KVK innovatie top 100 2021 | KWS Seuren

Dankzij de elektrische fiets stappen weer veel meer mensen op de pedalen. Maar wat als de accu aan vervanging toe is? KWS Seuren weet daar raad mee – dit bedrijf repareert, reviseert en refurbished fietsaccu’s. Daardoor gaan ze langer mee en ontstaat er minder afval.

Het probleem

De accu van een elektrische fiets kan op den duur snel leeg raken, waardoor de fietser niet verder kan of zwaar moet trappen. Slijt de accu, dan gaat opladen ervan steeds moeilijker, totdat hij uiteindelijk helemaal niet meer werkt. Vervangen is slecht voor het milieu en kostbaar. Bovendien zijn sommige accu’s na een aantal jaren niet meer leverbaar voor bepaalde fietsmodellen. Dat zou betekenen dat de eigenaar een heel nieuwe fiets moet aanschaffen.

Circulair

KWS Seuren stelt zichzelf ten doel elektrische rijders weer zo snel en voordelig mogelijk op weg te helpen, op een circulaire manier. Het bedrijf heeft zich daarom gespecialiseerd in accu’s en slaagt erin die een tweede leven te geven. Het verlengt de levensduur en de capaciteit ervan door oude, versleten accu’s te voorzien van nieuwe technologie.

De meeste onderdelen worden hergebruikt om er weer een goed presterend exemplaar van te maken. Na een reparatie of revisie kan de accu dan weer een aantal jaren mee. Dit doet KWS Seuren zowel voor de particuliere als de zakelijke markt; een bezorgdienst kan met een kleine reparatie toch weer twee, drie jaar verder met dezelfde fietsaccu zonder in te leveren op prestaties.

Bron: KVK innovatie top 100