Uw fiets accu vervangen omdat de capaciteit afneemt.

Na een aantal jaren neemt de capaciteit van de fiets batterij af. Dit zorgt er voor dat u niet meer de kilometers kunt maken die u voorheen altijd heeft gemaakt. Indien u lange fietstochten wilt gaan maken kan de capaciteit die eens voldoende was nu te weinig worden. Ook de standaard geleverde capaciteit kan in deze gevallen tegenvallen. Wij kunnen in veel gevallen de capaciteit verhogen door middel van Revisie.

De fiets accu vervangen omdat deze niks meer doet.

Indien de accu in zijn geheel niet meer werkend is zal u uw fiets accu willen vervangen. Dit is echter niet altijd nodig, het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de accu een kleine reparatie nodig heeft of de accu dient uit de diepte ontlading gehaald te worden. Indien u uw accu bij ons laat nakijken gaan wij uitzoeken wat het probleem veroorzaakt en proberen dit op te lossen met zo min mogelijk kosten. Ook kan het voorkomen dat uw batterij helemaal niet aan vervanging

Accu laad niet meer geheel op.

Het komt wel eens voor dat de batterij niet meer in zijn geheel op laad.  Dit kan meerdere oorzaken hebben zoals een onbalans in de cellen. Een probleem met de elektronica of zelfs de accu lader die niet meer naar behoren werkt. Indien de fietsaccu niet oplaad kan dit dus aan de lader maar ook aan het accupakket liggen.

Uw fiets accu vervangen of laten reviseren?

In een aantal gevallen kunt u beter uw fiets accu vervangen dan te laten reviseren. Heeft uw oude batterij bijvoorbeeld meer dan genoeg capaciteit en wilt u een extra batterij. Kies dan voor een vervangende batterij. Wij bieden voor verschillende accu’s ook nieuwe batterijen aan.

Is uw oude accu versleten of doet deze helemaal niets meer? Dan kan revisie van uw accu vele malen goedkoper uitvallen. Wij vervangen de accu cellen in de batterij voor een hogere kwaliteit met langere levensduur. Dit zijn de Lithium Ion accu cellen. Ook kunt u met revisie van uw batterij kiezen voor een hogere capaciteit. Wat resulteert in een hogere actieradius.

Hoe bepaal ik welke nieuwe fietsaccu geschikt is voor mijn e-bike?

Zoek op basis van het merk en model van je e-bike en het merk van de motor. Let ook op de positie van de motor (voor-, midden-, of achterwiel) en de plaatsing van de accu op de fiets (bijvoorbeeld frame of bagagedrager).

Belangrijkste factoren bij het kiezen van een nieuwe e-bike accu:

De capaciteit (Ah), het voltage (V), en het totale vermogen in Wh. Zorg ervoor dat deze specificaties overeenkomen met je huidige accu, de spanning mag niet anders zijn. Zorg ervoor dat de nieuwe accu fysiek past en compatibel is met je fiets en het aandrijfsysteem. Het is ook belangrijk om te kiezen tussen een originele fabrieksaccu of een compatibele accu van een ander merk, waarbij je rekening houdt met zowel prijs als kwaliteit.  

Hoe weet ik wanneer het tijd is om mijn fietsaccu te vervangen?

De tekenen die erop wijzen dat je fietsaccu vervangen moet worden, zijn onder meer een aanzienlijk verminderde actieradius, waarbij de accu sneller leeg raakt dan voorheen, en een langere oplaadtijd dan normaal. Als de accu niet meer volledig oplaadt of als er fysieke schade zichtbaar is, zoals zwelling of lekkage, dan is het ook tijd voor vervanging. Een andere indicatie is de leeftijd van de accu; de meeste fietsaccu's hebben een levensduur van ongeveer 5 tot 8 jaar.

Wat moet ik doen met mijn oude fietsaccu na vervanging?

Oude fietsaccu's moeten op een milieuvriendelijke manier worden afgevoerd vanwege de schadelijke chemicaliën die ze bevatten. Breng ze naar een inzamelpunt voor gevaarlijk afval of naar een recyclingcentrum dat gespecialiseerd is in het verwerken van accu's. De meeste fietswinkels nemen ook oude accu's in. Gooi de accu nooit bij het gewone huisvuil of in de natuur. Bij KWS Seuren is het ook altijd mogelijk oude accu's in te leveren.

Na hoeveel km moet je de accu van een fiets vervangen?

De levensduur van een fietsaccu wordt meestal niet gemeten in kilometers, maar in laadcycli en jaren. Een gemiddelde fietsaccu gaat ongeveer 500 tot 1000 volledige laadcycli mee, wat kan neerkomen op ongeveer 5 tot 8 jaar, afhankelijk van het gebruik. Het aantal kilometers dat je kunt afleggen voordat je de accu moet vervangen, hangt af van verschillende factoren, zoals het type accu, de capaciteit, hoe vaak je de fiets gebruikt, en onder welke omstandigheden je rijdt. Als je merkt dat de actieradius van de accu aanzienlijk vermindert of de accu niet meer volledig oplaadt, is het waarschijnlijk tijd om de accu te vervangen, ongeacht het aantal afgelegde kilometers.

Accu elektrische fiets vervangen kosten

De kosten voor het vervangen van een accu voor een elektrische fiets variëren sterk, afhankelijk van het type en merk van de fiets, de capaciteit van de accu, en of je kiest voor een originele accu van het merk of een compatibele accu van een derde partij. Gemiddeld liggen de kosten voor een nieuwe e-bike accu tussen de €200 en €800. Accu's met een hogere capaciteit of specifieke technologieën, zoals lithium-ion accu's, kunnen duurder zijn. Het is belangrijk om te overwegen dat een hogere prijs vaak ook een langere levensduur of een grotere actieradius betekent. Sommige winkels bieden ook de mogelijkheid om de accu te reviseren, wat een goedkoper alternatief kan zijn voor volledige vervanging.

Accu elektrische fiets vervangen

Het vervangen van een accu van een elektrische fiets vereist enige aandacht en zorg. Begin met het controleren van de specificaties van je huidige accu, inclusief het voltage (V) en de capaciteit (Ah). Zorg ervoor dat je een vervangende accu kiest die compatibel is met je fiets. Bij het verwijderen van de oude accu, zorg ervoor dat de fiets uitgeschakeld is en behandel de accu voorzichtig om schade te voorkomen. Plaats de nieuwe accu en zorg ervoor dat alle aansluitingen stevig en correct zijn bevestigd. Test de fiets na de vervanging om te zorgen dat alles correct werkt. Het is ook aan te raden om de eerste oplaadcyclus volledig te voltooien voordat je de fiets gebruikt. Raadpleeg bij twijfel altijd de handleiding van je fiets of neem contact op met een specialist.