Facebook Pixel

Halfords

Halfords accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Halfords accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Geoby

Geoby 24V

Meer
Vanaf 275,00
Gratis Verzending

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Halfords accu revisie

De winkels van Halfords zijn verdwenen, maar je kunt bij KWS Seuren Fietsaccu’s nog wel een Halfords accu revisie laten uitvoeren. Daarmee is te voorkomen dat je je Halfords elektrische fiets niet meer kunt gebruiken omdat de accu is versleten. Bij een Halfords accu revisie worden de oplaadbare cellen in het accupack vernieuwd. Soms is het mogelijk om voor extra capaciteit te kiezen. Het batterij management systeem en de behuizing worden bij een Halfords accu revisie opnieuw gebruikt. Een accu revisie is verreweg de goedkoopste manier om langer van je elektrische fiets te kunnen genieten.


Accu revisie als laatste redmiddel

Als je een oude elektrische fiets hebt is de kans groot dat de fabrikant niet meer bestaat. Dat is ook bij Halfords het geval. Het bedrijf heeft nog wel een website, maar geen winkels meer. Het verkoopt ook geen elektrische fietsen meer onder de eigen merknaam. Het is erg lastig om nieuwe onderdelen te krijgen bij zo’n elektrische fiets. Vooral accu’s zijn moeilijk te vinden. Als laatste redmiddel kun je dan bij KWS Seuren Fietsaccu’s een Halfords accu revisie uit laten voeren. De accu doet het daarna weer net zo goed als toen hij nieuw was.


Slijtage leidt tot een Halfords accu revisie

Als je weet dat onderdelen voor oudere modellen elektrische fietsen van Sparta, Gazelle en Raleigh moeilijk verkrijgbaar zijn kun je extra voorzichtig met je fiets omgaan. Maar dat heeft geen effect op de levensduur van de accu. De capaciteit van elke accu, vooral als die voorzien is van NiCad cellen, neemt na een aantal jaren af. Hoe voorzichtig je ook bent; op een gegeven moment is de capaciteit zo ver teruggelopen dat het niet meer mogelijk is om met een volle accu een leuke fietstocht te maken. Dan is het tijd voor een Halfords accu revisie.


Nieuwe cellen gaan na een Halfords accu revisie langer mee

Bij het vervangen van de oplaadbare cellen tijdens een Halfords accu revisie wordt altijd gebruik gemaakt van moderne cellen. Die zijn van het type Li-Ion. Het voordeel van die cellen is dat ze kleiner zijn dan de oude en minder wegen. Ook gaan deze cellen bij juist gebruik langer mee dan de oude NiCad cellen. Je kunt de levensduur van je accu na een Halfords accu revisie verlengen door de accu niet elke keer helemaal leeg te fietsen, maar door hem regelmatig tussentijds bij te laden. Hij hoeft dan niet helemaal vol te worden geladen.


Voorkom beschadigingen aan de oplaadbare cellen

Er zijn enkele gewoontes waardoor het accupack snel kapot kan gaan, ook na een Halfords accu revisie. Ronduit funest is het voor je accupack als het wordt opgeladen bij een temperatuur onder nul. Wen jezelf aan om de accu altijd binnenshuis bij kamertemperatuur op te laden. Voorkom ook dat er diepteontlading plaats vindt. Dat doe je door de accu elke maand op te laden tot minimaal 50 procent. Dat moet je ook doen als je de fiets niet gebruikt. Tenslotte is het belangrijk dat je de accu goed beschermt tegen regen.  

Menu sluiten
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.