Actieradius originele Sur Ron accu

De Sur Ron X en de Sur Ron Storm Bee hebben een bereik tussen 100 en 105 kilometer, terwijl de Sur Ron Light Bee S een bereik heeft van 70 kilometer. Het is belangrijk op te merken dat deze bereiken zijn opgegeven door Sur Ron zelf en dat rijders in werkelijkheid mogelijk andere resultaten ervaren afhankelijk van verschillende variabelen zoals het terrein en rijstijl.

De standaard versie heeft een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur. Terwijl de off road versie al snel tot een maximale snelheid van 75 kilometer per uur komt. 

De actieradius is dus sterk afhankelijk van de snelheid die je rijd maar er zijn ook tal van andere factoren die hier een rol in spelen. Een aantal hiervan zijn bijvoorbeeld de ondergrond waarop je rijdt. Het gewicht maar ook zeker het weer kan van invloed zijn. 

Het gemiddelde bereik is ongeveer 35 tot wel 100 kilometer per laad beurt.

Sur Ron accu 60V

De originele Sur Ron accu is een accu die opgebouwd is uit panasonic cellen. Dit is een 60V accu waarbij er een capaciteit uit te halen is van 32Ah. De batterij is opgebouwd uit meerdere 18650 cellen die speciaal bedoeld zijn voor het opladen en ontladen van deze batterij. 

Sur Ron 72V accu

Het is mogelijk de Sur Ron te upgraden met een andere 72V batterij. In een aantal gevallen worden hiervoor ook de 21700 cellen gebruikt met een hogere capaciteit en meer vermogen. Hiervoor is het wel nodig een andere controller te gebruiken om dit te laten samenwerken. Een veelgebruikte controller is bijvoorbeeld de BAC 4000 of de BAC 8000. Ook worden vaakt de Nucular 24F controllers gebruikt.

Opladen Sur Ron accu

De accu is op te laden met de standaar meegeleverde lader. Deze lader is voorzien van een ventilator wat er voor zorgt dat de lader niet te warm wordt tijdens het laden. De accu wordt continu geladen met 10A wat er voor zorgt dat deze in maximaal 4 uurtjes weer helemaal vol kan zijn. De accu is standaard op te laden met iedere huisstekker.

Sur-Ron battery upgrade

Een van de meest interessante upgrades die je kunt doen aan je Sur Ron is het verbeteren van de accu. Door over te stappen op een accu met een hogere capaciteit zal je verder kunnen gaan op een acculading. Ook de prestaties zullen anders zijn met een hogere capaciteit. Je kunt langer gebruik maken van het vermogen. En je hebt een minder snelle terugval van het vermogen, dus sneller optrekken en betere prestaties bij het klimmen.

De topsnelheid is afhankelijk van de maximale spanning. Hierbij moet je rekening houden dat zodra je de spanning van de batterij gaat aanpassen je ook de controller moet aanpassen of vervangen.

De verschillende modellen van Sur Ron bike:

 1. Light Bee X: Dit model werd gelanceerd in maart 2018 en is niet geschikt voor de openbare weg. Het is een lichtgewicht, volledig geveerde dirtbike-mountainbike hybride, uitgerust met een duurzame 60V, 32 Ah snelwissel Panasonic lithiumbatterij. Het hele voertuig weegt slechts 50 kilogram.
 2. Ultra Bee: Gelanceerd in 2023, is dit model weglegaal en is geïnspireerd op zijn succesvolle voorgangers. Het brengt de prestaties naar een nieuw niveau met Sur-Ron's 4e generatie krachtplatform dat zorgt voor een lichte handling, soepele vermogensafgifte, en geïntegreerde off-road tractiecontrole.
 3. Storm Bee: Dit model werd gelanceerd in februari 2023 en is ook weglegaal. Het wordt beschouwd als het meest krachtige model van Sur-Ron.


Sur-Ron LB X series off road bike

Deze Sur Ron is geschikt voor off road gebruik en niet voorzien van een kenteken.

Sur-Ron Storm Bee elektrische motorcross off road bike

Ook deze Sur Ron is geschikt voor off road gebruik en de grote broer van de kleinere bromfiets. Deze elektrische motor is nog niet leverbaar en komt al meer in de buurt van een full size elektrische crossmotor.

Sur-Ron LB X on road (bromfiets kenteken)

Sur-Ron STORM ELECTRIC ROAD (motorfiets kenteken)

De elektrische motor geschikt voor enduro ritten maar dus ook te rijden op de weg. 

Sur-Ron LBX Jeugd elektrische motorfiets

Deze elektrische crossbrommer is geschikt voor de jeugd en nog kleiner dan de standaard Sur Ron. Speciaal ontwikkeld voor de jongere crossers.

Uitnemen Sur Ron accu

Doormiddel van de contactsleutel is de accu makkelijk uit te halen. Dit is in minder dan 20 seconden gebeurt waardoor de accu eventueel snel verwisseld kan worden of zelfs mee naar binnen meegenomen kan worden. Ook is het mogelijk de accu rechtstreeks op te laden zonder de accu uit te nemen.

Soorten Surron Battery

 1. Originele Accu's:

  • Voordelen:

   • Garantie: Originele accu's komen vaak met een garantie van de fabrikant.
   • Betrouwbaarheid: Ze zijn ontworpen om perfect te passen en te werken met je specifieke model.
   • Kwaliteitscontrole: Ze ondergaan strenge kwaliteitscontroleprocessen.
  • Nadelen:

   • Prijs: Ze kunnen duurder zijn in vergelijking met aftermarket-opties.
 2. Aftermarket Accu's:

  • Voordelen:

   • Prijs: Over het algemeen goedkoper dan originele accu's.
   • Variëteit: Meer opties in termen van capaciteit en vermogen.
  • Nadelen:

   • Compatibiliteit: Mogelijke compatibiliteitsproblemen met je voertuig. (Andere controller, werking display)
   • Kwaliteit: Kwaliteitscontrole kan variëren, en sommige aftermarket-accu's kunnen van lagere kwaliteit zijn.