Uw fiets accu vervangen omdat de capaciteit afneemt.

Na een aantal jaren neemt de capaciteit van de fiets batterij af. Dit zorgt er voor dat u niet meer de kilometers kunt maken die u voorheen altijd heeft gemaakt. Indien u lange fietstochten wilt gaan maken kan de capaciteit die eens voldoende was nu te weinig worden. Ook de standaard geleverde capaciteit kan in deze gevallen tegenvallen. Wij kunnen in veel gevallen de capaciteit verhogen door middel van een e bike accu revisie.

De fiets accu vervangen omdat deze niks meer doet.

Indien de accu in zijn geheel niet meer werkend is zal u uw fietsaccu willen vervangen. Dit is echter niet altijd nodig, het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de accu een kleine reparatie nodig heeft of de accu dient uit de diepte ontlading gehaald te worden. Indien u uw accu bij ons laat nakijken gaan wij uitzoeken wat het probleem veroorzaakt en proberen dit op te lossen met zo min mogelijk kosten. Ook kan het voorkomen dat uw batterij helemaal niet aan vervanging.

Accu laad niet meer geheel op.

Het komt wel eens voor dat de batterij niet meer in zijn geheel op laad.  Dit kan meerdere oorzaken hebben zoals een onbalans in de cellen. Een probleem met de elektronica of zelfs de acculader die niet meer naar behoren werkt.

Uw fiets accu vervangen of laten reviseren?

In een aantal gevallen kunt u beter uw fiets accu vervangen dan te laten reviseren. Heeft uw oude batterij bijvoorbeeld meer dan genoeg capaciteit en wilt u een extra batterij. Kies dan voor een vervangende batterij. Wij bieden voor verschillende accu's ook nieuwe batterijen aan. Is uw oude accu versleten of doet deze helemaal niets meer? Dan kan revisie van uw accu vele malen goedkoper uitvallen. Wij vervangen de accu cellen in de batterij voor een hogere kwaliteit met langere levensduur. Dit zijn de Lithium Ion accu cellen. Ook kunt u met revisie van uw batterij kiezen voor een hogere capaciteit. Wat resulteert in een hogere actieradius.

Uw fiets accu laten reviseren bij KWS Seuren

Wilt u uw oude fiets accu vervangen? Dan is revisie in veel gevallen stukken voordeliger. Ook kunt u er juist meer uithalen dan u ooit heeft gedaan. Laat uw batterij reviseren of nakijken door ons. Bij KWS Seuren zijn wij gespecialiseerd in het oplossen van deze accu problemen. Revisie van uw e-bike batterij is vele malen goedkoper en er is de mogelijkheid de capaciteit te verhogen. Wij geven standaard 2 jaar garantie op al onze revisies. Wij hebben ons gespecialiseerd in de fietsaccu. Benieuwd of uw accu voor revisie in aanmerking komt? Bekijk een overzicht van alle fietsaccu’s die wij tot nu toe al gereviseerd hebben.

Smart Bosch

Hoe batterij vervangen elektrische fiets?

Het vervangen van de batterij van een elektrische fiets kan een belangrijk onderdeel zijn van het onderhoud van je e-bike. Hier is een stapsgewijze handleiding om de batterij van je elektrische fiets te vervangen: 

 1. Controleer of het nodig is om de batterij te vervangen: De levensduur van een e-bike batterij varieert, maar meestal gaat deze 5 tot 8 jaar mee, afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Als de prestaties van de batterij merkbaar zijn verminderd, is het tijd om deze te vervangen.

 2. Koop een nieuwe batterij: Voordat je begint, moet je een vervangende batterij aanschaffen die compatibel is met jouw e-bike, ook is het mogelijk uw oude accu te laten reviseren. Zorg ervoor dat je de capaciteit (Ah) en het voltage (V) van de nieuwe batterij controleert op basis van de specificaties van je oude batterij.

 3. Schakel de e-bike uit: Zorg ervoor dat de elektrische fiets is uitgeschakeld voordat je begint met het vervangen van de batterij.

 4. Verwijder de oude batterij: Afhankelijk van het model van je e-bike, kan het proces voor het verwijderen van de batterij variëren. Meestal moet je een vergrendeling of sleutel gebruiken om de batterij los te maken en vervolgens voorzichtig de batterij uit de houder schuiven.

 5. Plaats de nieuwe batterij: Schuif de nieuwe batterij op dezelfde manier in de houder als de oude batterij en zorg ervoor dat deze stevig vastzit.

 6. Sluit de batterij aan: Zorg ervoor dat de nieuwe batterij correct is aangesloten op de elektrische aansluitingen van de e-bike.

 7. Controleer de werking: Zet de e-bike aan en test of de nieuwe batterij goed werkt.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het vervangen van de batterij van je elektrische fiets en zo nodig de instructies van de fabrikant te raadplegen.

Hoe vaak accu fiets vervangen?

De levensduur van een fietsaccu varieert, maar over het algemeen kun je de accu van een elektrische fiets vervangen na ongeveer 5 tot 8 jaar, mits deze goed wordt onderhouden. Er zijn echter enkele signalen waaraan je kunt herkennen dat je accu aan vervanging toe is:

 1. Verminderde actieradius: Als de afstand die je op een volle lading kunt afleggen aanzienlijk is verminderd, kan dit een teken zijn dat de accu minder capaciteit heeft.

 2. Snelle ontlading: Als de accu snel leegloopt, zelfs bij normaal gebruik, kan dit wijzen op een versleten accu.

 3. Langere laadtijd: Als het langer duurt voordat de accu volledig is opgeladen, kan dit duiden op problemen met de accu.

 4. Fysieke schade: Zichtbare schade aan de accu, zoals deuken, barsten of lekkage, kan aangeven dat vervanging nodig is.

 5. Onbetrouwbare prestaties: Als de accu onvoorspelbaar gedrag vertoont, zoals onverwachte uitschakelingen, kan dit wijzen op een versleten accu.