Facebook Pixel

RAP

RAP accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Prestatieverlies bij de RAP fietsaccu zal na verloop van jaren intreden. Het is een normaal gegeven dat een fietsaccu slijtage vertoond. Vaak zijn fiets, accubehuizing en elektronica nog in een prima conditie en is het zonde als er gedacht wordt aan een nieuwe accu. De RAP accu revisie is aanzienlijk voordeliger en is net zo goed als een nieuwe accu. Tijdens een accu revisie kies je zelf de nieuwe accucapaciteit en bepaal je daarmee de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
 1. Phylion XH-370 JCEB360 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 300,00
 2. Phylion 36V XH370-10J Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 3. Phylion Joycube accu 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 4. Phylion RAP Tour 7 II Revisie
  Vanaf € 335,00
 5. Phylion Joycube accu JCEB-11 36V 11Ah Nieuw
  Rating:
  0%
  € 375,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina

RAP accu revisie

Een RAP accu revisie zorgt ervoor dat je accu weer vele jaren mee kan. De elektrische cellen worden dan vervangen door nieuwe, verse exemplaren. RAP is een Nederlandse leverancier van elektrische fietsen. De fietsen, met techniek die in Nederland wordt ontwikkeld, worden in Azië in elkaar gezet. Daardoor zijn deze fietsen erg laag geprijsd. Wat betreft de kwaliteit van deze elektrische fietsen zijn er wisselende geluiden. Als de actieradius afneemt kun je overwegen om een RAP accu revisie uit te laten voeren. Dat is goedkoper dan een nieuwe accu kopen.


KWS Seuren Fietsaccu’s

Het beste adres in Nederland om een RAP accu revisie uit te laten voeren is KWS Seuren Fietsaccu’s. Dat bedrijf heeft een werkplaats in een klein plaatsje net onder Nijmegen. Doordat er geavanceerde meetapparatuur aanwezig is, kan elke oplaadbare accu worden gereviseerd. Accu revisies zijn dan ook de specialiteit van KWS Seuren. Het bedrijf doet dit zo goed, dat er twee jaar garantie wordt gegeven op een RAP accu revisie. Bij een accu revisie wordt meteen het hele elektrische systeem van de elektrische fiets gecontroleerd. Daardoor heb je na een accu revisie vrijwel nooit last van elektrische problemen met je fiets.


Kenmerken van een RAP accu revisie

Net zoals bij de E-bikes van grote merken als Gazelle en Batavus, worden ook in de fietsen van RAP, accu’s van gespecialiseerde leveranciers gebruikt. Phylion accu's worden door RAP het meest gebruikt. Deze accu’s zijn goed bekend zijn bij KWS Seuren, want ze worden door veel fietsfabrikanten gebruikt. Het zijn accu’s van een uitstekende kwaliteit. Daardoor is een RAP accu revisie altijd succesvol. Als de fiets verder goed wordt onderhouden en als er geen andere mankementen zijn kun je na een RAP accu revisie weer jarenlang comfortabel fietsen.


Opletten bij een RAP accu revisie

Hoewel de verleiding groot is bij veel klussers om zelf aan de slag te gaan, wordt het sterk afgeraden om zelf een accu te reviseren. Op zich lijkt het niet zo moeilijk om de elektrische cellen van een accu te verwisselen door nieuwe, maar je hebt er wel speciaal gereedschap voor nodig. Vooral het openmaken van de accu en het uitzoeken welke nieuwe cellen geschikt zijn om te gebruiken in combinatie met het bestaande accu management systeem, is zonder speciaal gereedschap lastig. Een verkeerd uitgevoerde accu revisie is bovendien gevaarlijk. De cellen kunnen bij het opladen zo heet worden dat er brand ontstaat.


RAP accu revisie bestellen

Voor het bestellen van een RAP accu revisie ga je naar de website van KWS Seuren. Het bestellen van een accu revisie is niet moeilijk. Eerst kies je het merk RAP en dan krijg je alle accu’s te zien die door dat merk worden gebruikt. Selecteer de accu in jouw elektrische fiets en rond het bestelproces af. Je krijgt dan per e-mail aanwijzingen hoe je de accu en de oplader moet opsturen naar KWS Seuren. Na het opsturen ben je de accu ongeveer tien dagen kwijt. Die tijd is nodig om goed te kunnen controleren of het accupack na de revisie weer naar behoren functioneert.