden. 

Wat is de garantie op een gerepareerde fietsaccu?

KWSSeuren biedt een garantie van 2 jaar op alle reparaties aan fietsaccu's. Dit betekent dat als het gerepareerde onderdeel binnen 2 jaar na de reparatie opnieuw defect raakt, Kwseuren de reparatie kosteloos zal uitvoeren.

Contact

Bel de klantenservice

+31 (0)485 782 565

Vind antwoord op jouw vraag in ons helpcentrum

Wij hebben veel vragen al beantwoord voor je.

Naar het helpcentrum