Facebook Pixel

RAP

RAP accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw RAP accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

RAP accu revisie

Een RAP accu revisie zorgt ervoor dat je accu weer vele jaren mee kan. De elektrische cellen worden dan vervangen door nieuwe, verse exemplaren. RAP is een Nederlandse leverancier van elektrische fietsen. De fietsen met techniek die in Nederland wordt ontwikkeld worden in Azië in elkaar gezet. Daardoor zijn deze fietsen erg laag geprijsd. Wat betreft de kwaliteit van deze elektrische fietsen zijn er wisselende geluiden. Als de actieradius afneemt kun je overwegen om een RAP accu revisie uit te laten voeren. Dat is goedkoper dan een nieuwe accu kopen.


KWS Seuren Fietsaccu’s

Het beste adres in Nederland om een RAP accu revisie uit te laten voeren is KWS Seuren Fietsaccu’s. Dat bedrijf heeft een werkplaats in een klein plaatsje net onder Nijmegen. Doordat er geavanceerde meetapparatuur aanwezig is kan elke oplaadbare accu worden gereviseerd. Accu revisies zijn dan ook de specialiteit van KWS Seuren. Het bedrijf doet dit zo goed, dat er twee jaar garantie wordt gegeven op een RAP accu revisie. Bij een accu revisie wordt meteen het hele elektrische systeem van de elektrische fiets gecontroleerd. Daardoor heb je na een accu revisie vrijwel nooit last van elektrische problemen met je fiets.


Kenmerken van een RAP accu revisie

Net zoals bij de E-bikes van grote merken als Gazelle en Batavus, worden ook in de fietsen van RAP accu’s van gespecialiseerde leveranciers gebruikt. RAP heeft in de meeste elektrische fietsen accu’s van Phylion. Dat zijn accu’s die bekend zijn bij KWS Seuren, want ze worden door meer merken gebruikt. Het zijn accu’s van een uitstekende kwaliteit. Daardoor is een RAP accu revisie altijd succesvol. Als de fiets verder goed wordt onderhouden en als er geen andere mankementen zijn kun je na een RAP accu revisie weer jarenlang comfortabel fietsen.


Opletten bij een RAP accu revisie

Hoewel de verleiding groot is bij veel klussers wordt het afgeraden om zelf een accu te reviseren. Op zich is het niet zo moeilijk om de elektrische cellen van een accupack te verwisselen door nieuwe, maar je hebt er wel speciaal gereedschap voor nodig. Vooral het openmaken van het accupack en het uitzoeken welke nieuwe cellen geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met het bestaande accu management systeem, is zonder speciaal gereedschap lastig. Een verkeerd uitgevoerde accu revisie is bovendien gevaarlijk. De cellen kunnen bij het opladen zo heet worden dat er brand ontstaat.


RAP accu revisie bestellen

Voor het bestellen van een RAP accu revisie ga je naar de website van KWS Seuren. Het bestellen van een accu revisie is niet moeilijk. Eerst kies je het merk RAP en dan krijg je alle accu’s te zien die door dat merk worden gebruikt. Selecteer de accu in jouw elektrische fiets en rond het bestelproces af. Je krijgt dan per e-mail aanwijzingen hoe je de accu en de oplader moet opsturen naar KWS Seuren. Na het opsturen ben je de accu ongeveer tien dagen kwijt. Die tijd is nodig om goed te kunnen controleren of het accupack na de revisie weer naar behoren functioneert.

Menu sluiten
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.