Marktaandeel elektrische fietsen

Marktleiders van elektrische fietsen in Nederland.

- Gazelle (17%) 

- Sparta (15%) 

 - Stella (12%) 

 - Batavus (9%) 

 - Giant (8%)

Wie zijn dan deze merken?

Gazelleis een Nederlands merk dat al sinds 1892 bestaat. Het heeft een breed scala aan stadsfietsen en e-bikes.

Spartais ook een Nederlands merk dat al meer dan 100 jaar bestaat en tevens een breed scala aan stadsfietsen en e-bikes heeft.

Stellais een trendsetter op het gebied van stijlvolle stadsfietsen en e-bikes met een modern ontwerp en uitstekende prestaties.

Batavus is een Nederlands merk dat al meer dan 100 jaar bestaat en heeft een breed scala aan traditionele stadsfietsen en e-bikes.

Giant is een Taiwanese merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en betrouwbare prestaties. Ze hebben een uitgebreide lijn van stadsfietsen en e-bikes.

Wat kan KWS Seuren hierin betekenen?

KWS Seuren fietsaccu reparatie en revisie kan een grote bijdrage leveren aan duurzaamheid in de Nederlandse markt voor elektrische fietsen. Door het repareren en reviseren van oude fietsaccu's kan de levensduur van de accu's verlengd worden. Daardoor kunnen klanten hun e-bikes langer gebruiken of meer geld besparen door een oude fietsaccu te laten repareren.

Marktaandeel QWIC

Het Amsterdamse QWIC, opgericht in 2006, heeft zich stevig gevestigd in de Nederlandse e-bikemarkt de afgelopen jaren. Deze fabrikant van elektrische fietsen, bekend om zijn combinatie van moderne techniek en vernieuwend Nederlands design, heeft een indrukwekkend bereik opgebouwd. Met hun fietsen verkrijgbaar in zo'n 750 winkels, is QWIC een opvallende speler geworden. Ze bieden niet alleen elektrische heren- en damesfietsen, maar ook speed pedelecs en e-bike vouwfietsen, allen gekenmerkt door handgemaakte, lichtgewicht frames. Volgens gegevens van marktonderzoeker Multiscope had QWIC in 2020 een marktaandeel van ongeveer 3% in Nederland, waarmee het zich binnen de top-10 van populairste e-bikemerken in het land bevond. Dit is een opmerkelijke prestatie voor een bedrijf dat in relatief korte tijd meer dan 200.000 fietsen heeft verkocht.