Facebook Pixel

Tomos

Tomos accu revisie

Als de accu van je Tomos elektrische scooter vermogen begint te verliezen kun je een Tomos accu revisie laten uitvoeren. Elke accu gaat door het gebruik na verloop van tijd achteruit in kwaliteit. Je kunt er dan niet meer de maximale hoeveelheid energie uit halen. Dat is een normaal verschijnsel, maar het is wel erg vervelend. Met een Tomos accu revisie krijg je nieuwe oplaadbare cellen in je accu. Een accu revisie moet je nooit zelf proberen te doen. Dat is werk voor specialisten. Die zorgen ervoor dat de accu revisie veilig wordt uitgevoerd.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

KWS Seuren Fietsaccu’s

KWS Seuren Fietsaccu’s is een bedrijf in de buurt van Nijmegen, dat gespecialiseerd is in de reparatie van de elektrische systemen van E-bikes. Het bedrijf doet accu revisies van meer dan 120 merken elektrische fietsen, waaronder Trek en Gazelle. Bij een accu revisie worden alle elektrische componenten gecontroleerd. Als alles nog goed werkt worden de oplaadbare cellen in de accupacks vervangen door nieuwe. De accu’s hebben dan weer hun volledige capaciteit. KWS Seuren kan ook een Tomos accu revisie uitvoeren. Tomos maakt alleen scooters, maar het principe van een accu revisie lijkt op dat van een E-bike.



De actieradius na een Tomos accu revisie

De actieradius van een elektrische scooter is ongeveer 20 kilometer. Dat is een stuk minder dan die van een E-bike. Dat is niet zo vreemd, want bij een elektrische fiets hoeft de accu het fietsen alleen maar te ondersteunen. Bij een elektrische scooter wordt niet meegetrapt. Daardoor kost het rijden op zo’n scooter meer energie en is de actieradius kleiner. Tomos heeft daar al rekening mee gehouden door opbergruimte voor een reserveaccu te maken. Je kunt er ook voor kiezen om de capaciteit van de bestaande accu tijdens een Tomos accu revisie uit te breiden.



Extra capaciteit bij een Tomos accu revisie

De standaard accu bij een Tomos scooter heeft een capaciteit van 14,5 Ah. Met zo’n accu kun je ongeveer 20 kilometer rijden, afhankelijk van het terrein, de weersomstandigheden en je eigen gewicht. Bij een Tomos accu revisie kun je de capaciteit van de accu uitbreiden tot naar keuze 20,3 Ah of 29 Ah. Dat scheelt flink in de afstand die je kunt rijden. Na een Tomos accu revisie waarbij is gekozen voor de hoogste capaciteit, kun je met een volgeladen accu tot 75 kilometer rijden. Dat is bijna vier keer zo ver als met de originele accu.



Het opladen na een Tomos accu revisie

Als je een standaard accu van een Tomos scooter wilt opladen kost dat ongeveer twee uur. Wie een Tomos accu revisie laat uitvoeren en de accu een upgrade geeft naar zijn maximale capaciteit moet daar rekening mee houden bij het opladen. Zo’n accu heeft een capaciteit die dubbel zo groot is als een standaard accu. Dat betekent dat het ook langer zal duren voordat die grotere accu is opgeladen. Houd er daarom rekening mee dat het opladen van een accu met de maximale capaciteit na een accu revisie ongeveer vier tot vijf uur zal duren.

Menu sluiten
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.