Renault

Renault Twizy HV 48V accu

Renault Twizy battery 48VRenault Twizy accu 48V accuTwizzy

Type

Kies je capaciteit

Omschrijving

De Renault Twizy is origineel geleverd met een accu van 6,1kWh (121Ah) van LG. Na verloop van tijd slijt de accu en kunt u minder ver rijden. Wij kunnen uw accu reviseren en meteen de capaciteit vergroten indien gewenst.

Wij vergroten de accu naar ruim 160Ah. Hierdoor krijgt u 33% meer actieradius dan met een nieuwe accu. De meeste Twizy accu's van een aantal jaren oud komen nu uit op iets minder dan 100Ah. Door de accu dan te reviseren krijgt u 60% meer actieradius. Voor aanvang van de revisie zullen we de capaciteit van uw accu testen, zodat u weet hoeveel u er op vooruit zult gaan.

Specificaties

Typenummer

6,1 kWh

Nominale spanning accu

48 V

Originele capaciteit

121 Ah

Productnaam

Twizy accu 48V

Merk

Renault

KWS product code

acc-ren-twi-48v

Maximale spanning lader

58.8 V

Kleur

Zilver

Toepassing

Auto

Laadaansluiting

Renault

Afmetingen

Onbekend

Plug en play

Ja

Beschikbare capaciteiten

161 Ah

Bevestiging

Frame

Aansluiting op fiets

Inbouw

Gewicht

100 kg

Type oplader aansluiting
Technologie

Lithium-ion

Heb je een vraag? Neem contact op

Bellen

Neem contact op met de klantenservice. Je kunt ons bereiken van maandag tot en met zaterdag.

+31 (0)485 782 565

E-mailen

Je ontvangt binnen enkele uren een antwoord op jouw vraag.

info@kwsseuren.nl

Whatsapp

We reageren zo snel mogelijk op je bericht op werkdagen tussen 10:00 en 17:00.

+31 (0) 6 36 40 05 73

Hoe werkt revisie of reparatie van mijn Renault Twizy HV 48V accu?

Zoek en bestel jouw accu in de webshop

Je kan jouw Renault Twizy HV 48V accu in de webshop vinden op basis van de merknaam of het modelnummer op de accu.

Stuur jouw accu gratis op of laat hem kosteloos ophalen.

Na je bestelling ontvang je een e-mail met verzendinstructies.

Wij reviseren of repareren je Renault accu.

We reviseren of repareren je accu en houden je op de hoogte van de voortgang.

Dit zeggen onze klanten

Accu's worden goed gereviseerd en gekeken wat er nog mogelijk is. De accu van mijn rolstoel doet het echt super lang! Ben ik heel blij mee; kan er veel kilometers mee rijden.Soms ben je de accu wel wat langer kwijt; heb nu van alles een tweede exemplaar daarom.Astrid Oomens
Afspraken, vervoer enz. keurig geregeld !Marius de Graaff
Levering snel en perfectJan van Maanen
Zoals eerdere ervaringen, weer prima verzorgd!Fred Bendijk
Direct antwoord op emails. Zeer duidelijke instructies voor opsturen accu.Martine von Stein

Renault Twizy accu kopen

De Renault Twizy is er in twee uitvoeringen. De 45km/h versie en de 80km/h versie. Beide beschikken origineel over een 6,1kWh accu van LG Chem. Het kopen van een nieuwe Renault Twizy accu is mogelijk bij een Renault dealer. Doordat de accu jaarlijks slijt kan na verloop van tijd de actieradius van uw Renault Twizy tegenvallen. Op dat moment heeft u de keuze om een nieuwe accu te plaatsen of de accu te laten reviseren. Wanneer de actieradius tegenvalt is het verstandig om een hogere capaciteit te nemen in vervolg om een te lage actieradius verder uit te stellen.

Accu vervangen bij de Twizy: Zelf doen of naar de dealer?

De accu in een Renault Twizy vervangen is een technisch uitdagende taak die speciale kennis en gereedschap vereist. Voor deze klus is het raadzaam om een professional in te schakelen, zoals een erkende dealer of een gespecialiseerde monteur. Deze taak vereist niet alleen specifieke kennis maar ook gespecialiseerd gereedschap. Daarom raden wij ten zeerste aan om deze klus aan onze deskundige handen over te laten. Bij ons krijgt uw Twizy een volledige service: van een nauwkeurige diagnose tot en met de reparatie, vervanging of zelfs revisie van de accu.

Professionele Revisie van Renault Twizy Accu's bij KWS Seuren

Bij KWS Seuren specialiseren wij ons in de revisie van Renault Twizy-accu's. Wij bieden een kosteneffectieve en duurzame oplossing om de levensduur van uw accu te verlengen, zonder de noodzaak voor een kostbare vervanging. Ook zijn de accu's op den duur niet meer nieuw leverbaar waardoor de Twizy 

Waarom Kiezen voor Revisie?

  • Kostenbesparing: Een voordelig alternatief voor de aanschaf van een nieuwe accu.
  • Duurzaamheid: Draagt bij aan verminderde milieu-impact door het hergebruik van bestaande materialen.
  • Betrouwbaarheid: Na revisie functioneert uw accu weer als nieuw, met een verlengde levensduur en verbeterde prestaties.
  • Meer actieradius dan origineel: Doordat wij de mogelijkheid geven om de capaciteit van uw Renault Twizy accu te vergroten krijgt u met hetzelfde gewicht meer actieradius dan toen de accu nieuw uit de fabriek van Renault kwam.

Onze Aanpak

Ons team van ervaren technici voert een grondige diagnose uit op uw Renault Twizy accu, bij het reviseren van uw Renault accu vervangen wij de oude cellen met hoogwaardige onderdelen en testen de gereviseerde accu uitvoerig om optimale prestaties te garanderen.

Garantie en Service

Wij staan achter de kwaliteit van ons werk met twee jaar garantie op de revisie van de Twizy Renault accu.

Oplaadtijd van de Renault Twizy Accu

Het volledig opladen van een originele Renault Twizy accu duurt ongeveer 3,5 uur met een standaard 230V huishoudelijk stopcontact. De accu van de Renault Twizy heeft een originele capaciteit van ongeveer 7 kWh. De lader in de auto laadt via 1 fase met maximaal 16A.

230V x 16A = 3680W Per uur, in de lader en accu zit een regelaar die er voor zorgt dat de accu veilig geladen wordt.

 

Renault Twizy opladen

De Renault Twizy laad met 2000W, ofwel 2.0kW per uur. Dit via een 230V 1 fase stopcontact.

Laadtijd: De Renault Twizy heeft doorgaans ongeveer 3 uur en 30 minuten nodig om volledig op te laden. Afhankelijk van de beschikbare capaciteit.

Oplaadmogelijkheden:

  • Thuis opladen: U kunt de Twizy thuis opladen met een gewoon huishoudelijk stopcontact. Dit is een handige optie en vereist geen speciale apparatuur. De lader is ingebouwd in de Renault Twizy, wat het opladen nog gemakkelijker maakt.
  • Openbaar opladen: Onderweg kunt u gebruikmaken van openbare oplaadstations. De meeste oplaadstations hebben Type 2-connectoren, dus u heeft mogelijk een Shuko naar Type 2-adapter nodig voor de Twizy.
  • Oplaadaccessoires: U kunt oplaadkabels kopen die specifiek ontworpen zijn voor de Renault Twizy. Deze kabels zijn beschikbaar voor thuis opladen of gebruik bij openbare oplaadstations.
  • Oplaadnetwerk: Om gebruik te maken van openbare oplaadstations heeft u mogelijk een oplaadkaart of app nodig die wordt aangeboden door uw lokale oplaadnetwerk. Zorg ervoor dat u toegang heeft tot deze netwerken.

Renault Twizy Accu: Koop- en Huur opties

Bij de aanschaf van een Renault Twizy zijn er twee belangrijke opties met betrekking tot de accu: het kopen of huren van de accu. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen, afhankelijk van uw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

  • Bij het kopen van een Twizy accu wordt u de volledige eigenaar van zowel het voertuig als de accu. Dit betekent dat u verantwoordelijk bent voor het onderhoud en eventuele vervangingen. 
  • Renault biedt ook de optie om de accu van de Twizy te huren. Dit betekent dat u een maandelijks bedrag betaalt voor het gebruik van de accu.

Wat maakt het rijden van een Renault Twizy nu zo bijzonder?

De Twizy van Renault, met zijn volledig elektrische aandrijving, produceert geen uitlaatgassen. Dit maakt hem niet alleen milieuvriendelijk, maar draagt ook bij aan een aanzienlijk lagere luchtvervuiling in steden, wat resulteert in een kleinere ecologische voetafdruk. Het is een ideale keuze voor diegenen die willen bijdragen aan een schonere en groenere omgeving.

De compactheid en wendbaarheid van de Twizy zijn grote pluspunten in het stadsverkeer. Zijn kleine formaat maakt het mogelijk om met gemak door smalle straatjes te manoeuvreren en parkeren in krappe ruimtes wordt een fluitje van een cent. Dit maakt de Twizy uitermate geschikt voor de vaak hectische en beperkte ruimtes in stadscentra.

Vanuit economisch oogpunt is de Renault Twizy een slimme keuze. De bedrijfskosten zijn laag, vooral omdat elektriciteit doorgaans goedkoper is dan benzine of diesel. Bovendien vereisen elektrische voertuigen minder onderhoud dankzij minder bewegende onderdelen, wat op lange termijn zorgt voor besparingen.

Een ander opmerkelijk voordeel van de Twizy is de stille werking. De elektrische motor zorgt voor een rustige rijervaring, wat bijdraagt aan minder geluidsoverlast – een welkome verademing in de vaak rumoerige stadsomgevingen.

Het opladen van de Twizy is verrassend eenvoudig. Het kan direct worden opgeladen via een standaard elektrisch stopcontact, waardoor de afhankelijkheid van speciale laadstations wegvalt. Dit voegt een laagje gemak toe voor de bestuurders.

Voor stadsbewoners die vaak te maken hebben met lage-emissiezones, is de Twizy een ideale oplossing. Zijn emissievrije aard maakt hem welkom in gebieden waar traditionele voertuigen vaak worden geweerd of extra belast.

Het unieke en futuristische ontwerp van de Twizy maakt hem niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle keuze, vooral populair onder jongere bestuurders die iets anders en opvallends willen.