Facebook Pixel

Pelikaan

Pelikaan accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

De capaciteit van de Pelikaan accu zal na jaren van gebruik, ten gevolge van slijtage, afnemen. De Fiets, accubehuizing en elektronica zijn dan vaak nog in een prima staat. Zonde om meteen op pad te gaan voor een nieuwe accu of fiets, als je weet dat de accu revisie aanzienlijk goedkoper is en zeker net zo goed. Tijdens het revisieproces is het mogelijk de accucapaciteit op te laten waarderen. Grotere accucapaciteit levert een grotere actieradius op. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. Prophete accu Trio 36V Revisie
    Rating:
    0%
    Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Pelikaan accu revisie

Het bedrijf dat Pelikaan elektrische fietsen heeft geproduceerd is failliet, maar met een Pelikaan accu revisie kun je nog jaren genieten van je E-bike. KWS Seuren Fietsaccu’s is een van de weinige bedrijven die de accu’s van deze fietsen een opfrisbeurt kunnen geven. Een Pelikaan accu revisie is ook de enige mogelijkheid om je fiets op de weg te houden, want er zijn van dit merk geen nieuwe accu’s meer leverbaar. Dat geldt ook voor sommige accu’s van Aldi en Bafang. Een Pelikaan accu revisie is dus echt een uitkomst als de accu van je Pelikaan elektrische fiets aan het eind van zijn leven is.


Hoe werkt een Pelikaan accu revisie?

Voor een Pelikaan accu revisie moet je de accu en oplader naar KWS Seuren op sturen. Het bedrijf heeft een professionele werkplaats waar alle apparatuur aanwezig is om accu’s te repareren of nieuw leven in te blazen. Het belangrijkste onderdeel van een Pelikaan accu revisie is, dat de oude kapotte elektrische cellen worden vervangen door nieuwe. Daarnaast wordt gecontroleerd of alle elektrische componenten, die nodig zijn om het op- en ontladen van de accu te regelen, nog helemaal in orde zijn.


Het resultaat van een Pelikaan accu revisie

Een Pelikaan accu revisie duurt ongeveer tien dagen. Na die periode krijg je de gereviseerde accu en de oplader weer thuisgestuurd. Je moet de accu dan eerst opladen, en daarna kun je hem in de fiets doen. Je zult merken dat je met een volle accu weer minstens zo ver kunt fietsen als toen je de fiets kocht. Een gereviseerde accu gaat even lang mee als de accu die je nieuw bij de fiets kocht. Doordat er bij de accu revisie moderne oplaadbare cellen worden gebruikt wordt je elektrische fiets een stuk flexibeler in gebruik. Het kan bijvoorbeeld geen kwaad om de accu af en toe een uurtje op te laden.


De fietscomputer resetten na een Pelikaan accu revisie

Als je de accu na de revisie gebruikt, zal je merken dat de fietscomputer helemaal op hol is geslagen. Dat komt doordat die nog is ingesteld op de oude oplaadbare cellen in de fietsaccu. Er klopt niets meer van het aantal kilometers dat je nog met de resterende lading in de accu kunt afleggen. Het is vrij eenvoudig om dat te herstellen. Daarvoor moet je de accu eerst helemaal opladen. Daarna moet de fietscomputer worden gereset en dan moet je de accu weer opladen. Als hij nu vol is zal de juiste afstand worden aangegeven.


De levensduur van de accu verlengen

Een accu in een elektrische fiets gaat het langst mee als je de fiets regelmatig gebruikt. Dan is het risico op diepteontlading, wat heel slecht is voor de oplaadbare cellen, erg klein. Als je weinig fietst, zoals in de wintermaanden, moet je ervoor zorgen dat de accu elke maand wordt opgeladen. Voorkom dat de accu aan de oplader hangt bij temperaturen onder nul. Vocht is erg schadelijk voor de elektrische componenten in een accu. Houd daar rekening mee en bescherm je accu goed tegen regenwater.