Facebook Pixel

Montego

Montego accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na verloop van jaren zal een afnemende capaciteit op te merken zijn. Vaak is dit een gevolg van normale slijtage. Zonde is het als je op zoek gaat naar een nieuwe fiets of fietsaccu als fiets, accubehuizing en elektronca nog in prima staat verkeren. Een accu revisie is veel goedkoper en bovendien duurzamer. Tijdens de accu revisie is het mogelijk om de accucapaciteit op te laten waarderen. Resultaat hiervan is een grotere actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
 1. Montego 2.5mm 24V lithium lader
  Rating:
  0%
  € 55,00
 2. Tranz-X JD-PST BL03 36V Revisie
  Vanaf € 335,00
 3. Tranz-X JD-PST BL01 24V Revisie
  Vanaf € 275,00
 4. Panterra ED2 25.9V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
 5. Montego accu 24V KL24S95S.082 Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina

Montego accu revisie

Als je E-bike steeds minder ver wil rijden kun je dat verhelpen met een Montego accu revisie of met een nieuwe accu. Een Montego accu revisie is, net als accu revisies van Gazelle en Giant, veel goedkoper. Die kost maar de helft van een nieuwe accu. Het nadeel van een accu revisie is dat dat je tijdens de reparatie van je accu de E-bike tijdelijk niet kunt gebruiken. Dat duurt ongeveer tien dagen als je dat laat uitvoeren bij KWS Seuren Fietsaccu’s, maar daarna heb je wel een zo goed als nieuwe accu. Een accu revisie heeft op het fietsen hetzelfde effect als een nieuwe accu.


Wat gebeurt er bij een Montego accu revisie?

Bij een accu revisie worden zoveel mogelijk onderdelen uit je oude accu hergebruikt. Om te bepalen welke onderdelen nog intact zijn begint een Montego accu revisie met een gedegen controle van je accu en de oplader. Als de behuizing, de oplader en de elektrische printplaat in het accu pakket nog goed werken worden alleen de oplaadbare cellen in je accu vervangen door nieuwe. Na een intensieve eindcontrole, waarbij een volledige cyclus van opladen en ontladen wordt doorlopen, is de Montego accu revisie voltooid. Hij is dan weer even krachtig als een nieuwe accu en je kunt er weer lange fietstochten mee houden.


Waarom liever een Montego accu revisie?

Als je de keus hebt tussen een nieuwe accu en een Montego accu revisie wordt vaak gekozen voor een nieuwe accu. Kennelijk wordt gedacht dat een nieuwe accu een betere kwaliteit heeft. Dat klopt niet. Een acculader en de elektrische componenten, zoals het batterij management systeem, zijn nauwelijks aan slijtage onderhevig. Als de oplaadbare cellen zijn vervangen is een gereviseerde accu net zo goed als een nieuwe. Qua prijs kun je veel beter voor een accu revisie kiezen. Een nieuwe accu kost 500 euro of meer en een accu revisie kost rond de 300 euro.


Specialisten

Het reviseren van een accu moet door specialisten worden gedaan. Een fietsaccu is niet ontworpen om het uit elkaar te halen dus moet dat heel voorzichtig gebeuren. Ook bij het terugplaatsen van het juiste type elektrische cellen moet je goed opletten. Als de verkeerde cellen worden geplaatst gaan er soms componenten kapot en er kan zelfs brand ontstaan. Bij KWS Seuren hoef je daar niet bang voor te zijn, want de kwaliteit is uitstekend geborgd. Er wordt gewerkt vanuit een goed ingerichte werkplaats. Voor een Montego accu revisie moet je je accu en oplader insturen.


Hoe kun je een Montego accu revisie bestellen?

Een Montego accu revisie kun je bestellen via de website van KWS Seuren Fietsaccu’s. Je kiest in het menu voor de categorie Fietsaccu Revisie en selecteert dan het merk Montego. Daarna kies je uit de beschikbare modellen het type accu dat in jouw E-bike zit. Je kunt kiezen voor nieuwe accucellen met dezelfde capaciteit als in je oude accu, maar meestal kun je ook een hogere capaciteit kiezen. Dat is iets duurder, maar dan kun je veel verder rijden met een opgeladen accu.