Facebook Pixel

Nimoto

Nimoto accu revisie

Een vouwfiets van Nimoto is ontzettend handig voor op vakantie, maar na enkele jaren gebruik is meestal wel een Nimoto accu revisie noodzakelijk. Dat komt doordat een vouwfiets, ook die van merken als Lacros en Grünberg, te weinig wordt gebruikt. De accu wordt door de meeste eigenaren van een vouwfiets eigenlijk niet vaak genoeg opgeladen en dat is schadelijk voor de oplaadbare cellen in de accu. Je merkt dat doordat je steeds minder ver kunt fietsen met een volle accu. Met een Nimoto accu revisie worden er nieuwe oplaadbare cellen in je accu gezet en dan krijgt deze weer zijn originele capaciteit terug.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. NiMoto accu 24V Revisie
    Rating:
    0%
    Vanaf € 275,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Nimoto accu revisie uitstellen

Door een accu op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden is het mogelijk om een Nimoto accu revisie jarenlang uit te stellen. Want door de accu goed te behandelen loopt de capaciteit veel minder snel terug. Dat geldt niet alleen voor elektrische vouwfietsen, maar voor elke E-bike. Bij een vouwfiets is goed onderhoud extra belangrijk, want de meeste vouwfietsen worden maar enkele weken per jaar gebruikt. Daarna staan ze in de stalling en dan is de kans groot dat er diepteontlading plaats gaat vinden van de accu. Het gevolg daarvan is dat je de accu daarna niet meer volledig kunt opladen.


Accuonderhoud na een Nimoto accu revisie

Na een Nimoto accu revisie is de accu weer in topconditie. Dat kun je zo houden door de volgende tips op te volgen. Laad de accu elke maand een keer op. Hij hoeft niet volledig te worden opgeladen, maar tot tussen 50 en 80 procent. Door dat elke maand te doen is het risico op diepteontlading verdwenen. Voorkom ook dat de accu bij vorst wordt opgeladen. Dan ontstaat er condens in je accu en dan roesten alle metalen delen binnen de kortste keren weg. Bescherm je accu ook zo goed mogelijk tegen vocht. Zet hem dus niet in een vochtige stalling en bescherm hem tegen regen.


Hoe ver moet je een fietsaccu opladen?

Er zijn soms discussies over het opladen van fietsaccu’s. Bij oude NiCad accu’s werd altijd gezegd dat ze alleen mochten worden opgeladen als ze helemaal leeg waren. Ze moesten dan volledig worden opgeladen. Bij moderne Li-ion-accu’s, die bij een Nimoto accu revisie worden gebruikt, hoeft dat niet meer. Het kan geen kwaad als je de accu helemaal wilt opladen voor een lange fietstocht, maar het is beter voor de accu als hij af en toe een uurtje wordt opgeladen. Als je dat doet kan hij meer dan 2000 cycli van opladen en ontladen doorstaan.


Actieradius een Nimoto accu revisie

Na een Nimoto accu revisie kun je volgens de fabrikant gemiddeld 35 á 40 kilometer fietsen. Die actieradius moet je met een korreltje zout nemen, want de afstand die je kunt fietsen is afhankelijk van tal van factoren. Ten eerste is dat je eigen gewicht en de stand van de trapondersteuning. Ook de gesteldheid van het terrein en de weersomstandigheden spelen een rol. Het is beter op basis van je eigen ervaring te bepalen hoe ver je met een volle accu kunt fietsen na een Nimoto accu revisie.