Sparta elektrische fiets problemen

Helaas heeft deze Sparta elektrische fiets problemen. Problemen die voornamelijk zijn te wijten uit de accu van de elektrische fiets. De Sparta heeft verschillende soorten modellen geleverd in de afgelopen jaren. De ion lijn. Maar ook e-motion, b-series en ze maken ook gebruik van het Bosch systeem.

De Sparta Ion accu resetten is in een aantal gevallen mogelijk bij de dealer. Wat ook wel eens kan helpen is de groene zekering onderin de accu er 10 minuten uit te halen. (De Ion frame accu van sparta). Hierbij is het belangrijk het display te laten zitten. Indien dit niet helpt is het meestal nodig de accu te vervangen van de Sparta. 

Indien u een ander model Sparta accu heeft kan de accu gereset worden door middel van het volledig leegfietsen van de batterij. De accu is pas leeg als het display uit is en de ondersteuning compleet weggevallen is. Indien u dit minimaal 5 keer herhaalt zou het display beter overeenkomen met de werkelijkheid.

Uw fietsaccu regelmatig resetten

Als u uw batterij regelmatig volledig ontlaad en daarna pas weer aan de lader legt heeft u een beter idee van de werkelijke actieradius. Dit kan bijvoorbeeld 1x per maand als u veel fietst. Maakt u minder gebruik van uw elektrische fiets kunt u dit bijvoorbeeld ook half-jaarlijks doen. U heeft meer plezier van uw e-bike als u vol vertrouwen een mooie lange fietstour kunt gaan ondernemen.

Wat te doen als het resetten van uw elektrische Fietsaccu niet lukt?

Heeft u uw fietsaccu gereset maar is dit helaas zonder resultaat? Dan is vrijwel zeker de accu kapot of versleten. Dit is mogelijk door verschillende oorzaken. De leeftijd van de batterij, het aantal herladingen of een fout in de accu zelf. Wilt u uw accu weer als nieuw gebruiken? Of er juist meer uithalen dan u ooit heeft gedaan? Laat uw batterij reviseren of nakijken door ons. Bij KWS Seuren zijn wij gespecialiseerd in het oplossen van deze problemen. Revisie van uw e-bike batterij is vele malen goedkoper en er is de mogelijkheid de capaciteit te verhogen. Wij hebben ons gespecialiseerd in de fietsaccu. Benieuwd of uw accu voor revisie in aanmerking komt? Bekijk onze fietsaccuwinkel voor een overzicht van alle fietsaccu’s die wij tot nu toe al gereviseerd hebben.

Vragen?

Bel de klantenservice

+31 (0)485 782 565

Vind antwoord op jouw vraag in ons helpcentrum

Wij hebben veel vragen al beantwoord voor je.

Naar het helpcentrum

Accu resetten

Gazelle accu resetten

De Gazelle Innergy kan eenvoudig zelf gereset worden, uw Gazelle accu resetten doet u door middel van de knop achterop de fietsaccu. De gazelle innergy accu reset knop is verwerkt achterin de lamp. Deze reset-knop kunt u gebruiken Indien de accu niet meer opstart. Zo kunt u de knop een aantal seconden inhouden. In veel gevallen gaat het display vanzelf weer aan en is het resetten van de accu gelukt. U kunt de accu nu weer opladen tot deze weer volgeladen is.

Giant accu resetten

Kunt u uw Giant accu resetten? Het is mogelijk om uw Giant accu in zijn geheel leeg te fietsen totdat de ondersteuning wegvalt. Doet u dit nadat de accu in zijn geheel volgeladen is geweest dan heeft u een totale laadcyclus gehad met uw Giant accu. Als u de afgelegde afstand bijhoudt op het display weet u precies hoe ver u komt met uw Giant batterij. Mocht de capaciteit niet voldoen aan uw verwachtingen dan hebben wij een oplossing voor u. Wij kunnen de capaciteit verhogen van uw fietsbatterij. En in een aantal gevallen zelf verdubbelen van uw Giant Twist accu. Kijk hiervoor op onze Giant Revisie pagina.

Flyer accu resetten

Het is mogelijk zelf uw Flyer accu te resetten. Dit kan door middel van de indicator knop op de accu. Haal de accu uit de fiets en zet deze op de lader. Zodra de accu volgeladen is haalt u de accu uit de lader.

Nu de accu volgeladen is kunt u de Flyer accu resetten door middel van het inhouden van de indicator knop. Doe dit ongeveer 20 tot 30 seconden. Zodra de lampjes uitgaan op het display houdt u de knop ingedrukt. Vervolgens plaatst u de accu met nog steeds de knop ingedrukt op de lader.

De accu gaat nu verder met laden, en u kunt de knop loslaten. Het kan zijn zijn dat u dit tot 2 maal moet herhalen. Zodra de accu weer volgeladen is kunt u de fietsaccu helemaal leegfietsen totdat de ondersteuning wegvalt. U zult merken dat u weer verder kunt fietsen. De Flyer accu is nu gereset.

Gazelle Innergy Indicator Resetten

Het komt bij veel Gazelle accu’s voor dat de indicator niet overeenkomt met het aantal kilometer dat nog gefietst kan worden. Dit komt doordat de gazelle Innergy accu’s de capaciteit bepalen aan de hand van het gereden kilometers. Zodra de accu slijtage vertoont geeft deze een lagere kilometeraanduiding aan. Het is mogelijk zelf uw Gazelle fiets accu te resetten. Met onderstaande manier kunt u gemakkelijk zelf uw Gazelle Innergy goud accu resetten. Dit werkt hetzelfde bij de zilver, brons en platinum.

Uw gazelle batterij resetten kunt u eenvoudig zelf doen. Om de Gazelle indicator weer overeen te laten komen met daadwerkelijk verreden kilometers dient u de accu geheel op te laden voor dat u gaat fietsen. Zodra de accu volgeladen is fietst u de accu leeg totdat de ondersteuning wegvalt. Dit dient 4 tot 6 keer herhaald te worden. Hierna zal de indicator beter overeen komen met het aantal kilometers dat u kunt rijden.

Haalt u nog steeds niet het gewenste aantal kilometers dan zal de accu versleten zijn. In dit geval is het mogelijk de accu te reviseren of vervangen voor een nieuwe accu.

Bosch accu resetten

Eenvoudig zelf uw Bosch accu resetten door middel van het indrukken van het reset-knopje. Deze reset knop zit naast de indicator op de batterij. Deze knop gebruikt u ook om de mate van vulling weer te geven. Houdt de knop een aantal seconden ingedrukt, minstens 20 seconden om de accu te resetten. De accu wordt in zijn geheel gereset. Laad de accu weer helemaal op tot deze volgeladen is. De accu is volgeladen zodra de ledjes op de accu uitgaan. Vervolgens kunt u gaan fietsen tot de accu geen ondersteuning meer bied. Indien de Bosch fietscomputer uitvalt is de accu leeg. U heeft de accu nu in zijn geheel leeg gefietst en gereset.

Valt de capaciteit van uw Bosch e-bike accu tegen? Wij hebben de mogelijkheid deze accu te reviseren. Ook kunnen wij vele reparaties uitvoeren aan deze Bosch batterijen. Wij zijn gespecialiseerd in deze accuservice. Neem hiervoor contact met ons op.

Trek accu resetten

Zelf uw trek accu resetten is mogelijk. Dit is verschillend per aandrijf systeem. Trek fietsen zijn geleverd met het aandrijfsysteem van BionX of het nieuwe aandrijfsysteem van Bosch. Beide aandrijfsystemen zijn al uitgelegd op deze pagina. Indien het resetten niet lukt neem dan contact met ons op.

Stella accu resetten

De Stella accu resetten kan door middel van het leegfietsen van de accu. Zodra de ondersteuning wegvalt is de accu compleet leeg. Uw display elektrische fiets geeft dan aan dat deze leeg is. De kilometers die nu gefietst zijn betekent de uiteindelijke actieradius van de batterij. Het kan wel eens voorkomen dat de accu het niet meer doet of de accu niet laad. De Stella accu laadt niet. Dit kan een probleem met het accupakket zijn maar ook zeker een probleem met de elektronica in de accu. Uit onze ervaring hebben wij dit al meerdere malen geconstateerd en kunnen wij de gehele elektronica + lader vervangen. Hiermee zal de accu nog een aantal jaren vooruit kunnen en hoeft u niet meteen grote kosten te maken. Wij controleren altijd uw stella accu alvorens wij verdere stappen ondernemen.

BionX accu resetten

Uw BionX accu resetten werkt als volgt. Dit kunt u eenvoudig zelf uitvoeren. Wij leggen u uitgebreid uit hoe dit in zijn werking gaat: Zorg er voor dat uw batterij volledig geladen is. Zet uw elektrische fiets aan. Houdt de aan/uit knop op het display minimaal 20 seconden ingedrukt. U zult merken dat de voor- en achterlamp heel snel achter elkaar gaan knipperen. Dit betekend dat de reset is voltooid. De fietsaccu geeft nu weer de juiste vullingsgraad weer.

Heeft u een gereviseerde BionX fietsaccu dan is de capaciteit in veel gevallen verhoogd en komt de batterij indicator niet overeen met de werkelijkheid. Dit dient na revisie handmatig in geprogrammeerd te worden. Wij voeren deze aanpassing in de software standaard uit bij revisie. Heeft u problemen met een onjuiste weergave van het display. Neem dan contact met ons op.

Valt de ondersteuning van uw elektrische fiets uit?

Heeft u problemen met de accu van uw elektrische fiets, zoals uitvallende ondersteuning of andere storingen? Wij begrijpen hoe frustrerend dit kan zijn. Daarom hebben we een uitgebreid overzicht samengesteld dat een breed scala aan problemen met fietsaccu's omvat, compleet met gedetailleerde probleemomschrijvingen en mogelijke oplossingen.

In ons overzicht behandelen we veelvoorkomende problemen zoals uitvallende ondersteuning tijdens het fietsen, accu's die niet volledig opladen of ongewoon snel leeglopen, en problemen met de connectiviteit tussen de accu en de motor van uw e-bike. Voor elk van deze problemen bieden we stapsgewijze oplossingen, variërend van eenvoudige controles die u zelf kunt uitvoeren tot meer complexe procedures die wellicht professionele aandacht vereisen.