Diepte Ontlading

In dit stuk leggen wij uit wat een diepte ontlading is en hoe het te voorkomen is.

Wat is een diepte ontlading?

Een diepte ontlading is wanneer een accu onder een bepaalde spanning komt en hierdoor niet meer opgeladen wordt door de standaard lader.

Hoe ontstaat een diepte ontlading?

Doordat iedere batterij een kleine zelfontlading heeft komt het voor dat de accu na lange tijd stil staan onder deze spanning komt. Wij zien vaak dat dit bijvoorbeeld in de winterperiode gebeurt of na een langere periode van ziekte waarbij de fiets niet gebruikt wordt.

Hoe is een diepte ontlading te voorkomen?

Een diepte ontlading is te voorkomen door de accu veel te gebruiken en regelmatig op te laden, dit betekend dus ook de accu op te laden wanneer deze niet gebruikt wordt. Wij adviseren de accu minimaal 1x in de maand kort op te laden. Ook de accu op kamertemperatuur houden zorgt ervoor dat de accu minder snel achteruit gaat.

Ik heb een diepte ontlading, wat nu?

Zodra de accu in een diepte ontlading is geraakt is het zaak zo snel mogelijk deze uit de diepte ontlading te halen. Op deze manier wordt verdere schade beperkt.

Wij hebben apparatuur om alle accu’s uit een diepte ontlading te halen. Het is belangrijk dat dit secuur gebeurt om bijvoorbeeld een onbalans in de cellen te voorkomen en de schade te beperken.

Neem hiervoor contact met ons op.