Onderzoek Delivery e-bike

Begin dit jaar zijn wij gestart met het onderzoeken van de duurzame transport markt, ook wel de bezorg markt. Doordat de thuisbezorgd markt sterk groeiende is ontstaat er ook een enorme vraag naar elektrische bezorgfietsen. Hiervoor worden voornamelijk e-bikes gebruikt die er voor zorgen dat iedere maaltijd op tijd bij de klant bezorgd kan worden. Iedere e-bike is voorzien van 1 of 2 fiets accu's. Zodra 1 accu leeg is dient er een reserve accu te zijn om deze snel te kunnen wisselen. Dit omdat het laden vaak te lang duurt.

Besparing van 60% op fietsaccu's, meer dan €4000,-

Met het uitvoeren van verschillende reparaties bij een van onze klanten hebben wij alle accu's kunnen repareren. De totale besparing hiermee kwam op meer dan €4000 euro voor nog geen 20 fietsaccu's. De accu's zijn compleet nagekeken en gerepareerd waardoor de klant weer alle accu's kan gebruiken zonder hiervoor nieuwe accu's te hoeven kopen.

De delivery e-bike accu

De accu op de e-bike van een delivery fiets heeft veel meer te verduren dan een normale e-bike. Vaak dienen maaltijden snel bezorgd te worden en rijden de fietsen op en aan. Deze e-bikes rijden de hele dag door met vaak de meeste ritjes in het weekend. De e-bikes worden meestal door meerdere bezorgers gebruikt en de accu's dienen vol te zijn voor vertrek. 

Onderzoek delivery e-bike accu's KWS Seuren

In de afgelopen maanden heeft KWS Seuren bij verschillende vestigingen van verschillende franchisenemers en ketens de e-bike accu's onderzocht. Door het onderzoek te spreiden in meerdere steden, delen van Nederland en te kijken bij verschillende ketens hebben wij een zo uitgebreid mogelijk onderzoek uitgevoerd. Zo hebben wij verschillende accu's, type fietsen, verschillende problemen en reparaties kunnen uitvoeren in korte tijd.  Wat zijn wij zoal tegengekomen? 

Problemen bij bezorgfiets accu's

Doordat de e-bike in veel gevallen dagelijks gebruikt wordt hebben we gemerkt dat ook de accu's veel gebruikers sporen bevatten. Een aantal van de veelvoorkomende problemen zijn slijtage aan de connectoren van de laadpoort en/of de uitgangspoort. Door het veelvuldig in en uitsteken van de laders maar ook het gebruik van de fietsaccu in de fiets ontstaat er slijtage. Dit kan er voor zorgen dat er slecht contact ontstaat in de verbinding tussen de lader en accu maar ook bijvoorbeeld in de verbinding tussen fiets en accu.

Dit geeft problemen bij het laden van de fietsaccu:

 • De accu laad helemaal niet meer
 • De accu laad maar tot een bepaalde spanning(niet vol)
 • De accu laad alleen als de lader in een bepaalde hoek ingestoken wordt
 • De lader overlaad de accu wat een brandgevaar kan opleveren.


Problemen bij slechte of versleten contacten:

 • Kan ervoor zorgen dat de fiets helemaal niet meer aan gaat.
 • kan verdere schade veroorzaken in de fietsaccu

Wat kunt u zelf doen?

In veel gevallen is een defect snel zelf te zien. Een defecte lader, scheur in behuizing, los accupakket, rammelende onderdelen in de behuizing, of verbrande of defecte connectoren. Ook een verminderde actieradius of het niet volledig laden van de accu zijn problemen die voor kunnen komen.

Bent u er niet helemaal zeker van? Neem contact met ons op.

Onderzoeken, testen, repareren of een revisie.

Wij bieden de mogelijkheid om de accu's naar ons op te sturen of wij komen langs om de accu's te controleren. Door onze specialisatie in fietsaccu's kunnen wij in veel gevallen accu's voortijdig repareren. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de accu zo lang mogelijk in topconditie blijft. Blijft een defect aan een fietsaccu te lang niet gerepareerd kan het zijn dat een reparatie of revisie niet meer mogelijk is!

Laten onderzoeken en testen op locatie

Ook hebben wij de vraag gekregen om accu's te testen op locatie, op locatie kunnen wij al 9 van de 10 problemen achterhalen. Op deze manier ben je op tijd voordat er grotere problemen en kosten ontstaan. Een accu kunnen wij op locatie doormeten, visueel controleren en vermogenstesten. Op deze manier kunnen wij meteen een advies geven op basis van de testen die wij hebben gedaan.

Neem hiervoor contact met ons op

Laten onderzoeken bij KWS Seuren

Wij bieden de mogelijkheid de accu's kosteloos op te laten halen. Wel rekenen wij onderzoekskosten bij accu's waarbij u er niet voor kiest een reparatie of revisie uit te voeren. Indien een reparatie of revisie niet mogelijk is houden wij de accu bij ons. Onderzoekskosten vervallen dus bij reparatie of revisie. Een leen/huur accu is mogelijk bij bepaalde modellen en in overleg.

Iza computer

Aanmelden zakelijk account

 • Toegang tot onze exclusieve B2B portal
 • Scherpe Prijzen
 • Persoonlijke Aandacht

Geschikt voor:

 • Fietshandelaren & fietsspeciaalzaken
 • Batterijproducenten
 • Mobiliteitsproducenten
 • Distributeurs
 • Elektrische wagenparken
 • Lease- en verhuurbedrijven
 • Bezorgdiensten